לגבי רוצח אשתו בותו בנהריה...

ganbarimasu

New member
לגבי רוצח אשתו בותו בנהריה... ../images/Emo201.gif

אני הומניסט. כך אני תמיד מגדיר את עצמי. חשובים לי אידיאלים כמו שוויון, כמו הזכות להיות חופשי, כמו הזכות לחיות. לרוב, אם תשאלו אותי אני נגד עונש מוות. בלי קשר לכך שבכל העולם נבדק והוכח סטטיסטית שעונש המוות אינו מרתיע, אני סבור שאין זכות למדינה לרצוח אדם משום שיש לה כוח לכך (בין אם מספרי ובין אם לגיטימציה שכתובה בחוק). אבל לפעמים יש בקיעים בחומה הבצורה של אמונותיי. לעתים אני מזדהה עם הצד החייתי שיש גם בי כמו בכולנו ושמזדעק לנקמה כואבת במי ששבר את כל המוסכמות האנושיות. כך אני מוצא את עצמי קרוע גם במקרה של העולה החדש שרצח את בתו ואשתו במרכז הקליטה בנהריה לפני כחודש והיום הסביר שעשה זאת משום שאשתו לא איפשרה לו לקנות ג'ינס משום הבעיות הכלכליות בהן המשפחה הייתה שרוייה. מפלצת כזו (לא חיה!!! חיות אינן כה אכזריות במודע) פוגעת בכל מה שאנו מאמינים בו כאקסיומטי - הורים יעשו הכל על-מנת לשמור על ילדיהם ולא יפגעו בהם. זו התחושה הבטוחה שיש לכל עולל מרגע היוולדו כנישא בידי אמו ומקבל עליו את חום גופה ואת מגעו הבטוח של אביו. ואדם כזה שמרטש אמונה בסיסית כזו של ביטחון ילדים בהוריהם, כמואלי פימשטיין בשעתו, מעורר בי את הזעקה הפנימית "הובילוהו לגיליוטינה בכיכר העיר!" אני רוצה לראות איש כזה מומת ולא חי בקרבי כי הוא מפחיד אותי בעצם קיומו. האם גם אבי שלי יכל היה לעשות דבר כזה? האם אני? האם האב של החברה הכי טובה של בתי? זה מאיים עליי וזה מרעיד את אמות הסיפים של אמונתי בהיותנו אנושיים. זה כואב לי ומבלבל אותי כל-כך!!!

מירי,

New member
ואולי במקום להרוג אותו...

תנסה לחשוב מה הביא אותו לרצח הזה, ואיך אנחנו כחברה עושים שזה לא יחזור על עצמו....

ganbarimasu

New member
וואו... זו כבר תהיה מגילה...../images/Emo63.gif

כשאני מסתכל על אדם כזה ועל מעשה שכזה, אני תמיד קרוע בין שתי קצוות מנוגדות למדיי. מצד אחד, אני מסתכל כאדם מן הישוב שרואה מפלצתיות בלתי ניתנת להבנה והדם סוער ותחושת הפחד והקבס בבטן מעוררת רצון בין לבכות בין לזעוק מרה. מצד שני, מתוקף היותי סוציולוג בהכשרתי, אני תמיד יכל שכלתנית לנסות וללמוד ולדעת מהם המניעים הגלויים והסמויים, הישירים והעקיפים שהביאו אותו לבצע מעשה כזה. ויש רבים. אבל אני לא מחסידי ווטסון והביהביוריזם. אני לא מאלו שמאמינים שאדם הוא סך האילוצים שמופעלים עליו ופעולותיו הן אך ורק רפלקסים נרכשים. אני כן מאמין במודעותו של האדם, ביכולתו לאינטרוספקציה, להתבוננות עצמית ולבאנושיותו ובעיקר ביכולתו להפריד בין טוב לרע ובין מותר ואסור. אז כן, יש עשרות מחקרים ותיאוריות (שאני לחלוטין לא מזלזל בהן אלאל היפך) אבל הן יכולות ללמד אותנו מה גרם לתסכול ולחוסר האונים של הרוצח המתועב - אבל לעניות דעתי לא לגרום לנו באמת להבין את מעשיו או אפילו לתת להם סיבה שתהיה מוצדקת וראויה להתייחסות. ביניהן ניתן למנות בתמצות: 1. תסכול של מיעוט בקרב קבוצת רוב. 2. תסכול של מי שמגיע מחברה פטריארכלית לחברה שבה האב מאבד את מקומו כמפרנס, מחנך ובקצרה "האב הקדוש"... 3. בעיות כלכליות קשות שנולדות מבעיות שפה ומיומנויות החשובות לרכישת מקצוע. 4. התמודות עם גזענות סמויה וגלויה בחברה הישראלית. 5. חוסר ידע ומיומנויות הוריות. 6. חוסר ידע ומיומנויות ניהול משק בית וכלכלת בית. 7. מנהגים ותרבות חדשים שיאנם חופפים את התרבות ממנה העולה מגיע. 8. התמודדות יומיומית מול בירוקרטיה ישראלית מהקשות בעולם. 9. חוסר יכולת לדחיית סיפוקים. 10. חוסר ידע בהתמודדות עם תסכול וקושי. ועוד ועוד כיד התיאוריות הסוציולוגיות והפסיכולוגיות. כל הגורמים הללו יכולים להביא אדם לתסכול, לכעס, לחוסר אונים. אולם אם כל אדם היה מתמודד עם התסכול או הכעס או חוסר האונים שלו על-ידי הרג בני משפחתו או רצח בפרט, לא הייתה חברה אנושית. החברה האנושית מתבססת על עקרונות חברתיים אקסיומטיים של דאגה לזולת ובמיוחד לבני משפחתך, היות ואחרת לא יהיה הדבק שמאחד את החברה ומלכד אותה ונהיה רק אוסף של פרטים אינסטרומנטליים אגוצנטריים. חברה היא כזו רק אם לקבוצה יש דבק שמלכד אותה. והדבק הזה הוא בין היתר האמונה המשותפת בכך שהורים דואגים לילדיהם ולא רוצחים אותם. אז אני יכל להסביר למה הרוצח הגיע למצב הזה. זה לא עוזר לי להבין אותו או לרחם עליו. אני מרחם ומעריך את כל מי שבישראל מתמודד על מיליון ואחת בעיות יומיומיות מתסכלות ומחרידות שלווה ועדיין מלטף את ילדיו לפני השינה ודואג למשפחתו ולחבריו ושכניו. ואסיים לפני שהמגילה תתארך כי ניתן להאריך עוד ועוד...

מירי,

New member
להבין? לרחם?

זו ממש לא הכוונה שלי- העובדה היא שיש סיבות ויש אנשים שככה מתמודדים עם הנושא, בניגוד לטבע? אולי... כנראה... אבל אני בטוחה שיש לנו (כחברה) למנוע את הרצח הבא....

ganbarimasu

New member
אני דווקא לא מאמין

שרצח ילדים מנוגד ל"טבע"... בעלי חיים לעתים טורפים את צאצאיהם (אם בתקופות רעב, ואם כדי למנוע מחיות טורפות אחרות להרגם, וכד'). בכלל, כל מי שיש לו חתול בבית מכיר את התופעה שחתולים אוהבים לצוד תיקנים ו/או חרקים ומכרסמים קטנים לא משום שהם רעבים אלא רק משום ההנאה שבציד וההתעללות בהם (אנו היינו קוראים לזה בלשון בני האדם "רוע"). אני טוען שדווקא בניגוד לטבע לבני האדם יש תובנה אנושית מוסרית של טוב ורע, של אחדות קולקטיבית באידיאות מוסריות ודאגה לאחר, והייתי רוצה להאמין שתכונה אנושית זו תגבר על הצורך החייתי להרוג ולנתץ ולשבור. זו טענתי. אנו בני-אדם עם יכולת להבחין בין מה ש"רע" לזולת ו/או לנו, לבין מה ש"טוב" לזולת ו/או לנו. ויש לנו היכולת לחזות קדימה את תוצאות מעשינו והשלכותיהם ובכך להתגבר על דחפים מיידיים. ומי שלא יכל לעשות זאת אני מקווה שנמצא בין המיעוט היוצא מן הכלל... למרות שגם אתמול התבשרנו על אב שניסה להטביע את בתו המשותקת...

s h o o s h a

New member
ו'הרצח הבא' לא מאחר להגיע

דיירי בניין ברחוב ש"י עגנון בראשון-לציון הזעיקו את המשטרה ואת מד"א לאחר ששמעו זעקות מדירת שכניהם, בני משפחת צאקול, שעלו מאתיופיה. בפנים נמצאה צאקולה (45), אם המשפחה, פצועה אנוש מדקירות סכין בכל חלקי גופה. כעבור זמן מה מתה מפצעיהּ. ראיתי את אבא דוקר את אמא, כשהיא שוכבת והוא מעליה. *** מענין מה יגידו היום כל 'ספקי השירות' שאמורים לטפל באוכלוסיה הזו....

ganbarimasu

New member
זה נורא!!!

יש צורך בטיפול מערכתי שורשי בעדה הזו (וממש לא ממניעים גזעניים) על-מנת לטפל הן בבעיה התרבותית של הפערים בין תרבות המקור לתרבות החדשה והן בבעיה החברתית-כלכלית גם יחד. זה נורא!

למעלה