לגדל ילדים בארה"ב

KallaGLP

New member
לא מציאות אצלנו.

כשהילדים היו קטנים ובקליפורניה - זה היה נכון שהיה צורך ביותר תיאומים והילדים לא הסתובבו לבד (אבל כן ראיתי ילדים שגרים קרוב שהולכים וחוזרים לבד מבית הספר), אך פה, לפחות בעיר שנבחרה לעיר הבטוחה ביותר בוושינגטון ושגם כיכבה בין 50 הערים שהכי טוב לגור בהן בארה"ב ב-USA Today (ואני אישית באופן סובייקטיבי לגמרי ועל סמך חוויות החיים שלי פה עד כה בהחלט לא חושבת שאין בסיס לבחירה הזאת), אפשר לראות ילדים לבד ברחובות ובפארקים מגיל ממש קטן, וגם יש ביקורים חופשי בבתי חברים, בלי שום תיאומים מראש. אולי כשהילדים קטנים אז בפעם הראשונה לרוב כן רוצים להכיר את ההורים, אבל אנחנו התנהלנו ככה גם בארץ וזה נראה לי נכון וטבעי, אך לא מעבר לזה. ואגב, אצלנו בארץ הייתה לא פחות הקפדה על איסוף הילדים הקטנים מבית הספר, ובעיניי זה מצוין. אך החל מהחטיבה זה כבר לא קיים לא שם ולא פה.
בקיצור, לא צריך להכליל ולהגזים כדי להצדיק את בחירת מקום המגורים, לא על הארץ ולא על ארה"ב. בסופו של דבר, כדאי לזכור שרוב החוויות סובייקטיביות ותלויות במידה רבה במקום שאליו מגיעים, בסביבת המגורים הספציפית, באופי המשפחה וכל הפרטים בה ובהשקפת עולמו ואישיותו של הכותב.

xbuffalomen

New member
אצלו (אולי) זו מציאות ...

אצלינו - קשה לי להאמין שילד בגיל 11-12 שחולב פרות , מפעיל ציוד חקלאי , כורת עצים ומכסח דשא , רוכב על טרקטורון לבקר חברים נחשב לילד לא עצמאי ... באשר לקשרים המשפחתיים - ההבדל היחיד בין שבט בדואי למארג המשפחתי כאן זו השפה ... שם מדברים ערבית ואצלינו אנגלית ...

אצלנו הילדים התחילו ללכת לביה"ס לבד מגיל 10 או 11

אנחנו גרים בעיר שבה אפשר להגיע ברגל או ברכבת החשמלית לכל מקום, ומסוף היסודי ילדים הסתובבו כאן לבד וקבעו לעצמם פגישות עם החברים. העיניין היא שלילדים יש עומס של פעילויות אחרי צהרים שגורמות לזה שהם לא נפגשים עם חברים, אבל ככה זה גם בישראל היום. אני לא רואה הבדל גדול בין הצורה שבה גדלו ילדי לבין הצורה שבה גדלים בני הדודים שלהם בישראל.

איי ל

New member
מנהל
די נמאס לקרוא את זה.

פעמיים בחודש אני נתקל בכתבה דומה על ישראלי שירד מהמטוס לפני דקה וחצי והוא כבר מרגיש מוכן לכתוב דוקטורט על ארה"ב.
פעם זה היה משעשע לדון ולראות עד כמה אין להם מושג, ואיך הדברים צפויים להשתנות עבורם בעתיד.
עכשיו זה כבר די מאוס. אפילו אני שמתגורר בארה"ב די הרבה זמן, ושיצא לי לראות 28 מדינות עד היום, לא מסוגל להדביק תוית שתתאים לכולם. ארה"ב היא ענקית ואין פה one size fits all.
&nbsp
ולגדל ילדים במקום אחד לא זהה ללגדל ילדים במקום אחר.
גם בישראל.

Fellowship

New member
בתור מי שנמצא בארה"ב דקה וחצי

כלומר, שנה וחצי (קצת יותר), אני לא חושב שיש לי עדיין את הזכות להביע דיעה מוצקה,
אבל כן אציין שאני מזדהה לחלוטין עם החלק של העדכונים והמיילים האינסופיים ממוסדות הלימוד.
&nbsp
בנוגע לשאר, קטונתי, במיוחד שאני נמצא במקום שהוא מאוד לא מייצג,
מה גם שלא כ"כ ברור לי כיצד אפשר להתייחס כמקשה אחת לכל ארה"ב,
לא רק שהשונות בין המדינות יכולה להיות גדולה מאוד, אלא גם השונות בתוך מדינה ספציפית יכולה להיות משמעותית.
&nbsp
&nbsp

Midriff

New member
באמת? אני דווקא הזדעזעתי בארץ

לכל כיתה יש קבוצה של ההורים והמורה וקבוצה של רק ההורים וקבוצה של הילדים והמורה בווטסאפ, קשקשת בילתי נסבלת כל הזמן. ומאחר ולרוב האנשים יש יותר מילד אחד כמות ההודעות מטורפת לחלוטין
פה אנחנו מקבלים עדכונים חודשיים מהבית ספר פלוס אם יש משהו מיוחד. יש אתר שבו רואים את כל הציונים והעבודות. אם צריך לדבר עם המורה אמייל עובד מצויין ואפשר גם לתאם פגישה אישית.
צעבר לזה לגבי המאמר...הילדים שלי הלכו ברגל לבד מהבית ספר מאיזור כיתה ג' והיו רצים אל ומהשכנים ממול בלי שום תיאום, פשוט דופקים בדלת. היה תיאום כשזה דרש הסעות. אבל כמו שאמרו באמצע השבוע הילדים די עמוסים ככה שזה כמעט לא קורה.

Fellowship

New member
עדכון חודשי?

גם אצלנו יש אתר לצפייה בציונים, עבודות, המשך עבודה מבית ושאר נתונים ופעולות כיד הדמיון הטובה.
גם אצלנו אפשר להתכתב במייל עם המורים, יש מורים זריזים שעונים למייל בממוצע בתוך 15 דקות,
ויש מאוד "איטיים" שעונים רק לאחר יום/יומיים, הממוצע הוא תוך מספר שעות בודדות

אבל אנחנו מקבלים מיילים של עדכונים בקצב של 2-3 מיילים בשבוע לכל תלמיד,
כאשר לפחות אחד מהמיילים הוא באורך הגלות

placid1

New member
כל הקבוצות וואטסאפ הבית ספריות בארץ

מטורפות. רחמים על המורות....

דווקא אני מעוצבנת שאין כמעט בכלל תיקשורת עם המורים

לפחות בגיל ביה"ס תיכון אין יותר ימי הורים ואין שום תיקשורת עם המורים אלא אם אני יוזמת אותה.

כנראה שאייל צודק ואין כאן one size fits all

placid1

New member
לא נעים לומר, אבל הכותב קצת מוגבל ומעבר

לערימת השטויות שהוא כתב, סגנון הכתיבה אינפנטילי וירוד. .

Ani15

New member
ועוד שמן למדורה

https://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-MAGAZINE-1.6824080
כן זה הארץ אז תשתמשו באיזה בוט שעוקף את זה
אמל'ק: יש מקומות בארה"ב שבהם החוק אינו מאפשר לילדים ללכת לבד לביה"ס עד גיל 14, וכו', והטענה היא שיש הורים בארה"ב שחושבים שזה מוגזם.

למעלה