לגב"ע שמח

סופהו 1

Well-known member
איזה תענוג.
אין מדורות,
אין עשן,
אין סרחון,
אין פציעות.

חוגגים?
מדורה?
מרשמלו על נר?
קרטושקעס בתנור?
קשת וחץ?
נחנקים, או שגם אצלכם אסור מדורות?
מדורה בכאילו? |למטה|

Campfire-Fake-Fire-Model-Resin-Flame-Artificial-Miniatures-Micro-Fireplacelandscaping-Mini-Log...png

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
איזה תענוג.
אין מדורות,
אין עשן,
אין סרחון,
אין פציעות.

חוגגים?
מדורה?
מרשמלו על נר?
קרטושקעס בתנור?
קשת וחץ?
מדורה בכאילו? |למטה|

צפה בקובץ המצורף 75544
חזרנו עכשיו מלגב"ע כהלכתו.

הייתה מדורה גדולה, ליד הייתה עוד אחת הרבה יותר גדולה.
היה "על האש" לפי מיטב המסורת וגם קרטושקעס מפוחמים כדבעי והכי חשוב הארוחה עצמה הייתה באולם קטן ממוזג.

עד לפני כמה שנים היו מאחורי הבית שלי שני מגרשים גדולים ריקים שאכלסו קרוב לעשר מדורות שונות. בנתיים בנו עליהם ואני לא בטוח מה עדיף, פעם בשנה עשן מדורות או את כל השכנים האלה כל השנה.

אבח"י

Well-known member
איזה תענוג.
אין מדורות,
אין עשן,
אין סרחון,
אין פציעות.

חוגגים?
מדורה?
מרשמלו על נר?
קרטושקעס בתנור?
קשת וחץ?
מדורה בכאילו? |למטה|

צפה בקובץ המצורף 75544
אכן, בניגוד לשנים קודמות, אפס עשן עצים, כלומר - לא שרפו כלום.

דקל נור*

Well-known member
זוכרת כשהילדים היו קטנים, היינו עושים איתם סיבוב מדורות בשכונה,ממש בקרבת הבית. תודה לאל העיריות בימינו מרחיקות את המדורות לפאתים.
יום אחד ניזכר במדורות כמו שהיום אנחנו נזכרים שעישנו פעם באוטובוסים.

סופהו 1

Well-known member
חזרנו עכשיו מלגב"ע כהלכתו.

הייתה מדורה גדולה, ליד הייתה עוד אחת הרבה יותר גדולה.
היה "על האש" לפי מיטב המסורת וגם קרטושקעס מפוחמים כדבעי והכי חשוב הארוחה עצמה הייתה באולם קטן ממוזג.

עד לפני כמה שנים היו מאחורי הבית שלי שני מגרשים גדולים ריקים שאכלסו קרוב לעשר מדורות שונות. בנתיים בנו עליהם ואני לא בטוח מה עדיף, פעם בשנה עשן מדורות או את כל השכנים האלה כל השנה.
אני מבינה את הכיף, אבל כהלכתו של מי?
יש הלכה גם בעניין גניבת עצים, או עגלות סופר? גובה המדורה? חומרי הבעירה?

אז כן, מדליקים מדורות, אבל מדוע מדורות ענק? המדורה היא תכליתו של לגב"ע? (ואם התכנסנו לעל האש וקרטושקעס, ממש אין צורך במדורה גדולה)
ואם מדליקים מדורה, מדוע במרכז השכונה? בילדותי, מרכז השכונה, היה באמצע החולות והבתים היו רחוקים מהמדורה. כיום מרכז השכונה=בין הבתים, מעבר לגדר.
אי אפשר לא בין הבתים? חייבים מדורה בסלון?
השכנים ה|קקי|... שגרים בבנין לידי, חונקים אותי מדי פעם, בעשן המנגל על המרפסת, אבל אין דין סרחון עשן המנגל, המתפוגג תוך פחות משעה, גם כשהבשר אינו איכותי, כדין ריח/עשן המדורות.

כשעבדתי בבני ברק, שם יש מדורות סופר-ענקיות= סופר סכנת נפשות. נקלעתי להפתעתי לויכוח בין חובשי כיפות תומכי ומתנגדי, בעקבות נפגעים במדורה.
שמחתי לשמוע שיש המתנגדים למדורות ענק ומסתפקים במדורה קטנה, כי אין שום הלכה, או מצווה, או חוק, או הוראות שצריך מדורה גדולה. והופתעתי שבכלל לא צריך מדורה. לזכר הנפטר מדליקים נר. לזכר בר יוחאי אבוקה. אבוקה זו לא מדורה. עם השנים האבוקה הפכה למדורה והשמים הם הגבול.

עוד מעט אצא לדרכי. מעניין איך האיזור נראה ביום שאחרי.

דקל נור*

Well-known member
בינינו, רשב"י לא היה מאה. קנאי קוצוני, מאותו הזן של אליהו ענבים.

אבח"י

Well-known member
הוא מיהר לסלק אותו לשמיים אחרי שרצח 400 כהני דת בהתקף טירוף
אבל יכל גם להרוג אותו באותו מחיר, אם נזכור את יהווה שכעס על רצח הבל, שבכלל לא היה יהודי, נכון?
אבל אליהו ואלישע המכוער במיוחד [את יודעת כמה ילדים נהרגו בגלל שקראו לו "מכוער" - הסופר החביב עלייך כתב על כך רומן, לא?!] היו "בוזם-באדי'ס" של יהווה. אולי חברי צוות בחללית הענק שלו, אולי שני חיילי גרילה שנשלחו לעזור ל- אל-יהוד בכיבוש האיזור המיסטי דכאאן, חחחחחח בגלל זה הוא הציל 'תם ממות.

למעלה