לגבי תרנגולות

sun beam

New member
לגבי תרנגולות

שלום אני רוצה לגדל תרנגולות בגינה שלי, ויש לי כמה שאלות.. 1.דבר ראשון יש לי כלב גדול ולא סימפטי וחשבתי להכין להם כלוב, אבל משהו גדול בערך 5 על 5 מטר, ניראה לכם שזה מספיק גדול בשבילהם? אני רוצה שהם יחיו חיים טובים
בכל מיקרה חשבתי על 2- 3 תרנגולות ככה שבכל מיקרה זה לא יהיה צפוף, 2. אמרו לי שהם משאירות ריח מאד חזק, זה נכון? 3. במה צריך להאכיל אותם? 4. כמה ביצים תרנגולת מטילה בחודש? 5. איך יודעים שהביצים שלה נקיות מחידקים וכו'? 6. אתם מכירים אתר שהייתי יכולה ליקרוא בו יותר על גידול תרנגולות? תודה על הזמן שלכם!
, נועה

מהמעט שידוע לי:

1. 5 על 5 מטר זה לא רע בכלל, אצלי זה בערך 10 על 5 מטר, ויש לי 13 תרנגולות ותרנגולים ו3 עיזים והם מסתדרים מצויין ויש עוד מקום לעוד אם נרצה. 2. יש לנו עיזים והריח חזק רק אם לא מנקים, מספיק להפוך את האדמה מידי פעם ואין שום ריח. 3. הן אוכלות הכל!! והכוונה להכל!! ככה שירקות פירות עשבים זרעים בשר (אנחנו פשוט מביאים להן שאריות והן אוכלות את הכל) וגם נותנים להן תערובת מטילות אבל בכמות של כקילו ליום לכל הלהקה. 4. תרנגולת מטילה כ200 ביצים לשנה, אבל זה משתנה לפי העונות, והשנה העונות לא ממש נורמליות אז גם ההטלות לא סדירות. 5. אם חיסנת את התרנגולות אז לא אמור להיות משהו בעייתי, בכל מקרה לא אוכלים ביצים חיות אלא רק מטגנים אופים מבשלים וכו'. תהני.

sun beam

New member
תודה:)

אפשר לגדל עיזים בכלוב? הם לא צריכות להיסתובב? איפה משיגים תערובת מטילות? ואיפה מחסנים אותם? תודה

בעיקרון אין בעיה, הכלוב עצמו די גדול

אנחנו מידי פעם מוציאים אותן למראה, אבל ראיתי עיזים בכלובים קטנים יותר או כמות גדולה יותר בכלובים צפופים ולא הפריע להם, כמובן שאני לא אומר שזה בסדר, בכל מקרה בד"כ בחורף מזג אוויר חורפי הן בסדר בכלוב (יותר מתחם מאשר כלוב. ורק במזג אוויר נעים הן יוצאות ואין בעיה עם זה. חיסונים אפשר להשיג לבד אבל עדיף להתייעץ עם ווטרינר רוב הסיכויים שהוא ידע לעזור. תערובת מטילות אפשר להשיג בחנויות של חיות, או במקומות כמו חמד לחי אם זה באיזור שלך. אם תגידי מאיפה את נוכל להפנות אותך למקום המתאים.

sun beam

New member
../images/Emo39.gif

אני גרה בהרצליה ותודה אני אדבר עם הווטרינר של הכלב שלי

sun beam

New member
אני אבדוק את האתר

ושאלה אחרונה: כמה אוכל צריך להביא להם?

כתבתי לך בהודעה הראשונה שלי

אני נותן קילו לכל התרנגולות ליום, זה רק התערובת. לגבי השאר תתני כמה שאת מרגישה וכמה שהן אוכלות, רק שתדעי שהן יכולות לאכול הרבה, גרגרניות הן.

למעלה