לגור ביחד

לגור ביחד

אני רוצה לעשות את זה הכי נכון והכי פייר, לא רוצה שהוא ירגיש שהוא מנוצל או ההפך.
איך עושים את זה נכון ?
אני בחורה שבעיקרון עושה הכל בבית מבחינת ניקיון, בישול וכל מה שצריך לבית מתוקתק..אז בזה לא צריכה שהוא יעזור.
כרגע אני לא עובדת אז החלטתי להמתין עד שאני אמצא משהו..שבכל זאת ההוצאות יהיו משותפות ולא רק ממנו (!)
חשבון משותף זה נכון לעשות?
אשמח לכל עצה...
תודה

שרונית28

New member
לדעתי לפתוח חשבון משותף ביחד טוב רעיון טוב

דווקא.
כל אחד יכול להחזיק חשבון פרטי שממנו הוא יפריש את
החלק שלו אל החשבון המשותף.
מהחשבון המשותף יתבצעו כל הרכישות לבית- קניות, תשלומים, שכ"ד.
מכירה כמה זוגות כאלו שזה עובד אצלהם יופי.
&nbsp

רק מבחינה כספית - חבל לשלם כל כך הרבה דמי ניהול ועמלות

לא הייתי מאחדת חשבונות בשלב הזה, אבל בטח שלא מחזיקה שלושה...

A לוןA

New member
הכי נכון

זה לדבר איתו על זה.
הוא בכלל בעניין? נשמע כאילו כל העניין מנוהל על ידייך בלבד.
&nbsp
מאוד כדאי לגור עם בן הזוג תקופה לפני החתונה ולראות אותו לא רק במסגרת של דייטים וסופשים
איך גורמים לזה לעבוד? נו, לכל זוג יש את הדרך שלו. מה שמתאים לי ולאישתי אולי לא יתאים לכם. אבל-
כמה הצעות שעבדו עבורי-
מתוך הנחה ששניכם עובדים, לעשות של הוצאות הבית המשותפות- גז, חשמל, מים, ארנונה, כבלים וכו', לעשות חשבון משותף, שכל אחד יכניס אליו בהתאם ליחס ההכנסות בינכם (אם הוא מרוויח 10000 שח נטו ואת 7000 שח נטו, על כל 10 שח שהוא מכניס לחשבון המשותף את מכניסה 7)
החלטה שלכם האם להכניס פנימה גם הוצאות כמו בילויים, בגדים, פלאפונים וכו'- או להשאיר זאת כל אחד וחשבונו.
&nbsp
כנ"ל עם עבודות הבית- מעריכים כמה זמן פנוי יש לכל אחד (בניכוי עבודה/לימודים וכו'), כמה זמן בשבוע לוקחת כל מטלה, ומחלקים, באותה צורה כמו עם חשבון הבנק- רק שכאן ה"כסף" הוא זמן פנוי.
&nbsp
בכל מקרה- אלו הצעות שעבדו בשבילי- אולי להתנהלות שלכם זה בכלל לא מתאים- וכדי ששניכם תרגישו בנוח עם העניין- את חייבת (!!) לדון על זה איתו, ולסכם איתו את כל העניין, בצורה שתהיה הכי נכונה עבורכם.

aryeh201444

New member
לדעתי את צריכה לדבר איתו על זה

ייתכן שהוא מאוד אוהב אותך וישמח לגור אתך ולשלם על ההוצאות עד שתמצאי עבודה.
באופן כללי, כשקיימת אהבה וקירבה אין תחושת ניצול. כשגדלת אצל ההורים או כשאת באה לבקר בסופי שבוע או אפילו אם גרה אתם היום את מרגישה תחושת ניצול? אני מאמין שלא.

אני מאמין שכל צד מבני הזוג צריך לתת את המקסימום שהוא יכול ולתמוך בצד השני כשהוא לא מצליח לספק. זה שאת לוקחת על עצמך את העול הלא פשוט של ניהול הבית, קניון בישול וכו' צריך להיות מספיק עד שתמצאי עבודה שאז ברור שהעולם הזה יצטרך ליפול עליכם בשווה.

את ההחלטה לגור איתו תקבלי על בסיס השאלה אם את אוהבת אותו ואם את רואה עתיד ביניכם, אל תחי את ההחלטה רק בגלל שאת לא עובדת.

למעלה