לגבר אסור להיות נשי בחברה

di9010

New member
לגבר אסור להיות נשי בחברה

אדם שנולד זכר (מגדרית גבר) אסור לו להיות נשי/אישה:

בחברה הסטרייטית - זה ברור למה
בחברה ההומואית - הגבריות היא הערך העליון ככל שאתה יותר גברי אתה יותר נחשב
בחברה הטרנסית - אם אתה מרגיש כמו אישה ומתנהג כמו אישה ורוצה להיות אישה - לך תעשה שינוי !
גם בחברה הטרנסית, לא מתקבל יפה (ברוב הפעמים) שגבר שרוצה להיות אישה - לא עושה שום שינוי

בכדי שהתגובות לא תהיינה מותר לך להיות מה שאתה רוצה . אני אסביר שהכוונה שלי במילה אסור - לא מקובל חברתית

di9010

New member
תוספת, האם לטרנסית מותר להיות "גבר"

70% מהזמן הייתי רוצה להיות אישה. 30% גבר .
נגיד והייתי עושה שינוי האם היה "מותר " לי להיות גבר כשמתחשק לי?
האם היה "מותר" לי שיהיה לי שיער קצר?
יש ציפייה חברתית (מהחברה הכללית ולהערכתי גם מהטרנסית) ש MTF, צריכה להיות נשית בשביל להתקבל כאישה..

האם היינו מצפים זאת גם מאישה ביולוגית?!

*** הפוסט שכתבתי הוא פוסט שאלה-דיון ולא פוסט ביקורת על החברה הטרנסית ***

lily kane

New member
מיאו

בחברה הסטרייטית ובמיוחד אצל א/נשים צעירים כן חד משמעית כל מי שעובר שונה מתקבל בצורה מאוד קשה...ועלול להיות קורבן לאלימות.

בחברה ההומואית, יש הומאים נשיים יש הרבה שנמשכים לזה
אבל כנראה יגעלו עם הגבר יגדיר את עצמו כ"אשה" ולא כ"נשי".

בחברה הטרנסית זה די מחולק, ראשית כול בוא לא נשכח שגם ג'נדר קווירים הם חלק מהחברה הטרנסג'נדרית.
מן הסתם רובנו מקבלים את עצמנו כמובן, לא כולם קשה להבין את עצמך בעולם של דיכוי.
אם אתה רואה משהו כחול וכולם יאמרו שזה לבן אתה תניח שאתה פשוט עיוור צבעים, משהו כזה...
לוקח זמן להאמין במשהו במיוחד עם כולם אומרים שאתה טועה.

נכון יהיו טרנסים שלא יאמינו עם זה לא שחור ולבן אם אתה לא עושה ניתוח או לפחות עושה צעדים כי ידוע שהניתוחים יקרים....
וכן עם כבר תעשה ניתוח ותלך העד הסוף ואז תנסה להראות או שיניחו שאתה לא טרנס או שיניחו שאתה לא בסדר.
בכול מקרה כן יהיו כאלה בכול חברה.
כמובן, לא כולם...יהיו אנשים שונים, אני נראה נשי ומרגיש גבר והחברה שלי נותנת לי להיות גבר רואה בי אחד. היא לא מצפה שאעבור ניתוח אבל נראה שתאהב אותי אם כן. יש טרנסימיות רבימות בזוגיות שבכול זאת בני הזוג נשארים כי יש משהו שהוא מעבר לנורמות או להגדרות שחשבנו משהו עמוק ואפשרי יותר ואהבה מובילה לפעמים את הדרך לשם.

di9010

New member
תודה

מה אתה חושב על הרעיון של טרנסיות שעשו שינוי והן ג'נדרקוויר, שיוצאות כמו גבר (ורוצות שיפנה אליהן כגבר) ?
האם אתה מכיר כאלו?

אני מכירה מישהו שמכיר מישהי כזו. אבל אני עצמי לא מכיר

lily kane

New member
מכיר רק מקרה הפוך

של טרנס שעשה שינוי לגבר ומידי פעם רוצה שיפנו אליו כאישה כי הוא גם ג'נדר קוויר, אני חושב שהוא מגניב ואמיץ שהולך עם כל הצדדים שלו אבל זה בטח לא קל

orald

New member
דבר ראשון...

אני לא "נותנת" לך להיות גבר, כי אני לא בוועדה שמחלקת ציונים לשבח לגבי כמה גבר/אישה/חתול כל אחד ומרשה לאנשים מסוימים בלבד להיות מה שהם מרגישים.
אתה גבר כי אתה גבר, כשאתה מרגיש גבר(למען האמת אני מתקשה להבין מתי אתה לא מרגיש גבר, גם כשאתה מדבר בלשון נקבה או מופיע בדראג...לגבי זה אני כבר יותר מתקשה בהבנה, אז תקן אותי אם זה משנה לך לכיוון הזה), והדבר היחיד שאני באמת עושה זה לחוש שאתה גבר ולא להיות הטרו-פיכסית דפוקה ולא להבין את זה.

ועכשיו לגופו של עניין.
אני טרנסית, לא ג'נדרקוויר, מרגישה 100% אישה ומתכוונת לעשות ניתוח תחתון שלדעתי יתקן משהו שלא אמור להיות בגוף שלי.
וגם אני חטפתי זבל מאידיוטים הטרו-נורמטיביים, ציסים וטרנסים גם יחד, כי אני לא שיא הנשיות בהתנהגות, כי אני קצת טומבוי, לא מתאפרת כמעט אף פעם, לא אוהבת עקבים, מעדיפה ג'ינס על שמלות, לא עוברת שיפצורים(מוגזמים בטירוף אצל רובן המוחלט של הטרנסיות, לדעתי, וגם אצל ציס', זו תופעה זהה של בטחון נמוך והטפה חברתית לקויה) בחזה ובכללי לא מתנהגת כמו קוקס-פרחה ממוצעת בפינת רחוב אפלה שמחכה ללקוחות...שזה הדימוי של רוב הישראלים חסרי המודעות כשהם חושבים על טרנסית(כולל בן דוד שלי שהתחיל איתי בתואנות שווא כששמע שאני טרנסית והתאכזב שאני לא כזו, ושאני אהרוג אם יעז ליצור איתי קשר שוב).

גם העובדה שאני ביסקסואלית עם נטייה חזקה יותר לנקבות ונשים לא עוזרת לטמטום שאנשים פולטים. יש לאנשים רבים, וזה עוד יותר מפגר כשמדובר בקהילה עצמה(גם טרנסימות לוקים במחלת הנפש הזו, מזעזע!), הדעה המפגרת שאם אני טרנסית אז אני אמורה להיות סטרייטית למהדרין(דהיינו, חובבת גברים ציס' בלבד) ושאולי גם אני עושה שינוי עבורם(פנטזיה גברית אגוצנטרית טיפוסית), ושאם אני מתעניינת(גם) בנשים אני לא אישה אמיתית(ניתן למצוא דעות כאלו בפורום טרנסג'נדרס וחברים...שזו סיבה ממשית לחוסר העניין שלי לכתוב שם הרבה, אין שם לרוב הרבי תאי מוח פעילים).

אז גם אם אני עוברת מבחינת מראה חיצוני יותר כאישה ציס' מהרבה נשים ציס' ללא צורך באיפור וניתוחים(טוב, בחלק התחתון לא אעבור בלי ניתוח, אהממ
), אם אני לא מתאימה עצמי לנורמות הסופר-נשיות-הטרו-פיכס-ברביות אני עדיין אחטוף על הראש.

So what do we say to the god of sucky hetero-normativity?
Not today.
Not tomorrow.
Bugger off.

Ellianne

New member
מתאים לך ארכיאולוגיה

״אני עוברת״, ״אני עוברת״, ״לא צריכה ניתוחים״, ״לא צריכה לייזר״, ״אני עוברת בלי איפור״...

סבבה, הבנו- את עוברת.

חפרת

orald

New member
סבבה.

זה להדגיש שלא כל העולם זקוק לניתוחים, כמו שמדברים כל היום בפורום אוחצ'(הידוע בעברו הרחוק כפורום "טרנסג'נדרס וחברים").

בניגוד למה שניסו להדגיש בפני טרנסיות שונות וגם גברים ציס' מסויימים שהיו מעוניינים(מינית בלבד, כמובן) במישהי שנראית ברבי-מנותחת ולא "סתם אישה", כי זה מה שמעורר אותם כנראה, אני יודעת שאני לא זקוקה לניתוחים.
בניגוד למה שהרבה ניסו לדחוף לי, לא מעניין אותי להתאפר לרוב.
שמלות זה נחמד אבל מעדיפה ג'ינס. עקבים זו שטות.
לא צריכה להיות סופר-נשית, לחקות פרחות וכדומה.

אני לא צריכה הגדרות ששאובות מעולם של מישהו אחר. אני בוחרת איך אני רוצה להיות.

וכאן הבעיה, כשאין שום דבר שאני צריכה פיזית כדי "לעבור" ועדיין מנסים לדחוף לי ניתוחים, כמו שדוחפים לנשים ציס', לצורך העניין, אבל יותר גרוע- כי אמרו/רמזו לי שאני לא אישה מספיק אם לא עשיתי ניתוחים להיראות כמו ברבי מנותחת, מה שלא יאמרו לאישה ציס'.

זה לא ענייני להשוויץ, כמו שאת תופסת אותי כנראה.
זה עניין פשוט של שנאה להתוויה ההטרו-נורמטיבית שנשים טרנסיות(וגברים טרנסים לא מעטים) כופים על עצמם, שכופים עליהם, שמטיפים יום אחר יום אחר יום.
גם ציסים סובלים מזה, אבל כמה שטרנסימות יותר פגיעים כי הם רוצים לחקות נואשות ולהתקבל על ידי החברה ההטרו-ציסית ה"נורמטיבית".

אם אפשר להעיר לך משהו,אני חושבת שהשינאה

שלך כלפי תופעה - היא בסדר.

אבל הרושם שלפעמים נוצר שהשינאה שלך קצת יותר מדי חזקה,

בעיקר בתור מישהי שגם באה מקהילה שהיא "שונה"

כן - מה לעשות יש נשים , מהרחוב, וגם בתעשיית הפורנו שנהנות מגנגבנג וסקס, למשל. ואין לי שום רצון להסביר את המניע הפסיכולוגי שלהן לזה. שיבושם להן. .(ראיתי את התייחסותך לעניין). (פשוט עניין שראיתי שדיברת עליו , לא קשור לשרשור זה. אולי יותר לסירסור לא לשרשור :)

ונכון - להיות אישה זה לאו דווקא הסממנים של עקבים ליפסטיק אדום והשראה מגלית גוטמן :)... זה נכון.

אבל אולי באמת את נופלת לאיזושהיא מלכודת שדווקא את מנוסה יותר ממני לא ליפול אליה, שאני הייתי מתייחסת אליה בהתחלה ,שהתייחסתי לכל הטרננסיות ה"ניראות" , במועדונים, עם שתלי סיליקון בלחיים לניפוח, והאודם הכי אדום בקלמר האודמים.

שיבושם להן - וזכותן. ולא כולן יכולות להרגיש נשיות במראה הטבעי שלהן , אין מה לעשות , אז מדגישות מה שיעשה להן טוב.

אם זה ממלא את הפנטזיות של כל מיני גברים חרמנים - וזה ייתן סיפוק לאותן טרנסיות , להיות עם גברים חרמנים לסיפוקים חד פעמיים, עד יום מותן - לבריאות.

orald

New member
שיהיה לסיפוקן...ובלי קשר, זנות עדיין פסולה.

בעולם מושלם שבו אין דחיקה של אנשים, ובעיקר נשים, בשכבות מוחלשות תוך כדי ניצול ופגיעה למתן שירותי מין עבור כסף/סחורה אחרת, מילא.
בעולם הזה מיגור התופעה, וברור שהצרכנים אשמים, הוא בעל חשיבות עליונה לא רק לאנשים הנאלצים לעסוק בכך, אלא לכלל הציבור, ושוב במיוחד נשים(ונשים טרנסיות בפרט) שמחופצנות והחברה רואה בהן כלי שרת לסיפוק מיני.

אני לא תמימה וחסודה במיטה, ולצערי טעמתי בלית ברירה בצורה מוגבלת גם מהתעשייה ולכן אני יודעת ממקור ראשון כמה שהיא הרסנית.

(טוב.. ההודעה כבר ישנה, אבל בכל זאת -

מה עם כאלה שנהנות מזה ?

אני אישית מכירה 2 נשים סיס'. . שפשוט.. נגיד את זה ישירות , חולות על להיות שרמוטות (אני לא מדברת סתם שחולות על סקס)... ועל גנגבנג למשל ויותר.

מה העניין ? מה - לאיזה אסור להיות חולת סקס ? איזו גישה מדכאה.

Ellianne

New member
דעה קדומה על טרנסיות

נשמע כמו ביקורת על הקהילה הטרנסית ורמיזה לכך שרוב הטרנסיות מצועצעות, סופר-נשיות ושיפוטיות.

ההפך הוא הנכון - רוב הטרנסיות נטמעות בשקט אל תוך החברה ה׳נורמטיבית׳ והן ממש לא שיפוטיות. הן לא עושות הרבה רעש וצילצולים (לעמת טרנסיות אוחצ׳-פרחות) אז נוטים לחשוב שהן לא קיימות או מיעוט.

בנושא אחר - נתקלתי בתופעה שאותי אישית ממש עיצבנה: גברים שחושבים שהם טרנסית בגלל ניצוץ של נשיות.

יש לי ידיד הומו עם נטיה קטנה לצד הנשי. סיפרתי לו שאני לוקחת הורמונים והוא התחיל להתלהב מזה כאילו הוא בעצמו זה שלוקח הורמונים ומתחיל תהליך. פתאום ׳מתברר׳ שכל הזמן היו לו חלומות שהוא אישה ושהוא לבש את השמלות של אמא בילדותו וכו׳. לא האמנתי לו, אבל זרמתי איתו מתוך נימוס. אחרי 3-4 חודשים שאלתי אותו: ״עדיין מרגיש שאתה אישה?״. הוא ענה לי שירד לו מזה.

כתבתי ׳תופעה׳ מפני שנתקלתי בעוד שני גברים שטענו שהם אישה כלואה בגוף של גבר ואחרי מספר חודשים פתאום לפתע ירד להם מזה.

אני חלילה לא מזלזלת ברגשות של אחרים, אבל בין טרנסית ובין להרגיש אישה לחמש דקות יש הבדל ענק...

lily kane

New member
אבל עדיין

יש ג'נדר קווירים שהרגשה שלהם כאישה או גבר באה בתקופות
זה לא אומר שזה לא אמיתי
והיי...אם כולם ישאלו את עצמם עד כמה הם נזילים מגדרית ועד כמה הם באמת אישה או גבר אז אחד מכול העשרה האלו ש"ירד להם" אולי יגלה משהו חדש.
לפי דעתי רק עצם העבודה שניהיה חברה שמקבלת את האפשרות לחקור זה כבר מגניב

על זה דיברתי בעבר..(תקראו. מדברים על סקס :)

ולכן גם הגעתי (שוב, לדעתי ORLAD כאן האירה את עיניי לגבי הפורום) לפורום זה.

מהי אותה ההרגשה שבאמת גורמת לאנשים להבין - זהו , אני "חייב/ת" לבצע שינוי מין (ניתוחי, הורמונלי, לא חשוב).

א. אגיד כמה דברים על מה שכתבת . הגדרת נכון "טרנסיות אוחצ׳-פרחות" -אהבתי. גם אני הכרתי יותר אותן וזו התדמית היתה לי על הקהילה.
הטרנסיות הנראות שאני נתקלתי בחיים היו הניראות יותר כאמור, אלו במקומות ציבוריים מועדונים , או עובדות בזה.. גסות ,אלימות... צרות עין , מגעילות ופשוע רוע רוע ואלימות.

ב. אותה בעייה היא גם להרבה קהילות. גם קהילת ההומואים . הקהילה ה"נראית" היא של אותם הומואים לפעמים צעקניים, או נשיים וכו'... הרבה תמיד היו תוהים , האם יש הומואים נחבאים שחיים בזוגיות של שנים ? כן . יש . פשוט לא רואים אותם כי הם לא מסתובבים אולי ב"האומן" וכו'.

ג. לגבי הקטע של הידיד שלך... אגיד לך בכנות..נשמע קצת שבכל זאת יש משהו של קינאה ביחס שלך כלפיו. מזכיר לי קצת יחס של טרנסיות שלא אוהבות "מתלבשות"... (גם אם בצדק את אומרת או לא.. ככה זה קצת מרגיש. שגם בתוך טיעונייך שיכולים להיות צודקים , תמיד יש איזה ניצוץ של קינאה כאילו "מי הוא, ההומו הנשי הזה שנכנס לטריטוריה שלנו. אנחנו, שעבדנו קשה ורצינו את זה מילדות , ולקחנו הורמונים וכו' וכו' וכו')

ד. ולשם זה פתחתי את התגובה בעצם :)
זה מזכיר לי שאחת השאלות שלי הראשונות ששאלתי בפורום המקביל היו , איך בעצם "יודעים".

כי אני מודה, אם אני הייתי י ו ד ע ת מלשון ודאות פנימית שאני אישה בפנים - היה לי יותר קל לצאת ולהכריז בפני העולם מה אני וזהו. שיתפוצצו כולם. אומנם התהליך הוא מאוד לא פשוט. אבל כשיודעים, פנימית, מי אתה ומה אתה , כשהדרך ברורה - יותר קל לקום ולעשות אותה.

גם שאלתי בעבר, האם באמת "לדעת" זה כל הדברים הקלישאתים כמו :
מגיל 4 שיחקתי בבובות,
מגיל 4 לבשתי בסתר את עקבי אימי ..
וכו' וכו'..
ונאמר לי פה בתגובות , כי יש מגוון רווח של "ידיעה טרנסית" שאדם "יודע" שהוא נולד בגוף הלא נכון וזה לא דווקא משהו פנימי שמגיע בגיל 4 (או 5 או 6).

אני למשל, נולדתי ותמיד הייתי כבחור עדין, בלי לעשות כלום.

אני לא "הומו נשי" , ולא "אוחצ'". ממש לא... ועדיין עדין .. בלי להקצין שום דבר בתנועותי או דיבור. (כיום ,כבר התבגרתי ופחות עדינים במראה וכו').

בלי לעשות כלום הייתי תמיד על קו התפר. וזה התאים לי.
השאלות אצלי מתעוררות היום , כשאני כבר לא יכולה לחיות כ"גבר עדין" אבל גם קשה לי ולא מתאים לי כ"גבר גבר".

להיפך , אני מכירה הומואים נשיים מאוד, ואוחצ'ות , שאין להם שום רצון ממש להיות אישה.. והם יישארו כך גם עד גיל 80 , 90 ויותר. וזה טוב להם.

כלומר - לא בהכרח דווקא הומו-נשי הוא מישהו שצעד אבולוציוני בדרך להיות אישה , אני מניחה :)

לי מפריע יותר תופעה של הומואים , שאין להם שום נטייה או תחושה לנשיות , אבל ששמים פיאה וקונים חוטיני ומתלבשים רק כדי להשיג זיונים עם סטרייטים.
כלומר - זכותם והכל, אין לאף אחד בעלות על העניין הזה .. אבל זה מין נהיה כזה נפוץ והופך את העניין לפעמים לקצת יותר זול.

orald

New member
אלו לא ממש הסטרייטים שמחפשים קרוסים...

אולי הם קוראים לעצמם כך, אבל זו הכחשה די עלובה ואפילו לא עניין של הגדרה עצמית. יש גבול להגדרה עצמית.

לגבי הידיעה, לפעמים אני שואלת את עצמי, חוץ מחזה שצמח ושיער שהתארך, מה השתנה בי? אני מתנהגת כמעט אותו הדבר בעבר, אולי נותנת יותר דרור לחלק מהרגשות.

אבל אז אני חושבת מה קורה כשקרובים שלי למשל פונים אלי בלשון זכר וכמה שאני נפגעת ומתעצבנת מזה...כי זה לא מתאים להוויה שלי.
זה, בלי קשר לשינויים פיזיים כאלו ואחרים שגם לא כל הטרנסיות למשל מרגישות צורך בהם(גם אם אני כן מרגישה צורך), מזכיר לי מי אני.

למעלה