לגור בהודו/פיליפינים

yoroga

New member
לגור בהודו/פיליפינים

אנחנו משפחה עם שלושה ילדים. מעוניינים לעבור לגור בהודו/פיליפינים, תקופה בלתי מוגבלת. בעיקר כדי לצאת לטיולים באזור, אבל ברגוע, מתוך בסיס קבוע (פחות או יותר, אין בעיה להחליף מקום אחת לכמה חודשים). הסיבה שבחרנו את המקומות האלה היא עלויות המחיה הנמוכות, אין לנו הרבה כסף.. רוצים להיות קצת עם הילדים בשקט, פה בארץ אנחנו עובדים נורא קשה ולא מצליחים לשרוד. נשמח לקבל מידע בנוגע למגורים- מה מקובל יותר בהודו- לינה בגסט האוס או שניתן לשכור דירה? מה העלויות החודשיות? הכוונה היא לא לערים הגדולות. קראתי כל מיני סיפורי משפחות מטיילות, אבל לא מצאתי מידע על משפחות שגרות שם. האם יש כאן כאלה, שעושות את זה לא למטרות עבודה/עסקים? תודה רבה.

Benkok

New member
למנהל הפורום קוראים Benkok...

וגם אם ישלמו לו הוא לא יסע להודו, שלא לדבר על לגור שם...

yoroga

New member
אה, הבנתי, זה פורום מהסוג הקליל..

סליחה שחשבתי שמדובר בפורום באיכות מקצועית. כמובן שהבנתי איך קוראים לך, מה, נעלבת שלא קראתי לך בשמך? הייתי צריכה להבין באיזה פורום מדובר לפי ההודעה הקודמת, של ההיא עם החבר התאילנדי. איך אפשר לנהל פורום שנקרא- ישראלים באסיה- מבלי לדעת דבר על אחד מהאזורים הכי בולטים בה? ואם אינך יודע דבר, ואפילו סולד מהמקום שהזכרתי, בתור מנהל פורום שכזה הייתי מצפה שתדע לאן להפנות אותי. או לכל הפחות, שתפרט בתשובתך מדוע לא היית גר שם, גם זה היה עוזר.

daniel chn

New member
אני אישית לא אוהב את הלכלוך בהודו..

כשאני רואה אנשים שמתקלחים - מכבסים - שותים - ועושים צרכיהם בנחלים - איכס !! וכמובן אין לי שום דבר אישי נגד האנשים - שנראים נחמדים מאוד אבל..אני לא הייתי הולך לגור בהודו...ממש לא יש המון מקומות במזרח הרחוק - פי כמה יותר מעניינים ונוחים לגור בהם. כמובן שיש מצב שה"אופי" של האדם מתאים עצמו ל"אופי" של המקום... כמובן אם הגברת הזו -מחוברת אישית להודו - כך מבינים מדברייה - שיהיה לה בהצלחה לגברת הכועסת - את מחפשת סיפורים של "משפחות שגרות בהודו" .. ממליץ לך לקרוא את זה : http://www.masa.co.il/article.php?cid=257 ואני בטוח שתדיעי למסקנות אחרות ........בהצלחה

yoroga

New member
תודה רבה לך, אני בהחלט

אקרא. ותודה על התייחסותך. לאיזה מקומות מעניינים ונוחים אתה מתכוון?

rambling

New member
סלחנו

אכן לא מדובר בפורום מקצועי מאז שבנקוק וויתר על הבונוסים של ההנהלה והמשתתפים עשו downgrade ממחלקת עסקים לאות הזדהות עם המצב הכלכלי העולמי. את חושבת שיש מישהו שחי בכל אחת מהמדינות באסיה ויכול לתת לך תשובות על כל מקום ומקום? רוב האנשים שנמצאים כאן בפורום באופן קבוע לא גרים בפיליפינים או בהודו אז לא ניתן לתת תשובות מספקות על המקומות האלה, מה לעשות? אולי אם תעברי לשם אז תצטרפי לפורום בתור מומחית למדינה שתהיי בה. לגבי העניין של המעבר, לא נראה לי רציני להגיד אני לוקחת את כל המשפחה לפיליפינים או הודו כי אנחנו עובדים קשה בארץ ואין לנו הרבה כסף. היית באחד מהמקומות האלה שאת רוצה לעבור אליהם? לכמה זמן נותנים שם וויזה? כמה זמן תוכלו לחיות בלי הכנסות? באיזה רמת חיים? ומה תעשו כ להזמן הזה? לטייל עולה כסף. ומה אחרי שתצטרכו לחזור לארץ? יש שאלות מהותיות הרבה יותר מאשר אם לגור בדירה או בחדר מעופש של גסטהאוז הודי.

yoroga

New member
לכך בדיוק התכוונתי-

מן הסתם לא ציפיתי שיהיו כאן מאות אנשים שמתגוררים בהודו. חשבתי שאולי- ולכן שאלתי. ובכל מקרה- גם אם אין כאלה- חשבתי, קיויתי שאולי יהיו כאלה שמכירים כאלה או שמעו ממישהו או קראו איפשהו. בכל זאת זהו פורום עם נישה מאוד ברורה.. דוקא בגלל שלא הייתי באחד מהמקומות האלה אני מחפשת אנשים שהיו בהם (וישראלים במיוחד, הרי אין תחליף לדמיון במנטליות)..דוקא מאוד רציני מבחינתי לברר היטב על המקומות לפני שאני אורזת את הילדים ונוסעת. את כל השאלות האחרות ששאלת כבר שאלתי את עצמי ואת בן זוגי ואנחנו מתבוססים בהן די הרבה זמן. תודה על העלאת הנקודות הנ"ל. בסופו של דבר, אני מקבלת כל הזמן תגובות לכאן ולכאן ומתקשה להבין. אין ספק שזה גם עניין של אופי, טעם אישי וכו'. תודה.

rambling

New member
אוקיי

חסר ישראלים שהיו בהודו? בכל מקרה, הייתי בהודו וגם בפיליפינים. אז מנקודת ראיה שלי נהניתי בשתי המקומות אבל אם הייתי נוסע לשם עם משפחה זה היה מקסימום לטיול של כמה שבועות ועם תקציב נדיב. אלו לא מקומות שכדאי לחסוך בהם כשמטיילים עם ילדים. הודו מזוהמת וצריך להיזהר ולפקוח שבע עיניים בכל מה שעושים ובכל מקום שהולכים שם. הפיליפינים יותר אדיבים ופחות תחמנים אבל רמת השרותים במדינה ירודה ובערים המרכזיות יש די הרבה פשע. איזה חלק מהתגובות ששמעת עד עכשיו התקשית להבין?

yoroga

New member
ממש לא

חסרים ישראלים שהיו בהודו, אם כי אני מתקשה למצוא משפחות ששהו שם תקופה (אני יודעת שיש). מצאתי הרבה סיפורים של משפחות שטיילו שם ונהנו נורא, כולל ילדים קטנים, אמרו שהודו לא מסוכנת כמו שמספרים עליה, שאינה מוכת מחלות. אמנם מלוכלכת, אבל לזה מתרגלים וזה לא נורא כמו שעושים מזה. מספרים על הודים נחמדים ואדיבים..ולעומת זאת סיפורים כמו שלך..קשה לי לברור מכל אלה.. הבנתי, למשל, שאפשר לנקות את השרותים עם חומרי ניקוי שאתה מביא, שאפשר להפוך גם חדר בגסטהאוס למשהו נסבל ונעים, שלרוב אין בעיה (סניטרית) עם האוכל. לגבי הפיליפינים- אפילו באתר של משרד החוץ כתוב שרמת השרותים הרפואיים גבוהה יחסית, ועכשיו אתה אומר שלא. לכן חיפשתי מישהו מבפנים שיכול להציג לי את הדברים כמו שהם, אפילו אם הם לא 'מתאימים' לתכניות שלי. אני לא מתכוונת לגור בערים הגדולות בכל מקרה, תודה רבה על כל העזרה שלך, כל אינפורמציה מבחינתי היא עוד ידע..

Benkok

New member
אני לא מהנעלבים... ../images/Emo6.gif

- הכוונה בהדגשת שמי היתה שלמנהל הפורום לא קוראים Bombay או Manila...ולכן לא אוכל לתת לך אינפורמציה לא על הודו ולא על הפיליפינים. - תתפלאי, אבל אפשר לנהל פורום שנקרא "ישראלים באסיה" בלי לגור בהודו או בפיליפינים...הבהלת אותי לרגע אז שאלתי מסביב והחבר'ה כאן הסבירו לי שאני אכן ישראלי, ותאילנד אכן נחשבת חלק מאסיה. את באמת חושבת שמנהל פורום "פוקימון" הוא באמת פוקימון בעצמו?
אין לי לאן להפנות אותך חוץ מלגוגל, אבל נראה לי שזה לא היה ממש עוזר לך כי אני משער שאת מכירה את מר גוגל בלי ההפניה שלי. המקסימום שאני יכול להציע לך הוא לפנות לפורום "המזרח הרחוק" כאן בתפוז...יש שם כמה סטלני הודו אדוקים שישמחו להלל את המדינה. לא הייתי גר בהודו כי יש לי סלידה עזה מכל מה שקשור להודים, הכל מהאוכל, דרך המבטא, ועד ההתנהגות העסקית שלהם. אם תעבדי 7 שנים מול הודים - סביר להניח שתביני לבד ממה זה נובע... ולגבי איכות הפורום - זהו פורום חברתי, לא מקצועי ולא אינפורמטיבי. אין לי שמץ למה החלטת אחרת... את בהחלט מוזמנת להישאר, אבל בבקשה בלי לחנך...אני את בית הספר כבר סיימתי...

yoroga

New member
Benkok היקר

תודה רבה על התייחסותך בנוגע להודו. זה מאוד עוזר לי. תודה על ההבהרה לגבי הפורום, אדע להבא. ולגבי החינוך- אם את החינוך שלך קיבלת בבית הספר אז עכשיו הכל ברור..
. אה, ותודה על ההזמנה.

שי אשרי

New member
למה לא ענית לה /tapuzforum/images/emo190.gif

עד שהתחיל להיות מענין,איזה באסה,ן.ב. בפיליפינים לא זול כל כך לפי מה שהספקתי לקרוא זה יותר יקר מתאילנד אבל מה שבטוח שהודו זו המדינה הכי זולה באיזור,אבל אני חייב להגיד שאם אני הדעת קהל כמו בעימות בין הובאמה למקיין אז התאילנדי ניצח. /tapuzforum/images/emo8.gif

FR12

New member
מנסיון אישי שלי

אנסה לעזור אל אף שאנחנו משפחה של 2. אף פעם לא גרתי בהודו אבל חודש טיול הספיק לי להבין שזה גם לא יקרה.... הייתי בפיליפינים שנה, זו מדינה מתפתחת וכדאי לזכור את זה - משמע יש הכל וברמות שונות הכל עניין של כמה את מוכנה לשלם... יש אזורים יותר מפותחים והם גם יהיו יותר יקרים (מנילה, בורקאי, סבו סיטי, דאבאו ועוד...) אם זה רק כבסיס אז מנילה הכי נוחה כי טיסות בינלאומיות בעיקרן יוצאות ממנילה, אבל העיר לא נקייה במיוחד, האויר מזוהם וכמו כל מטרופוליטן יש בה יותר פשע ממקומות אחרים. בכל מקרה, לחיות ברמת חיים של מערבי ממוצא זה לא זול - גם לא במנילה. במנילה יש פיתוח מסיבי של בנייני דירות אבל אין לי מושג כמה זה עןלה (גוגל בטח יודע משהו על זה...) תלוי בשכונה... פיספסתי משהו?

mesh2001

New member
אשמח אם תוכל/י להרחיב על התנסות בחיים בפיליפי

הי, אנחנו שוקלים רילוקיישן למנילה ואשמח לשמוע קצת יותר על המגורים, תנאים וכו'. תודה.

bhmi100

New member
טיילתי בפילפינים לחודשיים

המחירים שם זולים, רוב התושבים יודעים אנגלית סבירה עד טובה. והמקום נחמד. לגבי מגורים שם ? תנסו לשאול פיליפנים שבארץ איך הם מרגישים כאן ואז תראי מה ההבדל. וכדאי שתאהבו קריוקי ולא תאהבו ירקות (הם כמעט לא אוכלים ירקות).

קרלטון

New member
זה פשוט טיול בהודו

לא הייתי קורא לזה "לגור". הרבה מטיילים, (לא רק ישראלים
) מגיעים להודו לתקופות של חודשים רבים או אפילו שנים. אף אחד, או אף אחד עם שכל בראש, לא נשאר יותר מדי בערים הגדולות (שעה המתנה לרכבת זה מספיק). הודו זאת ארץ מרתקת ומדהימה, יש אינספור מקומות שאפשר להמליץ עליהם. היא לא לסטריליים ולא למי שמחפש שירות ברמה גבוהה, או שירות שאפשר לתקשר אתו, או איזשהו שירות בכלל, או לטעום בכיף ממה שיש במסעדות בלי לקבל בשלב מסוים משהו שבין קלקול קיבה פשוט לדיזנטריה, או אפילו לצפות שיהיו מים בכיור בכל בוקר... ובתמורה לאי הנוחות שיכולה להיות בהודו על ימין ועל שמאל, אם את מתרגלת את מגלה שזה באמת לא נורא אם את מוצאת לך מקום נחמד ולא מנסה להספיק את כל הודו, כי החלק הכי גרוע זה הנסיעות, ומה שאת מקבלת (אם את לא רובצת כמו רוב הישראלים מהבוקר עד הערב בתוך מסעדות חשוכות ומסריחות ומעבירה את הצ'ילום מימין לשמאל כל היום) זה פרספקטיה למנטליות צבעונית רבגונית (מצטער אם אני גולש פה לתיאורים פלצניים מדי) ובלתי נתפסת של אוסף תרבויות מדהים של מיליארד איש. בכל מקרה לא הייתי גר שם במשך יותר מדי זמן, אם אני רוצה לשמור על השפיות שלי. בסוף תהפכי להודית בעצמך, וזה לא מחזה יפה.

לגור בפיליפינים

שלום קראתי את ההודעה שלך ואני בהחלט מבין את הרצון לעבור לחיות ולטייל בגלל המצב הכלכלי הקשה בארץ אני תושב חוזר מהפיליפינים חייתי שם קרוב ל14 שנה חזרתי לארץ לפני שנה בדיוק אני נשוי לפיליפינית עם שתי ילדים חזרתי לכאן בגלל שרציתי שהילדים שלי יגדלו בישראל אבל לא תארתי לעצמי עד כמה קשה לחיות כאן וכמה המצב השתנה מהפעם האחרונה שהייתי כאן אני חושב ברצינות לחזור לשם יש לי חלקת אדמה בדרום הפיליפינים ובית שבניתי שם אשמח לקבל תגובה ולענות לשאלות

למעלה