לגור באילת..

ponder

New member
לגור באילת..

שלום!!! רציתי לקבל מעט עצות מאנשים שמכירים את אילת הכי טוב ... : ) (וגם לשפוך קצת את הלב...) והסיפור הולך ככה - חבר שלי קיבל עבודה באילת - הוא כבר נמצא שם שנה וחוזר מדי פעם בסופשים, ומכיוון שאני סטודנטית נבצר ממני לעבור לגור איתו השנה, אבל בסוף השנה הנוכחית אני עתידה לסיים את לימודי ואז.... ניצבת בפני הדילמה האמתית... לעבור לגור איתו באילת? או להמשיך ולהתגעגע ולמות מכאב כל פעם שהוא עוזב.... המעבר לאילת יהייה זמני שנה, מקסימום שנתיים (זה הזמן עד שהוא יסיים את תפקידו שם). אבל אני מפחדת. לו יש עבודה, הוא מסודר, אבל מה יהייה איתי??? אני מפחדת "להרקב" כל היום בבית, בלי עבודה נורמלית. אני לא טיפוס קל, לא כל עבודה מתאימה לי (ביחוד לא סוג העבודות הפופולריות באילת - מלצרות, חדרנים, פקידי קבלה וכו' וכו' וכו'..) ובייחוד עכשיו, כשיש לי כבר תואר ביד, אפשרויות התעסוקה שלי גדולות הרבה יותר במרכז... מה הסיכוי שלי עם תואר ראשון בכלכלה למצוא עבודה בהתאם באילת??? האם אני עתידה למצוא עצמי בשנתיים הקרובות עובדת בתור מזכירה משועממת??? נכנסתי לאתרי "דרושים" ולא מצאתי אפילו לא עבודה אחת שמתאימה לי (לעומת רבות אחרות שהיו במרכז), ולכן אני שואלת אתכם, תושבי אילת היקרים, האם יש לי סיכוי למצוא עבודה שתתאים לי??? מה אתם הייתם עושים במקומי?? האם הייתם זורמים, ומסתדרים כבר עם מה שיש , העיקר להיות עם האהבה הכי גדולה של חייכם?? או ממשיכים להיות רחוקים ולמות כל פעם מחדש מהגעגועים?? חשוב לי מאוד להדגיש, שאנחנו 3 וחצי שנים ביחד, שלוש וחצי שנים שבמהלכן בגלל סיבות שונות, היינו מתראים רק בסופי שבוע ולעיתים גם זה לא. ואם אני אחליט לא לעבור זה אומר שאנחנו נהייה בין 5 ל-6 שנים במצב הזה,והמחשבה על כך מטריפה אותי. אני כל כך אוהבת אותו ,אנחנו מדברים כבר על חתונה, והמרחק הזה ביננו כבר גומר אותי, אני מרגישה שאני לא יכולה יותר...3 שנים להיות ככה זה יותר מדי ,אז עוד שנתיים???????? אוף אני לא יודעת מה לעשות!! להשאר כאן - למות מגעגועים אך למצוא עבודה שאני אוהב ותתאים לי, או לעבור לשם - למות מאיזושהי עבודה משמימה אך להיות עם האהבה הכי גדולה של החיים שלי?? אני טיפוס "כבד" , אני יודעת, אבל אם אני אסבול באילת בגלל שאני לא אמצא עבודה הולמת זה יהרוס הכל, יכול גם להרוס את מערכת היחסים ביננו. והבעיה היא שזה דבר שאי אפשר לדעת מראש. צריך קודם לעבור לגור שם, לחתום חוזה לשנה, ואז להתחיל לחפש עבודה, ואם אני לא אמצא עבודה מתאימה , זה אומר לשים במשך שנתיים את החיים שלי "בהולד" - לא לצבור נסיון בתחום, ואז זה עלול לפגוע באפשרויות התעסוקה שלי בעתיד... כן אני יודעת, אני חושבת יותר מדי, ככה אני.. אז לסיום - אז מה אתם אומרים???

harhanegev

New member
ניסית לבדוק בבנקים ?

גם אם יציעו לך תפקיד יחסית לא כל כך בכיר, זו ההזדמנות שלך להיכנס לארגון בו את יכולה להתחיל בקטן ולצמוח הלאה. ועוד דבר, אם את חושבת על שהות זמנית באילת, בנק יכול להיות מתאים מאוד: תוכלי לעבור לסניף צפוני של אותו בנק, וכך אפילו לא להחליף עבודה. הבנקים הקיימים באילת: לאומי פועלים דיסקונט בינלאומי אוצר החייל מזרחי טפחות

ponder

New member
הי...

ובכן...לגבי הבנקים.. אם אני אעבור לגור באילת אז האפשרות היחידה שלי מבחינת בנקים היא עבודה בסניף (ולא למשל במטה ההנהלה ...) והבעיה היא שמאוד קשה למישהו מבחוץ שהוא לא מהבנק להכנס לתפקיד כלשהו בסניף , בייחוד לסניף ותיק, שכל העובדים בו ותיקים. הבנק בד"כ מקדם אנשים מבפנים, כאלו שצברו ניסיון במערכת הבנקאית. האפשרות היחידה להכנס לבנק כיום למישהו חסר נסיון זה בתור טלר, ותאמיני לי אני לא רוצה להתקרב לזה! עבדתי בתור טלרית חודשיים וזה הספיק לי. עבודה זוועה, שכר על הפנים... כיום אני גם עובדת בבנק, אבל בתור עבודת סטודנטים במוקד טלפוני, ואין אפשרות להתקדם מתפקיד זה, לכן לצערי אופציית הבנקים נפסלת.

harhanegev

New member
מצער מאוד לשמוע.

עוד רעיון: אולי תעשי לעצמך רשימה מסודרת של כל סוגי המקומות (שעולים על דעתך) בהם יש סיכוי שתוכלי לעבוד באיזו עבודה מקצועית או חצי מקצועית. אחר כך, נסי לבדוק איזה מאותם סוגי עסקים קיים באילת.

את צריכה פסיכולוג לא פורום

חחחחחחחחחחחחחח תקשיבי אני אנסח לך את זה ככה חצי מהתושבים באילת הם עובדי בתי מלון החצי השני הוא נהגי מוניות, אם יש לך הופעה חיצונית נאה את יכולה לעבוד באחת הרשתות, להזכיר לך שעונת הקיץ מגיעה בקרוב, והם מעדיפים להכשיר עובדים לפני הפיצוץ. אז דווקא אפשר.... אם את מתכוונת להשתקע פה, ואת לא אקדמאית הכי טוב לגשת לבית מלון , הקידום מהיר בענף כי כולם מחפשים לסיים את המענק, המשכורות חרא, אבל התנאים משתפרים, זה מסלול די בטוח מלונאות. אם המטרה זה כסף, אז מלצרות בחופים בקיץ זה עבודה שוברת ושוחקת אבל אחרי שתעשי מאתיים שקל טיפים במשמרת הסבל ישכח. במיוחד שאחרי שלושה חודשים יהיה לך עודף לנסוע לתיאלנד אז זה פחות או יותר המצב, ההפך בחורף.... זה היה לגבי עבודה לגבי הקשר שלך בואי אני אשאל את זה ככה. קל להחזיק קשר מרחוק, הוא מזיין מהצד את מקבלת מהצד המרחק יותר געגועים, בעצם הON וOFF האלה גורמים לך לתחזק את הקשר מצויין, כי שום דבר לא מתפתח כשלא תקועים אחד בתחת של השני תקופה ארוכה לא לומדים עד כמה הקשר מתאים, ואם את במצב הזה כל כך הרבה שנים ואת זיון קבוע לסוף שבוע מותק את בבעיה. תעברי לגור איתו תקופה זה רעיון מצויין לפי דעתי אבל אני לא מאמין במערכות ארוכות טווח גם ככה. תהני

harhanegev

New member
בלי גסות רוח אי אפשר ?

היא כן אקדמאית, היא כתבה את זה במפורש. היא לא מחפשת עבודות ניקיון / מלצרות / חדרנות וכו'. כל ההערות המטופשות על מה היא עושה ומה החבר שלה עושה לדעתך האישית והבלתי מציאותית - מיותרות לחלוטין !

mooshi3

New member
אני חושבת

שאחרי כל כך הרבה זמן שאתם רחוקים אחד מהשני וברור מדברייך שזה מפריע לך מאוד, כדאי לך לעבור לאילת. לדעתי אין צורך בלחתום חוזה לשנה. תשכירו לתקופה קצרה של כמה חודשים ותראו איך הולך לכם ואיך הולך לך באופן אישי מבחינת עבודה. אני מאמינה שאם תחפשי מספיק טוב אז תוכלי למצוא משהו - אולי לא עבודת החלומות שלך אבל לפעמים צריך להתפשר על דברים...

harhanegev

New member
אם לא מוכנים לחתום חוזה לשנה,

זה מעלה מאוד מאוד את המחיר החודשי וגם מקטין בצורה קיצונית את כמות האפשרויות.

למעלה