לגבי קביעת מפגשים?

לגבי קביעת מפגשים?

האם ההעדפה שלכם היא יום ושעה קבועים, או שבכל שבוע קובעים מחדש יום? אני שואל את זה מכיוון שהמאומנת שלי השבוע ביקשה פעמיים שנדחה פגישה. אשמח להתרם מהניסיון שלכם. יניב. "באותם מצבים אנשים שונים עושים פעולות שונות שמביאות לתוצאות שונות".

קביעת מפגשים

אני נוהגת לקבוע כל שבוע מפגש חדש. אני עושה זאת מייד בתום המפגש שמתקיים. באשר לשינויים וביטולים-אם הם בגבול המתקבל עלהדעת ,אני סבורה שאינך צריך לומר שום דבר,אלא אם כן תראה שזה הופך לדפוס ואז הייתי בודקת עם המתאמן את הסוגייה. דורית קיי אימון אישי פיתוח אירגוני www.doritcoaching.com

ליפט

New member
ההעדפה שלי היא ...

בוקר טוב יניב עתה בתקופת החגים, (כמו גם בחופשת יולי אוגוסט),הכל זז כל הזמן ואכן אני מוצאת עצמי קובעת מפגשים משבוע לשבוע. אך ברמה העקרונית אני מעדיפה יום ושעה קבועים וכך אני גם עובדת. ולכך מספר סיבות - ראשית, יום ושעה קבועים מכניסים את האימון לחלק מהרוטינה של המתאמן. שנית, מצאתי שבכל פעם שמתאמן רוצה לשנות יום, אני צריכה לעשות סבב טלפונים שלם להזזת מתאמנים אחרים. אם זה קורה, וזה קורה, באופן חד פעמי, לא נורא. אך מדי שבוע להתחיל לבדוק לו"ז של כל אחד וליצור תיאום, נראה לי מיותר לחלוטין. כבר בשיחת הראשונית, אנו מוודאים יום ושעה פנויים על בסיס קבוע, שאותם ניתן לנצל לפגישת אימון. ודבר אחרון, חשוב לי שיהיה למתאמן מרחב זמן סביר לאימון ולהתנסות חוויתית. מבחינת האימון שאני נותנת, שבוע הוא בהחלט פרק זמן סביר. כשאנו מחליטים על יום כל פעם מחדש, אנו לא תמיד שומרים על מרחב אימון ראוי. גמר חתימה טובה

tlingit

New member
גם אני מעדיפה כך

אהבתי את השאלה יניב. היא לא טריוויאלית בכלל. אני חושבת שזהו עוד אחד המקרים שבו עניין מבני של האימון מתכתב עם תכנים פנימיים בו. גם אני מעדיפה להגיע ליום ושעה קבועים עם כל מתאמן/מתאמנת ראשית זה מרגיש לי יותר נוח ונעים, וגם מקל עלי לתמרן בין כל המתאמנים ושאר עיסוקי. ובכך שאני עונה לצורך שלי אני מאפשרת לעצמי להביא את יכולותי לביטוי מלא בעשיה האימונית. בנוסף אני מרגישה שיש בכך חשיבות לצורך שמירה על מרחב האימון וגם סיוע לתהליך האימון והמתרחש בו, מאפשר לאימון לשקף דברים מעולמם של המתאמנים. אני מציעה זאת לכל המתאמנים בתחילת האימון ובדרך כלל תוך 2-3 פגישות אנחנו מגיעים לתיאום של יום ושעה קבועים. כמו ליפט, חופשת אוגוסט והחגים שבהם נדרש תמרון בין הימים הפנויים הראו גם לי עד כמה אימונים זורמים יותר כשהם מתנהלים באופן סדיר... עדיין, מאחר שאנחנו עובדים עם אנשים, אני מכבדת את השוני וההבדלים, ויש לי מתאמנים שבכל זאת מעדיפים לקבוע משבוע לשבוע, ואני זורמת איתם בכך. אבל הנסיון שלי מראה שכך אכן קורה יותר פעמים שרצף האימון אינו נשמר והדבר גם משתקף יותר (לא בהכרח, אך יותר) בעשיה האימונית. אחת המתאמנות שלי שהעדיפה לתאם כל פעם מחדש, הגיעה ממש לאחרונה למסקנה הזו עבור עצמה ועברה לתיאום מאורגן יותר וסדיר ככל האפשר של המפגשים, ועושה מאמצים רבים כדי להמנע משינויים וזאת כדי לשמור על הרצף האימוני שלה עצמה. בכל מקרה, אם בפגישות סדירות או בפגישות שנקבעות משבוע לשבוע, דחיה של האימון פעם אחר פעם מעוררים שאלה שראוי להציף אותה באימון עצמו והיא האם הדחיות "מדבררות" משהו? האם הן מבטאות תכנים/קשיים כלשהם או משהו אחר שהמתאמנת מתקשה לבטאו בעצמה (והמעשים מדברים בשמה..)? לא תמיד יש משמעויות לאירועים כאלה, אך ראוי להעלות את הדברים אל מרחב האימון, גם לצורך בדיקה וגם לצורך הבהרת המסגרת שקבעתם ביניכם לאימון. יהיה מעניין לשמוע מה עלה אצלכם באימון מתוך בירור זה

זמן קבוע, מדי שבוע.

כמובן שאם לא יכולים בגלל סיבה מסוימת, זה בסדר. אבל הבסיס הוא שיש יום ושעה שמוקדשים לאימון

גם אני בעד מועדים קבועים

עכשיו בתקופת החגים אני ממש "מתחרפנת" מהצורך לתאם כל פעם מחדש ולתמרן בין הפגישות ביומן. אני חושבת שהרוטינה חשובה גם בשביל המאמן אבל לא פחות בשביל המתאמן שיש לו שגרה של עשיה ומסגרת קבועה. איזה כיף לי שיש לי עבודה שאני כל כך אוהבת, שאני מחכה שהחגים יסתיימו כדי שאוכל לחזור לעבוד
.

tlingit

New member
../images/Emo13.gif כבר כבר מגיעה העונה הנפלאה: "אחרי החגים"

למעלה