לגור לבד-אלטרנטיביות...

לגור לבד-אלטרנטיביות...

האמת אין תקציב לקנות שום דירה
וגם להתחתן עם משכנתא לא בא לי...

אני רוצה בעזרת השם באחד הימים הקרובים\השנים הקרובות
לעזוב לתמיד את בית ההורים

חשבתי על אחת האלטרנטיביות
אז מה אתם אומרים על לגור באוטובוס???

אני מצרפת כמה תמונות להמחשה
זה יחסית מאוד זול ואפשר לחסוך ב2-3 שנים את הכסף לקניית אוטובוס דירה משלי.

האם זה קיצוני מידי?
(חברה שלי מפחידה אותי- שיפרצו אליי לאוטובוס
חוליגנים ויגנבו לי תדברים...)

האם אתם הייתם גרים באוטובוס כזה, בידיעה שהוא יתן לכם חופש מההורים?

BloodyRose

New member
מהצד הפרקטי

האם בנוסף למיגורים, האוטובוס גם יוכל לנסוע? אם כן - התשתיות צריכות להיות בהתאם (חיבור למים/חשמל). אם לא - מה עם השטח עליו נמצא האוטובוס? צריך לא רק לשלם על המתקן עצמו, אלא גם על השטח עליו הוא נמצא, ושוב, לדאוג לתשתיות בהתאם.
מעבר לקנייה של האוטובוס - תצטרכי לשלם הרבה כסף על מודיפיקציה - רתך כדי להסיר את כל הבפנוכו, נגרים כדי להתאים ריהוט שייבנה במיוחד בגודל המתאים, אינסטלציה בשביל מים, עבודות חשמל...
מיזוג - לא הייתי רוצה להיות בתוך מתקן כזה ביולי-אוגוסט בישראל. גם אם שמים מיזוג, צריך איכשהו לדאוג לבידוד (אם זה אפשרי בכלל), בכל זאת - השלד הוא מתכת. גם בחורף לא נראה לי כייף במיוחד לחמם את זה...

בקיצור, הייתי חושבת פעמיים אם לעשות דבר כזה בארץ. לא עדיף כבר לקנות קרוואן שכבר מותאם למגורים? (יש בכלל כאלה בארץ? מניחה שכן...)

אני יודעת על אוטובוסים שעשו הסבה כזו למסעדה/זולה בחצר, אבל אני לא יודעת כמה זה פרקטי למגורים (ושוב, צריך לחשוב על עלות המגרש, ולא רק על עלות המתקן)

שורה תחתונה - זה אולי לא כזה זול כמו שאת מפנטזת. בטח שאי אפשר להסתפק בחסכון של שנתיים שלוש, כשלוקחים בחשבון את כל המסביב.

F00D Is G00D

New member
היצירתיות...

היצירתיות חשובה, שמרי עליה - ברצינות! פרקטית תאלצי להתמודד עם רשויות שלי יירצו אותך בשטחם, גנבים / מתעניינים וכ'ו. כנראה שבעולם של היום שכירת דירה היא האופציה לצעירים. ועם חוקים קצת יותר אוטפימליים אולי גם תהיה "בטוחה" (כך שיובטח לך דיור במקרה של מצוקה כלכלית אמיתית).

F00D Is G00D

New member
היצירתיות...

היצירתיות חשובה, שמרי עליה - ברצינות! פרקטית תאלצי להתמודד עם רשויות שלי יירצו אותך בשטחם, גנבים / מתעניינים וכ'ו. כנראה שבעולם של היום שכירת דירה היא האופציה לצעירים. ועם חוקים קצת יותר אוטפימליים אולי גם תהיה "בטוחה" (כך שיובטח לך דיור במקרה של מצוקה כלכלית אמיתית).

Any991

New member
מעניין אבל

קצת לא ריאלי. או שאולי זה נחמד להתחלה בשביל החוויה. נכון שזה חופש מההורים, אבל מצד שני זה לא מקום
שמאפשר מחייה לאורך זמן לדעתי

אם לא אוטובוס אז קרוואן. :)

אבא שלי היקר בדיוק בימים אלה התחיל בארגונים לבניית הקרוואן שלו ושיפוצים.
הוא ידוע בתור בן אדם שמאוד אוהב אתגרים, הוא משותק על כיסא גלגלים מתאונת דרכים לפני מלא מלא שנים והוא הכי לא נכה שיש, אוהב אתגרים מאוד.אתגרים אצלו זה בדם.
אז בכל מקרה, אבא שלי הולך לגור בקרוואן, גם בשביל הקטע,גם בשביל האתגר,וגם בשביל לחסוך כמובן...

האם זה קיצוני? כן! אבל יש אנשים שאוהבים את זה,כמו אבא שלי חחחח....

וואו

אדם מגניב אבא שלך

לא הבנתי
הכוונה לקרוואן נייח שעומד על אדמה?
כי אם ככה הוא צריך לקנות אדמה וכו, נכון?

לא הייתי קוראת לזה מגניב..

זה יותר שריטה,והשריטה הזאת עברה גם אלי בגנים,מזל שאני קצת שפויה ואני לא אגור בקרוואן :) אני לא יודעת בדיוק מה הוא מתכנן, אבל לפי מה שהבנתי הוא ישכיר אדמה באיזה מושב או משהו. וזאת תהיה החניית בית של הקראוון והוא יחבר אותו לאוטו שלו (יש לו אוטו מסחרי גדול),נראה מה יהיה.

למעלה