לגבי קורס קיץ בפיזיקה\כימיה

Winston

New member
כל מה שאני יודע על הקורסים הנ"ל:

יש קורסי קיץ בכימיה, פיסיקה, מתמטיקה ומתמטיקה מוגברת להנדסה וכאלה. משך כל קורס 6 שבועות, 17.7 עד 28.8. הלימודים הם שעתיים ביום, כך שאפשר להירשם לשלושה קורסים. ציון עובר, במידה ואת צריכה את הקורס כחלק מתנאי הקבלה, הוא 60. המבחנים נערכים בשבוע שאחרי הקורס. כמה זה עולה לי? קורס אחד - 1475 ₪ 2 קורסים - 2810 ₪ 3 קורסים - 4080 ₪ הרישום נסגר ב10.07. כל הקורסים מופעלים ע"י המכינה (בהר הצופים). פרטים: 025882448

in god we trust

New member
מי צריך?

ממתי צריך ציונים במקצועות הנ"ל כחלק מדרישות הקבלה לי-ם????

Winston

New member
לרפואה לא צריך

הקורסים הנ"ל חובה לחסרי מקצוע מדעי לפקולטה למתמטיקה ומדעי הטבע, אבל הם מיועדים גם למתקבלים לפקולטה לרפואה, הרוצים לשפר את הידע שלהם בנושאים הנ"ל.

היכן מומלץ לעשות את הקורס?

הבנתי שבטכניון יש חובת בחינה למי שלא עשה בגרות בפיזיקה בין עם עשיתי את הקורס בתל אביב או בירושליים. רק קורס של טכניון פוטר מהטכניון. האם זו המגמה באונ' נוספות?

Winston

New member
לא מדוייק

בטכניון יש 2 מבחני סיווג בפיסיקה (לא יודע אם שניהם גם לרפואה), ומי שיש לו בגרות בפיסיקה פטור משניהם. הטכניון מציע קורסי הכנה למבחנים הנ"ל, כמו גם חומר ללימוד עצמי. בכל מקרה אין חובה לגשת לקורסים, אלא רק לעבור את המבחנים. העברית מכירה בקורסים של הטכניון ושל את"א, כל עוד נישת למבחן שם וקיבלת מעל 60.

אז ניתן להסיק כי

אם הסיכוי שלי טוב בת"א -> לעשות שם ולקחת סיכון שזה לא יתאים לטכניון ואאלץ לקחת קורס או ליהבחן. אם הסיכוי שלי טוב בטכניון-> האם הקורס הטכניוני וציונו יהיו תקפים לאונ' ת"א? מה קורה בב"ג עם הקורס?

Winston

New member
אין חובת קורס בטכניון

רק חובת בחינה, תתכונני אליה איך שבא לך. לגבי את"א אין לי מושג.

למעלה