לגור עם בן הזוג...

noamko80

New member
לגור עם בן הזוג...

הכרתי את בן זוגי לפני חודש והקשר בינינו נעשה לרציני די מהר. אנחנו משוחחים כל יום, מבלים ביחד הרבה, הוא ישן אצלי ואני סופשבוע אצלו.
הכל טוב ויפה אבל אתמול באיזו שיחה על איזה משהו לא קשור לזוגיות שלנו הוא שאל אותי "כמה זמן אני מתכוונת להשאר בדירה הזו?" עניתי לו "לא יודעת. אולי עוד כמה שנים".
אומנם אנחנו רק חודש ביחד אבל עוד חודשיים השכירות שלי מסתיימת ונדמה לי שטוב לו שהוא בבית שלו ואני בשלי.

אשמח לשמוע אצלכם איך הייתה ההחלטה שלכם למגורים משותפים ואחרי כמה זמן.

קטניפ

New member
עברנו לגור ביחד לאחר שנתיים

לא כל כך מהר הסכמתי לעבור לגור ביחד - אני אוהבת מאוד את ה"לבד" שלי
וחייתי לבד שנים רבות והתרגלתי לכך והמעבר לגור ביחד היה קשה לי מאוד.

noamko80

New member
לבד וביחד...

לפני 4 שנים גרתי עם בן זוגי 5 שנים בדירת חדר.
עברנו לגור ביחד אחרי חודש.
עכשיו אני כבר 4 שנים חיה לי לבד וכיף לי הלבד, אבל מייחלת לעצמי לחיות עם בן זוג שאוהב ושנסתדר ביחד.

עם הנוכחי

אחרי שנה וחצי ושנינו היינו מלאים בחששות.
מגורים משותפים דורשים הרבה שיתוף ופשרות.
את גם מגלה על בן הזוג כל מיני דברים שלא ראית קודם..

זה יכול להיות כיף גדול וזה יכול להיות מעצבן, חונק ומתסכל.
קחו את הזמן להכיר אחד את השניה, למה למהר?

noamko80

New member
אינני ממהרת אלא...

חוששת שמא הוא מהטיפוסים שטוב להם לגור לבד תמיד וכך גם בעוד שנתיים הוא לא חשוב על מעבר למגורים ביחד.

shron17

New member
במקום לחשוש עדיף שתדברי איתו על זה.

יקירה,
למה לא להניח את הקלפים על השולחן - כבר מעכשיו,
ולדעת בדיוק מהם תוכניותיו לעתיד ?

רואה 6 6

New member
אתם יוצאים חודש ומזה את חוששת?

אני חושבת שאת חוששת שהוא לא מחוייב אליך מספיק...

ההחלטה שלכם למגורים משותפים מן הסתם משותפת

ולא נראה שסיפורי אחרים מקרינים על אנשים אחרים.
בראש שלי זה לפחות חצי שנה הכרות, אחר כך עוד
שנה שנתיים ביחד לפחות לפני חתונה.
יש לי חברים שעברו לגור ביחד אחרי חודש ומאז ביחד.
לא חסר סיפורים לכאן או לכאן.
אישית החלטנו לגור ביחד אחרי כחודשיים ביחד.
רציני די מהר יכול להפוך לקשר של "נישואין פלוס" די מהר,
העצות של קפיצי ושרון די טובות.
אבל באמת שאין לך מה להסתמך עליהן. הוא ואת בני אדם
אחרים וכדאי לך באמת פשוט להכיר אותו להיות כנה
בלי הלרצות "מהר מהר".
נראה שאת שופטת אותו בנושא בלי לשתף אותו שיש משפט או אופציה...

AlabamaW0rley

New member
אני התעקשתי לגור תקופה מסויימת לבד

היו לי סיבות לרצות לחוות את המגורים לבד-לבד, בלי בן זוג, ולכן התעקשתי על זה למרות שבן הזוג שלי רצה שנעבור לגור יחד מההתחלה. באיזשהו שלב הרגשתי שמיציתי את הלבד שלי ואני רוצה לגור איתו, אז עברנו לגור יחד.

אל תעשי משהו רק כי את מרגישה מחוייבת.

רואה 6 6

New member
אני תמיד עברתי מהר לגור יחד.חודש חודשיים...

בלי הרבה דיונים,מקסימום אמרנו "בוא/י נגר יחד"...

Survivor Man

New member
אחרי שנה וחצי.

לא שאחרי חודש זה בלתי אפשרי אבל בכל זאת יש הבדל משמעותי ברמת ההיכרות, ברגשות ובציפיות המשותפות.

זה לא אומר שום דבר לגבי המשך הקשר שלכם פרט לכך שאולי אתם צריכים לקחת את הזמן ולפתח את הקשר בהדרגתיות.

עונה גם כאן+ תוספת

אנחנו עברנו בגלל ענין דומה (נסיבות) אבל הרבה הרבה יותר מוקדם.
יותר מוקדם

זה הלך ככה...
אני הייתי אחרי פרידה מבן זוג שגרתי איתו ונסעתי להורים שלי, הוא היה בחופשת סמסטר ונסע להורים שלו... אני נאלצתי למצוא דירה כי עזבתי את הדירה עם האקס, הוא נאלץ למצוא דירה כי הוא עזב את המעונות...
הוא מצא אחת חמודה.
הכרנו...
למחרת הוא כבר אמר- אז אולי בעצם נגור בה ביחד? מקסימום נהיה שותפים אם לא ילך.
אני הסכמתי.
למחרת הלמחרת נסענו אליה ביחד ניקינו אותה והלכנו להביא את הדברים שלנו מהדירה של האקס/מהמעונות.

ככה קרה שעברנו לגור ביחד יומים מהכרותינו.
מאז עברו 7 שנים

אז כן אם זה מרגיש נכון לשני הצדדים, וזה זורם למקום הזה- אני לא רואה סיבות שלא. הרבה אנשים חשבו (ואמרו) לנו שאנחנו עושים טעות, אבל לנו זה התאים אז ועובדה שעדין מתאים היום.
אם את מרגישה שזה יכול להתאים לכם בשלב זה אז למה שלא תגידי לו שהחוזה שלך נגמר בעוד חודשים ומה דעתו לעבור לגור ביחד? כן כן לא לא, לא קרה כלום.
אבל אם זה לא מרגיש טבעי ונכון עכשיו לאחד הצדדים- זה הכי נורמלי, אתם בסה״כ חודש ביחד, והחששות שלך לטעמי מוקדמים מאוד. זה בטח לא מעיד על ההמשך...

Anna Vasserman

New member
אז ככה

עם בעלי לשעבר - עד החתונה לא גרנו יחד (יצאנו 3 שנים לפני החתונה)
אחר כך היה לי בן זוג 5 שנים שמעולם לא גרנו יחד. הוא ישן אצלי, אני אצלו, אבל לא עברנו לדירה משותפת.
ועכשיו אני גרה יחד עם בן זוגי - עברנו לגור ביחד חצי שנה אחרי שהכרנו. למעשה, עברנו בידיוק בתאריך שהכרנו כעבור 6 חודשים

אני לא חושבת שיש ממה לחשוש. מה הכי גרוע שיכול לקרות?...

djal

New member
אני חושב שאחרי חודש וחצי

לרוב הזוגות לפחות, עוד אין את הבסיס המוצק הזה שיעמוד בטלטלות שיווצרו כתוצאה מהמעבר לגור ביחד.
טלטלות יכולות לנבוע החל מזה שתשמע את חברה שלך מפליצה (עם כמה שזה מצחיק..), או שאת תגלי שחבר שלך בלגניסט בעוד שאת פדנטית בכל הנוגע לניקיון.
לזוגות טריים יהיה קשה להתגבר על "מכשולים" שכאלה, משום שהם יראו זאת כחוסר התאמה וינטשו את הספינה הטובעת, בעוד שזוגות שמכירים לאורך זמן, גם אם הם מגלים צדדים חדשים אצל בן/בת זוגם, הם יראו זאת כמהמורות ולא כסוף הדרך.

בהצלחה.

Anna Vasserman

New member
די... איזו היסחפות!

לשמוע את החבר שלי מפליץ זו טלטלה??? למה, כשפגשתי אותו הייתי בטוחה שהוא לא עושה את זה???..

לדעתי האישית, מה שכתבת כאן זה ממש טפשי.

בסיס מוצק?
עד שלא תעבור לגור יחד עם בת הזוג לא יכול להיווצר שום בסיס מוצק. עצם המגורים יחד הם אלה שיוצרים את הבסיס.

כל עוד אתם רק יוצאים ונפגשים לצורך בילויים - לא יווצר שום בסיס מוצק. גם לא בעוד שנה.

2המרפא

New member
תלוי מאוד אני מניח אבל אחרי חודש אין מה להלחץ

עם האקסית עברתי לגור מהר מאוד, אבל ניהלנו רומן כמה חודשים לפני. החזקנו שש שנים ביחד. עם הנוכחית אנחנו ביחד 5 חודשים והמרחק היה גדול והנסיבות הובילו לזה שהיא עברה לגור אצלי. וטוב לי עם זה

למעלה