לגבי flashcache בnetapp

lavifighter

New member
לגבי flashcache בnetapp

שלום לכולם,
למי שלא מכיר אנ לא אפרט לעומק אבל מדובר בflash על pcie שמחובר לראשים של Netapp ומשמש כcache לקריאות. באמת משפר מאוד ביצועים במקרים מסוימים במיוחד שnetapp מאוד יעיל בכתיבות עם הwafl וnvram ועוד.
אבל מה מוזר? שאחרי כיבוי המכונותת, המידע שעל הכרטיס הזה(שמכונה גם pam) מתרוקן ולוקח לו זמן "להתחמם" ולהתמלא מחדש במידע רלוונטי.
אבל איך זה הגיוני? זה flash, לא ram, הוא אמור להיות מסוגל לשמור מידע לאחר כיבוי! אחרת היה עדיף זיכרון זול שעדיין יהיה מהיר יותר מflash....
למישהו יש מושג מה הסיבה לזה? בהנחה וזה לא מידע חסוי של netapp.

hetzbh

New member
זה לא רק שם

גם ב-ZFS או bcache בלינוקס, אתה מגדיר כונן אחד (או יותר ב-ZFS) בין אם זה PCI או SAS או אפילו SATA כ-Cache, וכל פעם שתעשה Reboot, אז ה-Cache בעצם "מתאפס" (בגלל זה בד"כ מגדירים כונני SSD שמשמשים ל-Cache כ-RAID-0). המערכות הנ"ל לא מנסות לנהל עבודה כמו שיש מול SSD רגיל בכל הקשור לעבודת קבצים רגילה. מדובר במבנה שהוא די פשוט שבודק לפני קריאה מהדיסק/RAID אם הקובץ קיים ב-Cache אז הוא קורא מה-Cache (כמובן עם בדיקות checksum שונות לוודא שזה אותו קובץ), ובמידה ולא -הקובץ יקרא ל-Cache ומשם למערכת או תבוצע עבודה מקבילית - תלוי בפתרון ה-Storage.
&nbsp
ה-Flash במקרה הזה משמש להאצת קריאה, לא יותר מכך. אם אתה רוצה ביצועים קבועים גבוהים אז אתה צריך להגדיר חלק מהסטורג' שמבוסס על SSD כ-Performance ואז הוא יעבוד על ה-SSD כאחסון עיקרי והקבצים יועתקו ברקע לדיסקים מכניים על מנת לשמור את הנתונים או לקרוא מהם אם זה לא נמצא בחלק SSD שמוגדר ל-Performance

lavifighter

New member
בנטאפ אין כזאת אופציה, יש משהו דומה שנקרא flashpool

שזה למעשה אפשר ליצור raid group של SSD שיעבוד בנוסף לשאר הדיסקים וישמש כcache גם לקריאות במקום הflashcache וגם לכתיבות מסוימות מאוד(לא יודע אם פורסם בפומבי אז לא ארחיב מה בדיוק). לשאר הכתיבות יש את הnvram(שעובד שונה למדי מפתרונות write back אחרים וזה מורככ להסביר כאן).
אבל מה כן? אם יש flashpool אז אי אפשר להשתמש בflashcache שציינתי לאותו מידע, אבל הflashpool לא מתאפס אחרי ריבוט, ונטאפ אפילו מציינים את זה בתור יתרון שלו לעומת הflashcache! ככה שלא ברור לי למה הם בנו את זה ככה.
לא חבל שאחרי ריבוט המידע ימחק? הרי בssd מידע לא נמחק אחרי ריבוט, ועכשיו צריך לתת לcache "להתחמם" מחדש וזה פוגע בביצועים, גם בלינוקס אני מאמין וגם בZFS.
&nbsp
*כמובן שאפשר לבנות מערכת שכולה ssd בnetapp ומערכת הקבצים שלו מותאמת לזה, אבל זה יקר מאוד.

DuuGi

New member
כמו שאומר חץ ,זה לא רק שם

יש בנטאפ שתי אפשרויות של cache האחת היא כרטיסי PEM . מזרזים קריאה על ידי שמירת חומר חם.
אותו דבר ניתן לעשות בעזרת כמה דיסקי SSD ואז גם הכתיבה עוברת דרכם .
מגבלת הגודל תלויה בגודל הבקר. לדוגמא במכונות ה-20XX אין אפשרות לכרטיס PEM.
&nbsp
עכשיו קאש כפי שהוא מחזיק מידע שמשתנה בהתאם לצרכים ולכן לאחר ריסט יש צורך לחמם מחדש.
בשתי האופציות המידע הופך לא זמין לאחר בוט כי ככה עובד קאש.

lavifighter

New member
מאוד לא מדוייק

קודם כל אומרים PAM ולא PEM.
דבר שני, המידע בflash pool(הSSD) נשמר אחרי ריבוט בוודאות של 100% בניגוד לPAM שלא נשמר. הרי גם אתה אמרת שהוא שומר כתיבות, אז אם זה ימחק בריבוט זו בעיה של אובדן מידע לא?
דבר שני כתיבות לא עוברות דרך flashpool כי אין בזה צורך(הnvram וה WAFL דואגים לביצועי כתיבה טובים ברוב המקרים), למעט כתיבות מסוג מסוים מאוד(אני לא ידוע אם המידע פומבי או לא אז לא אפרסם) שדיסקים מסתובבים מאוד גרועים בהן גם בתצורה שnetapp כותב בו, ולכן הן כן נשמרות.
ודרך אגב דיסקים שיש עבורם flashpool לא מעבירים מידע לpam, זה או זה או זה.

DuuGi

New member
באמת בלי להיכנס להתנצחות אין סופית

לגבי שגיאת הכתיב שלי , אתה צודק אבל זה קצת קטנוני.
לגבי ההסבר שלך, כתבתי בפירוש שזה או זה או זה , אז אני לא מבין למה אתה מציין את זה שוב.
לגבי כתיבה קריאה. flashpool הוא עותק חם של מידע שנימצא על דיסקים מסתובבים.
המערכת מחליטה אם היא כותבת איליו או ישירות לדיסקים ואין לי מושג איך היא מחליטה, כך שיש כתיבות שעוברתו דרכו. אתה בעצמך אומר את זה אחרי שאתה סותר אותי.
לגבי שמירת המידע על הדיסקים, כנראה שלמחוק מידע מדיסקים SSD שונה ממחיקת PAM , אני משוכנע שיש שם איזה היגיון טכנולוגי שאני לא בקיא בו.

lavifighter

New member
התכוונתי שההודעה שלך לא הייתה ברורה מספיק

השתמע ממנה שהמידע בflashpool נמחק גם כן מה שלא נכון, ושכל הכתיבות עוברות דרכו מה שלא נכון אלא רק חלק קטן מהכתיבות.
ואני חשבתי שpam זה SSD "רגיל" למדי שמחובר ישירות ללוח האם של הfas אם מישהו יודע אחרת אני אשמח לדעת.
&nbsp
קיצר, אני לא אומר שטעית בהכרח ואם חשבת שכך אז מצטער, פשוט הדברים שלך יכולים להתפרש לא נכון ואני לא רוצה שאנשים יבינו לא נכון.

DuuGi

New member

למעלה