לגב גרונפלד

sssssהאחת

New member
לגב גרונפלד

האם חוות דעת של פסכיאטר מומחה שאומר כי החרדות שלי פוגעות בכושר היומיומי שלי תעזור בערעור. או מה היית מיעצת לי לעשות כרגע קיבלתי 30 אחוז נכות וברצוני שיעלו לי כי איני יוצאת מהבית כלל רק עם ליווי .האם אני צריכה עוד חוות דעת חוץ מהפסכיאטר שמטפל בי דרך קופח?
 
קשה מאד ליעץ

כל שאוכל לומר הוא שחובה על ועדה רפואית (בין בדרג ראשון ובין בדרג ערר) להתייחס לחוות דעת רפואיות המוגשות לה בצורה עניינית ומנומקת. חובה זו מבוססת היטב בפסיקה. אין חובה דומה להתייחס לשאר כאמור לשאר המסמכים הרפואיים המונחים בפני הועדה. מסיבה זו, יש יתרון בהגשת חוות דעת רפואית, ערוכה כדין, לועדה הרפואית לקביעת דרגת נכות. מצד שני, לא קיימת כל חובה על הועדה הרפואית לאמץ את מסקנות חוות הדעת המונחת לפניה, כל עוד נימקה את החלטתה כראוי. חוות דעת מומחה בדרך כלל עולות הרבה כסף. מה עדיף לעשות במקרה שלך? שקלי את האמור מעלה והחליטי.
 

sssssהאחת

New member
לגב גרונפלד

האם הם חייבים לנמק את הסיבה לסירוב כי אצלי אין שום נימוק להפך הסכמה עם הפסכיאטר שמטפל בי
 
אם יש הסכמה עם חוות דעת ברור

שאין צורך לנמק. מקבלים את חוות הדעת מן הנימוקים הכתובים בה.
 

sssssהאחת

New member
אז איך

מחליטים אחרת אני ממש לא מבינה את זה בגלל זה אני לא יודעת מה לעשות גם הם אמרו שאני סובלת מאגרופוביה והתקפי פאניקה ובכל זאת הנכות נדחתה רק 30 אחוז
 
אני מנחש שלא הגשת חוות דעת

מומחה, אלא רק מכתב מפסיכיאטר המתאר את אבחנותיך ומצבך. למסמך כזה כאמור אין חובה להתייחס באופן ענייני ומנומק. חוות דעת מומחה מתאפיינת בדרך כלל בצורתה. המומחה מזהיר את עצמו בפתיח כי חלה עליו החובה לכתוב אמת, כאילו היה מעיד בבית משפט. חוות דעת מומחה לצרכים אלה, מסתיימת בדרך כלל בפירוט של המומחה, מהם אחוזי הנכות שמגיעים לך לדעתו ולפי אלו סעיפים במבחנים. האם היה לך מסמך כזה? אם לא, אז פתרנו את התעלומה. כדאי שתתייעצי עם מומחה, גם אם לא תבקשי חוות דעת בסופו של דבר, כי יתכן וגם לדעת המומחה שלך, הועדה לא טעתה באחוזי הנכות שניתנו לך... ואז חבל על זמנך. מנגד אם לדעתו היא טעתה, אז את כבר יודעת מכאן מה עליך לעשות.
 

sssssהאחת

New member
תודה רבה

על תשובתך אתה אולי יודע היכן אני יכולה לחפש מומחים כאלו באזור חיפה ושוב המון תודה
 
דפי זהב הוא מקום טוב

ניתן לשאול בכנות את הרופא אם יש לו ניסיון בקביעת דרגת נכות לפי מבחני הביטוח הלאומי. מקור אחר, שרבים פונים אליו, הוא רופאים היושבים בועדות רפואיות. רבים מהם נוהגים לכתוב חוות דעת, אלא שהם מנועים אחר כך מלשבת בעניינו של מי שכתבו עבורו חוות דעת.
 

sssssהאחת

New member
לגב גרונפלד

שלום לך שמעתי לעצתך והייתי אצל מומחית פסכיאטרית והיא נתנ לי חוות דעת והוסיפה שבנוסף לאגרופוביה והתקפי פאניקה יש לי מחשבות כפייתיות והמליצה על אישפוז יום . האם במצב כזה הם יכולים לא להעלות לי את האחוזים מה דעתך?
 
יכולים? תמיד יכולים

השאלה היא האם זה יעמוד במבחן הסבירות, במידה ולא. האם חוות הדעת מסתיימת בקביעת המומחית מה לדעתה אחוזי הנכות המתאימים לך?
 

sssssהאחת

New member
לגב גרונפלד

תודה על בהצלחה אבל רציתי את דעתך אם לפי כל מה שסיפרתי לך האם יעלו לי את האחוזים?
 

sssssהאחת

New member
לגב גרונפלד

שלום לך יש לי שאלה רופאת המשפחה שלי כתבה לביטוח לאומי שאני סובלת מתופעות לוואי של הכדורים שאני רדומה ולא מתפקדת כרגיל האם גם על זה הם מעלים אחוזים? או שהם לא מתייחסים לזה?
 
נצל"ש

פניתי לועדה רפואית של המל"ל אחרי "החמרת מצב". החמרת המצב היא בגלל חוות דעת שקיבלתי, שמצאה ליקוי תיפקוד במובן של "התעלמות מהסביבה" מצד אחד ו"תלות בסביבה" מצד שני. אני חושב שהתנהגות זו אופיינית לרוב הנכים, כי נכים "מתעלמים" ממי שלא מקבל אותם כמו שהם, ומצד שני הם "תלויים" בזולת בשל נכותם, כמו עיוור שצריך עזרה במעבר חציה, ודוגמאות נוספות. אין לי חרדות ביציאה מהבית אלא רק ליקוי תפקוד כפי שצויין לעיל. יש לי 60 אחוז מנכות אחרת. הייתי בראיון עם פסיכיאטר של המל"ל, ולהתרשמותי הפסיכיאטר קיבל את החמרת המצב, כי סיפרתי לו פרטי רקע בנוסף לחוות הדעת שהגשתי לו בכתב. עם זאת, חוות הדעת שהגשתי איננה מציינת אחוזים. לי די ב-15 אחוז כדי להגיע ל-75 אחוז. האם פסיכיאטר שנותן 30 אחוז על אגורפוביה והתקפי פאניקה יכול לתת 15 אחוז על ליקוי תפקוד בעבודה? אם הוא ייתן פחות מ-15 אחוז, האם אני יכול לפנות לועדת עררים עם דו"ח חדש של מומחה, שבו כתוב גם האחוז על הליקוי, כפי שכתבת כאן?
 
קצת לא ברור

60% נכות? או 60% אובדן כושר השתכרות (בנכות כללית)? אם מדובר ב- 60% נכות רפואית, אזי כדי להגיע ל-75% נכות רפואית יש לך צורך ב- 37.5% נכות רפואית נוספת בליקוי אחר... החישוב הוא לא מצטבר, אלא משוקלל. אם מדובר ב- 60% אבדן כושר השתכרות, אזי הבדיקה הזו תעשה רק בשלב הבא, כאשר תפקד ההשפעה של ההחמרה הרפואית (אם תקבע) על אובדן כושר ההשתכרות. ראי "שאלות נפוצות" על קביעת הזכאות לנכות כללית.
 
למעלה