לגבי תשלום בכרטיסי אשראי

AmorArt

New member
לגבי תשלום בכרטיסי אשראי

אני מנסה לראות אם הבנתי נכון
בעיקרון כל לקוח יכול לשלם לי בכרטיס אשראי רק שהתשלום עובר דרך פייפל נכון?
למעשה הוא נכנס לאופציה של תשלום דרך פייפל ואז מכניס את פרטי האשראי שלו במידה והוא לא רוצה להשתמש או אין לו חשבון הפייפל.

היתרון של הפיוניר זה שמתאפשר לעשות Direct Checkout and Etsy Gift Cards
זה נותן כמה אפשרויות תשלום נוספות חוץ מכרטיסי אשראי כמו
Google Wallet או Apple Pay וכמובן את הקופון מתנה
חוץ מזה אפשר לעשות חיוב של כרטיסי אשראי במכירות פנים מול פנים.
עד כאן נכון?

והנה עוד כמה שאלות
הכסף עובר ישירות לחשבון הבנק של פיוניר ומשם אני מעבירה לחשבון שלי?
זה חוסך את העמלות המרה של פייפל?

אז לסיכום היתרונות של פייוניר זה
חסכון עמלות
קבלת אשראי בעסקאות פנים מול פנים
קבלת קופון מתנה של אטסי

הבנתי נכון?!

לא מדוייק - הסברים

באשר לחיוב אשראי פנים אל פנים - נראה לי שזה אפשרי רק בארה"ב.

אבל בגדול כן, אנשים יכולים לשלם באטצי ישירות עם האשראי ועם גיפט קארדס.
הכסף מצטבר באטצי והם מעבירים לך אותו פעם בשבוע לחשבון בנק שתגדירי.
בהנחה שאין לך חשבון בנק בחו"ל את תתני להם את החשבון של פיוניר והכסף יגיע לשם.

כמובן שגם פיוניר לא פרייארים ולוקחים עמלות וגם אטסי.
זה פירוט העמלות של אטצי לפי המדינה בה נרשמתם:
https://www.etsy.com/help/article/2028
בגדול מדובר על שקל + 4% מעלות העסקה, מאוד דומה למה שמשלמים ל-PP.

כאשר מעבירים את הכסף לפיוניר הם אמורים לקחת 1% מעלות העסקה. אצלי משום מה הם לוקחים רק על כסף שנכנס מאמאזון ועל מה שנכנס מאטצי לא לוקחים, נראה לי שזה באג, אבל אני לא מתלונן.

אגב העובדה שניתן לקבל עם פיוניר כספים מאמאזון זה היתרון הגדול שלהם לדעתי, אמאזון זה ליגה בפני עצמה, רוב ההכנסה שלי משם.

כמו שציינתי בערך 85% מהלקוחות שלי בוחרים לשלם דרך אטצי ולא דרך PP, וזה בפני עצמו יתרון, יכול להיות שאם לא היתה האופציה חלק מהלקוחות לא היו קונים, לא כולם סומכים על PP. ותמיד עדיף לא להתחיל לעבור מאתר אחד לשני, זה מתכון לצרות.

לאחר שקיבלתם כסף בפיוניר, כדי להעביר אותו לארץ חייבים להמיר לשקלים (כמו שקורה בפאיפל אם עושים העברה בנקאית), וגם כאן יש עמלת המרה, אבל אין דרך לדעת מה היא בדיוק עד שלא מבצעים את ההמרה והם מעדכנים אתכם לאחר מכן בהמשך היום במייל מה הסכום שיועבר בשקלים. גם שמתי לב שאני תמיד מקבל בסופו של דבר פחות 40 ש"ח מכמה שהוצהר במייל, נראה לי שזה עוד עמלה שיש מהבנק שמעביר. לכן אני מנסה לצבור סכום ולהעביר רק פעם בחודש-חודשיים.

AmorArt

New member
אז למעשה

היתרון בשימוש של אטסי הוא האופציה של קופון מתנה וגישה קצת יותר פשטה ללקוחות בתשלום של אשראי.
&nbsp
אני מבינה שהיתרון הגדול זו האופציה למכור באמזון, בדקתי אותה אך לצערי אני לא אוכל למכור שם... אני מוכרת תכשיטים one of a kind בשימוש מגוון של אבני חן.
מסתבר שיש שם חלוקה די מורכבת של אבני חן (מאלו שאני משתמשת) שחלקן נופלות בקטגוריה של תכשיטי אופנה וחלקן בתכשיטי "יוקרה". חוץ מזה שהם רוצים כל מני אישורים על אותנטיות האבן וגם לא היה ברור לי כל כך איך אני מאשרת את התכשיטים עצמם בהתחשב שכל אחד שונה מהאחר.
&nbsp
אם הבנתי לא נכון לגבי אמזון וכן יש לי שם אפשרות למכור, אשמח אם תעמיד אותי על טעותי...
&nbsp
בכל מקרה המון תודה על כל שיתוף המידע שאתה עושה ספגטימסטר! ממש מגניב מצדך :)

בדקת גם על אמאזון handmade?

נראה לי ששם הרגולציה על תכשיטים פחות נוקשה מקטגוריית התכשיטים הרגילה של אמאזון (ללא אישורי אותנטיות ובדיקות מעבדה וכו') אבל רישום דורש הרבה הסברים על העסק שלך ושליחת תמונות של סביבת העבודה ושיקבלו אותך.
גם העמלות נמוכות בהרבה 12% לעומת 20% כמדומני.

בכל אופן לדעתי לאפשר ללקוחות לשלם ישירות באטצי זה יתרון משמעותי שכן רוב הלקוחות משתמשים בזה.

למעלה