לגור איתו

לגור איתו

ראשית אני פעם ראשוה בפורום הזה, ומשום שאני לא רואה בפורום זה כמתמודד עם משברים בלבד אלא מקום להתייעץ על כל נושא שהוא בזוגיות, אני מקווה להמשיך להיכנס אליו. אז לסיפור שלי: אני בת 24, פרודה כבר שנה וכמה חודשים (אבל זה רק לרקע כללי), גרתי עם הבעל ארבע שנים (מתוכם שנתיים היינו נשואים), לאחר הפרידה ממנו, עברתי כמה חודשים של השתחררות כמו שאומרים עד שנשחפתי לקשר חדש שכיום הוא כבר מעל לשנה. החבר הנוכחי הוא בן 23, והיו לו חברות לפני כן, הייתה לו כבר דירה לבד והוא כיום עצמאי, אך לא חווה את המגורים יחד עם בת זוג לאורך זמן - כמוני. כל ההקדמה הזו חשובה כדי שתבינו את ההתלבטויות שאני והוא מתמודדים איתן. לאחרונה חברי החל לדבר איתי על מעבר לגור ביחד וזה בעקבות תחושות משותפות של שנינו כי הקשר שלנו הוא בעל עתיד רחוק תווך. לי אישית, קשה עם העניין משום החוויה שעברתי כבר, אך אינני מחפשת להשוות אלא יודעת על עצמי שאני זקוקה להמון מרחב אישי ומאוד מפחדת לאבד אותו - שוב.... בעקבות חזרה למגורים משותפים. אני אמרתי לו שבעיניי האידיאלי זה שלכל אחד יש את המקום שלו, וכשרוצים אחד את השני אז נפגשים והדבר אינו סותר את רצינות הקשר. לו קשה מאוד לקבל את זה ואני בהחלט מבינה אותו, כי הוא עוד לא חווה חוויה של מגורים משותפים ורוצה ומרגיש מוכן להתמודד עם העניין. לאחר שחברי לא קיבל את הדעה שלי, ואמר שאם אנחנו רוצים ומתכננים למסד את הקשר שלנו, אנחנו צריכים גם להתמודד מתישהו עם מגורים משותפים, חשתי שההתלבטות שלי קשה עוד יותר. בעקבות התייעצות עם חברותיי החלטתי עם עצמי (ואמרתי לבן זוגי על כך) שאני אתן צ´אנס נוסף למגורים יחד אך תחילה לתקופת ניסיון. הפחדים שיש לי מכך, בין שהם באים מנסיון קודם ובין שלא, הם: א. אני מפחדת לוותר על דברים עקרוניים מידי עבורי ולאבד בכך את עצמי (וזה לפעמים רק עניין של זמן עד שזה קורה) ב. אני מפחדת שלא תהיה לי את הפינה האישית לי בתוך היחד. ג. אני מפחדת מכך שהיחד הוא בגלל שצריך ולא בגלל שרוצים (ובמצב העכשווי אני פשוט מונעת מעצמי מלהתמודד עם זה כי כל מפגש היום הוא מתוך רצון עז של שנינו להיות יחד) ד. אני פחדת שאני אהפוך להיות עבורו בגדר מובן מאליו ולהפיך- הוא עבורי. בקיצור, אני חושבת שכל מי שיקרא את זה יצליח להתחבר מעצמו לחלק מהפחדים והנושאים שהעלתי. אני לא מבקשת נוסחה להצלחה, אני יודעת שאין דבר כזה ואיני מאמינה בזה, יורת מעניין אותי לשמוע על התמודדויות שונות, ודרכים אחרות , נוספות של התמודדויות שלכם, חוויות ולמידות שאתם צברתם בעקבות מגורים עם בן/בת זוג תודה מראש... ומבטיחה להגיב גם לנושאים אחרים....

מיכללב

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

את מתארת את השלב הראשוני לפני שנכנסים למשהו "רציני" יותר "מחייב" יותר, כביכול, ואלו הם הפחדים שלך..הפחדים של כולנו.. את בטח יודעת לאור נסיונך..שגם בזוגיות ובהורות..כל אחד צריך את הלבד שלו, את הזמן לעצמו.. נראה לי שהפחד האמיתי שלך הוא להתמודד באמת עם המערכת יחסים הזו.. ברמה יומיומית של קשר אינטנסיבי..ולדעתי את צריכה עוד זמן..לעצמך . אני מבינה את החבר שלך והרצון שלו להתנסות אבל נראה שאת עדיין לא מוכנה לכך.. אני רק יכולה לומר לך שאני ובעלי יצאנו חודשיים ועברנו לגור יחד..למה לבזבז זמן? כשגרים יחד אפשר לבחון את הקשר בצורות שלא רואים כשכל אחד גר בבית שלו.

ליידילי

New member
חשבון פשוט...

מביא אותי להבין שנכנסת לקשר משמעותי ביותר, בגיל צעיר מאד, יחסית למקובל בימינו. מקריאת הודעותיך, את מצטיירת כבוגרת במיוחד, וחריפת מחשבה. הפחדים שאת מתארת נשמעים כקשורים יותר לקשר הקודם שלך מאשר לנוכחי.(ואולי גם לחוויות מילדותך). וזה אומר לדעתי שלא עיבדת עד הסוף את הקשר ההוא. לדעתי עלייך לחפש דרך לברר עם עצמך ולעבד את מה שחווית מתוך הקשר ההוא. אולי עם איש מקצוע. איני סבורה שפחדייך הינם הפחדים הרגילים שחווה אדם טרם מיסוד קשר, הם נשמעים לי יותר מזה. ואף אם אפשר לנסות להתגבר עליהם, הם עלולים להוות מכשלה. אני מציעה לך לדבר על כך באופן גלוי עם חברך, לבקש את תמיכתו בך ובתהליך שעליך לעבור - רצוי בטרם תעשו עוד צעד קדימה. אם הוא נבון כראוי לך, יתמוך בך ויבין שבכך תמשיכו לבנות יותר נכון את הקשר שלכם. בהצלחה.

אלה_ה

New member
אני מבינה את החששות שלך אבל

אולי את טומנת את הראש באדמה? הרי בסופו של דבר הקשר ימשיך לכיוון רציני תצטרכי להתמודד מול כל השאלות שהעלית והן מאוד נכונות. נושא המגורים יחד הוא מבחן. את יכולה לקחת את המבחן עכשיו או בעתיד. אבל קחי בחשבון שעכשיו המטרות שלכם השונות-הוא רוצה למסד את הקשר לכיוון רציני ואת רוצה להמשיך באותו מצב. ברגע שהמטרות שונות יכולים להיות וויכוחים וחיכוכים והקשר יכול להיפגע. ועוד נקודה-אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. למגורים יחד יש פלוסים ויש מינוסים. נכון שהאהבה משתנה כשרואים כל בוקר וכל ערב אותו. היא בד"כ מתמתנת. אבל היא מתבגרת ונהיית מורכבת יותר. במובנים מסויימים טובה יותר ככל שמכירים את האדם השני על כל צדדיו. ונושא הפרטיות נדון פה לא מזמן בהרחבה. גם כשגרים יחד צריך ללמוד לתת מרחב ופרטיות. לגבי דברים עקרוניים-אף אחד לא צריך לוותר על עקרונות אבל כל אחד צריך לדעת מתי לוותר ולהתפשר. ואם תשמרו לכל אורך התהליך על תקשורת טובה ופתיחות תעמדו במשימה. שיהיה לך בהצלחה

silkpink

New member
היו מקרים בעבר של זוגיות נפלאה

שהתקיימה לאורך שנים, למרות שבני הזוג גרו בניפרד אחד מן השני. לעיתים חדרי שינה ניפרדים באותו בית והיו גם כאלו שגרו בדירות ניפרדות. בשונה מרובנו ששיגרת חיינו מוכתבת על ידי הנורמה, וחלקנו שבוחרים לגור יחד, יש כן בהחלט מקום לשקול גם זוגיות אחרת, שיתכן שתהיה מאותגרת יותר ותשכיל לשמור על מתח ועניין ושימחה לקראת מיפגש לאורך זמן רב יותר.

שני אנשים- שני עולמות

ראשית תודה לכולכם על התגובות- בהחלט חומר למחשבה והצלחתם להרחיב לי את נקודת המבט. בסופו של דבר ההחלטה בידיי ואני רואה במורכבות של הדבר! אני מאמינה בתזמון נכון לדברים ולדעתי- זה חלק מהתשובה או הפיתרון להתלבטויות שלי. כרגע אני מרגישה לא בשלה מספיק ונכון - גם לא חוזקת מספיק מנסיוני הקודם על כן ההחלטה שלי להרגע ולעתיד היא להשאיר את המצב ככה בידיעה ומוכנות לשנות ולקדם אותו- ברגע שארגיש חזקה מספיק. משום שמבחינת הקשר והתקשורת אני מרגישה שיש לי משהו חזק שאיני רוצה לאבד ותזמון לא נכון עלול להביא לידי אובדן... אז... אשמח לשתף אתכם אם תהיינה התפתחויות וזוב תודה

למעלה