לגור לבד

בובית2015

New member
לגור לבד

שלוםםם
אתם חושבים שבחורה בת 27 וקצת
צריכה לגור לבד ?

רואה 6 6

New member
הרגת אותי...

האם בחורה בת 27 צריכה לפחות להתחיל להראות ניצנים של עצמאות והיעדר תלות?
בייבי,כמה שאת תיהיי סקסית כשתחיי לבד,אוהווו...
(או שאת שואלת על מישהי אחרת כי הגיל בפרופיל כבר מזמן עבר את 27).

גברת ע

New member
מישהי שלא גרה לבד היא בהכרח תלותית או לא עצמאית?

אני נשארתי בבית מסיבות כלכליות, עוזרת כשצריך בבית וגם כספית וחיה חיים עצמאים אבל לא בבית משלי.
נכון לא אידיאלי, במיוחד כשמחפשים לצאת עם אנשים ולהיות עם זוגיות ובמיוחד עם רוצים קשרים פחות מחייבים, אבל לצערי המציאות הכלכלית היום שמה אותנו בסיטואציות אולי פחות אידיאליות ושפחות נוח לנו או היינו רוצים אותן ואנחנו פשוט צריכים להתמודד עם זה ולהתסדר עם זה ולשנות את זה כשנרצה וכשנוכל.
&nbsp

ommerl

New member
צריכה, לא צריכה, חייבת, לא חייבת. אלה לא השאלות הנכונות...

בחברה הישראלית מקובל לעזוב את בית ההורים מוקדם. בארגנטינה נהוג בהרבה מקומות לבנות יחידת דיור מחוברת לבית ההורים ולגור בה. האדם הקדמון היה גר במערות כולם ביחד והמין האנושי לא נכחד כתוצאה מכך. לראייה כולנו כאן חיים ונושמים..
&nbsp
אז מה בכל זאת? השאלה היא איך זה משפיע עליך שאת גרה עדיין אצל ההורים. איך זה מקדם או מכשיל את המטרות שלך. איך זה תורם או פוגע ברווחה הנפשית והפיזית שלך. באושר שלך.
&nbsp
לי באופן אישי זה שיקול שהוא כלכלי נטו. אני עצמאי ויזם ורק עכשיו סיימתי את הקורסים בתואר אז התפנה לי זמן לעסקים. אני צריך לגור אצל ההורים בגיל 27 (עוד מעט..) כדי לבנות את עצמי כלכלית בלי ליפול לחובות במקרה והיוזמות הראשונות לא יצליחו..
&nbsp
אבל אם את מתכננת להיות שכירה- לעזוב את הבית נשמע לי כמו משהו שאת אמורה לעשות. למה? לא יודע. אולי כי גם אני גדלתי וחונכתי בחברה הישראלית..

ומצד שני יש טרנד באירופה וגם בישראל להישאר בבית ההורים

זה באמת תלוי מה את רוצה להשיג
מה המעצורים שלך ומה המטרות שלך
אולי תלכי לייעוץ קואצ'ינג או פסיכולוגי כדי לקדם את עצמך

B L I M P

New member
מצחיק אותי שאתה עושה הפרדה

בינך לבין מישהו שכיר. כאילו זכותך לעשות הפרדה, אבל אותי באופן אישי משעשע שאנשים מחילים נורמות התנהגות מסויימות על אנשים ואז מוצאים תירוצים למה דווקא עליהם זה לא חל.
&nbsp
לא שזה אמור להשפיע על התפיסה שלך, אבל בתור מי שבגיל 27 כבר 7 שנים לא גרה עם ההורים, הייתי מורידה הרבה מאוד נקודות לבן 26 שגר אצל ההורים. וזה שהוא קורא לעצמו יזם רק היה גורם לי להעריך אותו עוד פחות - בעיני יזמות זה משהו שעושים אחרי שכבר עומדים על הרגליים ואפשר - לא משהו שעושים על הגב של ההורים. גבר בן 26 שהוא בריא בגופו ובנפשו לא "צריך" לגור אצל ההורים. הוא בוחר לגור אצל ההורים.
&nbsp

ommerl

New member
אני אסביר:

אני עושה הפרדה בין עצמאי לשכיר, לא ביני לשכיר, כי מי שעצמאי בתחילת הדרך צפוי בשנתיים הראשונות להיות רק בהפסדים. זה נתון סטטיסטי.

שכיר מקבל משכורת כל חודש. ההכנסה שלו בטוחה יחסית. אם אין לו כוונה להשקיע את ההכנסות שלו ביצירת מקורות הכנסה נוספים (קניין רוחני, נדל"ן, בורסה, וכו'..) הוא יכל להשקיע בתשלום על מגורים והוצאות שוטפות וזה חשוב למען העצמאות האישית שלו (רוב השכירים נהנים מהביטחון שבמשכורת קבועה ולא ששים לפתוח תיק עצמאי במע"מ ולהשקיע את כספם ביצירת מקורות הכנסה נוספים וכאבי ראש של ניהול חשבונות).

אני עושה עוד הפרדה- בין מה שנכון לי לבין עצה שאני נותן לאדם שאיני מכיר. יכל להיות שמה שנכון לי עשוי להיות עצה לא טובה ואולי אפילו פוגעת במישהו אחר לכן אני במקרה הזה אומר אולי כן לעזוב את הבית. אני מפרט את השיקולים שלי מאחורי העצה כדי שהיא תוכל לדעת מה מתאים לה אישית. אוליי היא גם עצמאית ויוצרת מקורות הכנסה שונים..

באשר אליי אישית- אני מאוד מעריך את זה שעזבת את הבית מוקדם. לכל אחד יש מסלול חיים אחר. לכל אחד יש מימוש עצמי אחר. אני רוצה לממש את עצמי בתחום שלי. אני רוצה לעסוק במה שאני אוהב ומה שאני אוהב לעשות מכתיב לי להיות עצמאי (במובן של- לא שכיר). אני יכל לעזוב את בית ההורים אבל כדי לא לגור ברחוב אני אצטרך שהם יעזרו לי עם כסף (אלא אם אוותר על חלומותיי ואחפש עבודה כשכיר). אני לא רוצה להעמיס עליהם את זה ואני לא רוצה לוותר על חלומותיי.

לא הייתי קופץ לשפוט אדם בלי היכרות אישית. גם לא על סמך מה שהוא כותב בפורום. את לא מכירה אותי על כל גווני אז אל תמהרי לשפוט אותי..

B L I M P

New member
לא שפטתי אותך

אמרתי מה דעתי על בנאדם שאני אשמע שבגיל 26 גר בבית. ו-וואללה - אם אהיו מנסים לשדך לי בן 26 שגר בבית הייתי מסרבת. אגב, אני מכירה המון עצמאים שמגיל צעיר גרים לבד, אז שום דבר לא מחייב ואפשר אחרת. וכמו שאמרתי - הדבר האחראי בעיני הוא לעבוד כשכיר, לצבור הון עצמי ראשוני, ואז לצאת לדרך.
&nbsp
כמו שאתה עשית הפרדה ולדעתך שכיר צריך לגור לבד ועצמאי לא - לדעתי כל בנאדם מבוגר צריך לגור לבד. ואם אתה מעביר ביקורת אל תצפה שלא יבקרו אותך. וכמו שהדגשתי - זו דעתי האישית וככה אני מנתחת את העולם עבורי. זה ממש לא מחייב אותך. כמו שאמרתי - אותי בעיקר הצחיק שעשית הכללה לגבי הכותבת ואז מצאת למה עליך (ועל הקבוצה שבה אתה משייך את עצמך) זה לא חל. וברור לי שאתה חושב ושבעיניך יש סיבה מאוד טובה למה זה ככה, אבל מהצד זה די משעשע אותי.
&nbsp
&nbsp

ommerl

New member
אני אחדד עוד:

העצה לגור עם ההורים כמה שיותר היא עצה כלכלית בלבד. מה שאומר שאם לא משתמשים בעצה הזאת כדי לבנות משהו כלכלי כמו קניין רוחני שמכניס כסף אז העצה הזאת הופכת ל-לא רלוונטית. זו הסיבה שעשיתי הפרדה: רוב השכירים לא יוצרים מקורות הכנסה פאסיביים מקבילים אלא מסתמכים על המשכורת שלהם בלבד.
&nbsp
כמו כן, זו עצה לא חובה. האם אפשר להיות עצמאי ולעזוב את בית ההורים מוקדם? בטח שאפשר. אבל זה הרבה יותר מקשה כלכלית.
&nbsp
אני לא מבין למה כל בן אדם מבוגר צריך לגור לבד. אני לא מבין איפה העברתי ביקורת.
&nbsp
לא עשיתי הכללה לגבי הכותבת. אם הייתי עושה הכללה לא הייתי נותן את העצה הזאת מלכתחילה. הייתי אומר לעזוב את הבית וזהו. נתתי עצה קצת שונה וסייגתי מתי היא לא רלוונטית- והיא לא רלוונטית לרוב האנשים ואולי הכותבת ביניהם.
&nbsp
אגב, עשיתי הפוך ממה שאת אומרת: נתתי עצה שאני חיי אותה. אחר כך סייגתי אותה ואמרתי למה *אוליי* (להדגיש את האוליי) היא לא רלוונטית לכותבת.

יש משהו מאוד מסרס עצמאות

ואחריות בלגור עם ההורים.
גם אם יש לך "חיים משלך" ואת בקושי בבית- את עדיין מאוד תלוייה בהם.
מעטים האנשים שגרים בבית ועושים קניות, דואגים לניקיון, עושים כביסה, משלמים חשבונות ומסדרים את כל מה שצריך בעצמם.
זה אומנם נראה חיצוני או שולי- אבל זה חלק ממה שההגדרה "מבוגר אחראי" מכילה לדעתי.

TakeCtrl

New member
תלוי באיזה שכונה

אני בן 37 וגר אצל אבא שלי אין לי בכלל רכב ואני משוכנע שזה יוריד לי נקודות אם אנסה אפילו להתחיל עם בחורות (וזה שאני נראה כמו הצרות של הצרות שלי...)
מצד שני, יש יתרון בלהיות פרקטי... האם את רוצה להיות לבד רק בשביל הפוזה של להיות עצמאית? אישית הצלחתי ליצור חדר מ3 על 4 מטר שמכיל מכשיר אליפטי, טלוויזיה 37", מחשב עם 3 מסכים, שולחן עבודה, ארון ומיטה רק בשביל האתגר..אני יושן, אוכל ומתישהו גם אשתמש באליפטי כשיהיה לי מספיק אומץ, באותו חדר.
מצד אחד אני לא רוצה לצאת לבארים, בילויים , מסיבות וכו', מצד שאני לא יכול כי אני צריך להיות בערב בבית...
מה ייצא לך פרקטית בלהיות לבד?

בובית2015

New member
זה לא קטע שצריך לצאת לי משהו מלהיות לבד

אני אף פעם לא גרתי לבד.
תמיד כן עזרתי למשפחה ברוב המשכורת שלי.
אני חושבת שזה קודם כל עצמאות, זה נוח, אף אחד לא מתערב ובודק מתי הלכתי או מתי חזרתי.
אני טיפוס שנורא אוהב את השקט שלו ואת הפינה שלו, אז כן חושבת שלגור לבד זה משהו שיעשה לי רק טוב.
אבל אין ספק שחוששת מזה.. מכל הבחינות.
&nbsp
שנה טובה ומתוקה

כמה מילים

זה נורא נוח לגור אל ההורים. גם נורא קל להישאב לשם.
הכל מתקתק. יש איכשהו אוכל במקרר, כביסה מקופלת, מים וחשמל, טלוויזיה, אינטרנט, סירים, והכל דופק.
"איכשהו".
אבל זה לא מקנה לך עצמאות והתמודדות עם החיים כי הכל נורא קל ונוח.
אני חושבת שאם כלכלית את יכולה להחזיק בית (שכירות+חשבונות+מקרר מלא) לכי על זה. עד שלא תנסי לא תעריכי
את העצמאות שלך, את השקט והמקום שלך שהוא אך ורק שלך., גם אם לדעתך יש לך את כל אלה גם בבית של ההורים.
זה מבגר המון.
בהצלחה :)

למעלה