לגבי NOC

MajorX

New member
לגבי NOC

שלום לכולם! יש לי כמה שאלות לגבי ה- NOC. הגשתי כבר את הטפסים לשגרירות ושאלתי היא אם המעסיק יכתוב במכתבו אודות עבודתי אצלו פירוט קצת שונה ממה שרשום ב- NOC איך יתפרש הדבר? אם לא ציינתי מקום עבודה ראשון אחרי הצבא שעבדתי בו חודשיים עד שלושה בטפסים - האם זה מהווה איזושהי בעיה? יש לי את המינימום 4 שנות נסיון היום. אייל.

amirshuval

New member
תגדיר "קצת שונה"

אתה חייב לפחות חלק מהמטלות העיקריות שמופיעות בתיאור הNOC.אם רק פתחת תיק ולא ציינת עבודה של 2-3 חודשים זה לא עניין משמעותי.בבקשה המלאה(schedule 1) אתה מחויב בפירוט מלא של personal history:תקופות לימודים,העסקה,טיולים ובטלה.תמנע מחוסר התאמה בין התדפיס מביטוח לאומי ומה שאתה מציין בטפסי ההגירה.אין מינימום של 4 שנות ניסיון.המינימום הנדרש הוא של שנת ניסיון אחת במקצוע שנמצא תחת קוד NOC ברמות O,A,B .

MajorX

New member
קיבלתי היום את הטופס תקופות הדיווח ושמות

מעסיקים מביטוח לאומי. למה המעסיק הנוכחי לא מופיע ברשימה אלא מופיעה רק העבודה הקודמת? כששאלתי על חוסר התאמה בין ה- NOC שכתבתי לבין מה שהמעסיק יכתוב, למשל ציינתי שאני מפתח DWH ויש מצב שהמעסיק יכתוב תפקיד אחר שביצעתי אצלו לפני שהפכתי להיות מפתח DWH השאלה עד כמה זה משמעותי. האם צריך לתרגם את כל מכתבי המעסיקים לאנגלית עם אישור נוטריון או שאפשר להגיש גם בעברית? מה כן קריטי לתרגם עם נוטריון לאנגלית? אייל.

לא צריך לרדת לרזולוציה כזו

רושמים ב NOC מפתח תוכנה וזהוא אין צורך בפירוט של כלים..... למה המעסיק הנוכחי לא מופיע? אולי הוא לא משלם? אולי אתה עובד אצלו פחות מ 3 חודשים? לך לביטוח לאומי עם טפסי 106 ממנו, ותעדכן.

MajorX

New member
אני עובד בחברה מעל לשנה

וזאת חברה גדולה ואני רואה בתלוש השכר שלי שאני משלם לביטוח לאומי. ממש מוזר... אז מה עלי לבקש מהמעסיק הקודם שיציין במכתבו? את התקופה שבה עבדתי אצלו ותיאור התפקיד? אייל.

מה שמקובל הוא שמכתב המעסיק

מציין את תקופת העבודה מתאריך עד תאריך או עדיין עובד...., את שם התפקיד שאותו מילא העובד, רצוי בלשון ה NOC , ותיאור של כמה מטלות עיקריות, גם הן בלשון ה NOC.

MajorX

New member
שאלה נוספת

קודם כל תודה רבה על התגובות המהירות! איך יכול להיות שהעבודה שעבדתי בה 80% משרה במהלך לימודי ושילמתי ביטוח מנהלים בתקופתה לא מופיעה בתדפיס של ביטוח לאומי? וגם העבודה הנוכחית שאני עובד בה מעל שנה לא מופיעה? יש הסבר לעניין?

בטל"א=בלאגן+בטלנות

שום דבר שם לא ממש מסודר, והרבה טפסים של תשלומים לא תמיד מוקלדים. קח טפסי 106, וגש שב מול פקיד ותדרוש לעדכן. דרך אגב, הקנדים לא ממש יכולים להבחין בין 70% משרה למשרה מלאה. אם קיבלת מעל 4000 ש"ח לחודש, אם במכתב המעסיק לא כתוב במפורש שמדובר במישרה חלקית הם יחשבו אותה כמלאה. שבוע עבודה קנדי הוא 37 שעות, בניגוד לאחיו הישראלי בן ה 45 שעות.

MajorX

New member
טפסי 106 אני צריך לבקש

גם מהמעסיק הנוכחי וגם מהמעסיקים הקודמים שלא מופיעים בטפסים של ביטוח לאומי?

לא שמרת על טפסי ה 106? צריך לשמור עליהם

לתמיד. אתה מקבל כל שנה ב 30 למרץ יחד עם התלוש של מרץ גם טופס 106 על שנת המס הקודמת....יש מעסיקים שנותנים את זה כבר עם התלוש של משכורת דצמבר. אם אין לך תבקש העתקים, בלי זה אתה לא יכול לדרוש מביטוח לאומי לתקן את המידע שחסר אצלם. אחר כך עוד יבקשו ממך כסף על תקופות לא מדווחות......

MajorX

New member
אשמח לדעת אילו מסמכים חשוב לתרגם לאנגלית

עם אישור של נוטריון ואילו לא. למשל מכתב מהמעסיקים הקודמים ואישורים מהביטוח לאומי, תעודות לידה, גליון ציונים...

מכתבי מעסיקים יש לתרגם נוטריונית או לדאוג

שהמעסיק מראש יכתוב אותם באנגלית בשפת ה NOC שהזה הפתרון העדיף. דיפלומות וגיליונות ציונים: עדיף וזול לבקש מהאוניברסיטה להכין אישורים באנגלית. לגבי תעודת נישואין, צריך לשאול בשגרירות בתל אביב האם צריך באנגלית יכול להיות שאפשר לקבל אישור על הנישואין באנגלית ממשרד הפנים או המועצה הדתית ולחסוך בעלות תרגום נוטריוני.. כל השאר (תעודות לידה, אישור ביטוח לאומי, טפסי 106, ) אפשר להגיש בעברית

amirshuval

New member
הבהרה לגבי תרגום

ישראלי שמתכוון לשלוח בדואר את חבילת המסמכים המלאה,כדאי מאוד שיברר באמצעות אי מייל שהשגרירות תקבל את המסמכים שהמושבניק הזכיר בעברית ללא תרגום,ישמור וידפיס את האי מייל הזה.העובדה שיש בשגרירות קצינת הגירה קבועה,ותיקה,יהודיה -קנדית דוברת עברית,עושה את החיים קלים יותר,אבל הגשת מסמכים לא מתורגמים ומאושרים נוטריונית לאנגלית או צרפתית זה בפירוש מלפנים שורת הדין.בכלל,מי ששולח את הבקשה,כל בקשה,בדואר, חייב לבדוק את עצמו טוב יותר מאשר מי שמתייצב בשגרירות.

MajorX

New member
מסכים איתך לחלוטין. תודה רבה על חידוד הדברים.

למעלה