לגור עם ההורים

collie

New member
לגור עם ההורים

שלום לכולם, יש לי איזה dilemma ואני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני נשואה לגבר נהדר כבר 3 שנים. כאשר התחתנו גרנו בחצר של ההורים שלו. היה מאד קשה במיוחד כי אני חילונית וההורים שלו דתיים ואימא שלו חושבת שזה הדרך הנכונה וקשה לה לקבל חילונים. לפני שנתיים עזבנו ועברנו לשכר דירה. זה נהדר לגור לבד ואני נגד לגור עם ההורים אבל עכשיו יש לנו בעיה רצינית מאד שאנחנו לא יכולים לפתור. אני מובטלת כבר שנה ולא מוצאת עבודה. לבעלי קיצצו 10% מי המשכורת. אין לנו כסף לשלם את השכר דירה ואפילו את הטלפון אנחנו משלמים באיחור ואנחנו במינוס מאד מאד גדול שלא מצליחים לכסות. ההורים שלי עזרו לנו עם שכר דירה אבל לצערי גם הם עכשיו בבעיות כספיות ולא יכולים לעזור עם סכום גדול. ההורים שלו עוזרים רק שאנחנו מבקשים ולא נעים ללכת אליהם כל חודש וגם לשלם לבעל הבית מאוחר. גם מאד כואב על הכסף של השכר דירה מכוון שזה כסף שלא רואים שוב. לצערי אני חושבת שאין לנו ברירה ובשביל לעזור לנו לקום שוב אנו צריכים ללכת לגור בחצר של ההורים שלו. את האמא שלו אני ממש לא אוהבת כי יש לה פה גדול וחושבת שאם משהו מפריע היא חיבת לדבר על זה. אני לא מאמינה בזה ואני חושבת שאם אין משהו יפה לומר עדיף לשתוק במיוחד אם זה קשור לדת ואני לא מאמינה באותו דבר שהיא מאמינה. בקיצור תמיד שיש לה משהו לומר אני מחייכת nod my head ולא עונה כדי שאנחנו לא fight וגם בעלי יודע שרק בגללי אני ואמא שלא לא רבות. גם היא מאד angered אותי ביום הולדת שלי כאשר היא ignored את זה. ההורים שלי תמיד קונים לבעלי מתנה ביום הולדת וגם כל פעם שהם קונים לי משהו הם קונים גם לו. כמה ימים לפני היום הולדת שלי היה היום הולדת של אחותו בת 20 והם הזמינו את המשפחה שלו וגם את המשפחה שלי. כמובן שההורים שלי קנו לה 2 מתנות. כאשר הגיעה היום הולדת שלי ההורים שלו התנהגו ממש לא יפה. לא אמרו לי אפילו מזל טוב אבל בגלל שזה היה ביום שישי והלכנו לאכול שם אז היא אכינה עוגה למרות שזה ממש לא עניין בשבילה כי היא מכינה עוגות כל שבוע. אבל מזל טוב היא לא אמרה. רק שמה את העוגה על השולחן וזהו. אני לא ילדה קטנה ולא צריכה מתנות אבל זה העיקרון. אבל אני לא אמרתי כלום לא לה ולא לבעלי כדי לא לגרום לריב מיותר. אני יודעת שאני גם לא 100% אבל אני באמת משתדלת בשביל בעלי ועובדה שאני לא עונה לאמא שלו ואנחנו עדיין on speaking terms. עכשיו שיש לנו בעיה רצינית עם הכסף ולא יכולים לשלם שכר דירה ולא מצליחים לכסות את המינוס שלנו וגם 2 חברים טובים מאד שלי ושל בעלי רוצים לעזור לנו עם הכסף ואני צריכה להפסיק את הלימודים עד שאני find עבודה אני חושבת שאין ברירה וחייבים לחזור לחצר של ההורים שלו לדירה הגדולה שיש להם שם. מה אתם הייתם עושים? תודה רבה על העזרה.

הגנובה

New member
שלום וברוכה הבאה Collie

לפי דברייך - הגעתם למצב שאתם צריכים להלוות כסף לשכר דירה וכדי להתקיים. אני עכשיו אציע לך דבר שבשום אופן לא הייתי מציעה אם היתה לכם אפשרות אחרת.... את אומרת שאנשים סביבך רוצים להלוות לכם כסף כדי שתוכלו להישאר בשכירות ולהתקיים עד שתתחילי לעבוד - לפי המצב בשוק - וצר לי להיות כל כך פסימית... יכול לעבור עוד זמן רב עד שתמצאי עבודה... נכון, את יכולה למצוא עבודה גם מחר - ואז כל הדילמה תיעלם, אבל יכול להיות שלא תמצאי עבודה ואז כבר לווית את הכסף, תהיי חייבת לכל מי שנמצא מסביבך כסף - זה הדבר הכי נורא שיכול להיות... ההרגשה הזוועתית שאת חייבת למישהו כסף, אתם תמיד תידרשו לעשות חשבון על כל דבר... וגם אם החברים שלך הלוו את הכסף מרצון - אף פעם לא יהיה לך נוח לידם לקנות משהו, לצאת לבלות מידי פעם - ואלו דברים מאוד חשובים גם בשביל הנשמה. אם לגור בחצר ביתם של הוריו יביאו לרווחה כלכלית בזמן הקרוב וימנעו מכם להסתבך יותר ויותר בכספים וחובות... לדעתי... אין ברירה!!!... אני יודעת שזה לא קל, אבל... אתם בתחילת דרככם... חבל שלא תנצלו את האפשרות הזאת. יחד עם זאת - את צריכה לדעת ולהבין לקראת מה את הולכת
את יודעת מראש שעם אמא שלו את לא מסתדרת... אז עד שתמצאי עבודה ועד שתוכלו לעבור משם תצטרכי להזכיר לעצמך כל הזמן שזה מצב זמני ושאת צריכה לשמור על קור רוח ולעבור את התקופה בלי מריבות... יהיו הרבה דברים שתצטרכי לבלוע ולא להגיב ואת צריכה להיות מוכנה לזה
האם את חושבת שלא תוכלי לעמוד בזה בשום אופן
אם התשובה היא כן - וזה יהרוס את חיי הנישואים שלך עם בעלך - אל תעשי את זה
אם התשובה היא לא - ואת חושבת שתוכלי לחיות עם זה.... אין לך ברירה אלא לשנס מתניים ולעשות את זה. כשתמצאי עבודה ותוכלי להרשות לעצמך - עופי משם מהר ככל יכולתך
מצטערת שהתשובה שלי לא מוסיפה הרבה למצב הרוח שלך... אבל במצב של היום... אין לי תשובה יותר טובה לתת לך... בהצלחה בכל מה שתעשי

collie

New member
תודה על העזרה

האמת שאני לא יודעת איך המצב יהיה ביני לבין בעלי אם נגור שם. עכשיו אנחנו ביחסים כל כך טובים ואני גם כן חשבתי על מה יקרה אם נאבור להורים שלו ואני באמת לא יודעת . זה החלתה מאד קשה ואני עדין חושבת על זה. שוב תודה על העזרה.

ציפי ג

New member
בחיים לא הייתי עוברת לגור אצל חמותי

בלי נדר. מה אני אעשה, שהיא לא כל כך דתית, ואני יוצאת מדעתי מכל מיני מנהגים משונים שיש לה בעניני דת, שכל קשר ביניהם לבין המציאות ההלכתית כמרחק מזרח ומערב? אבל ברור לי, שאם הייתי רוצה לעבור לשם, הייתי צריכה ללמוד לסתום את הפה. והואיל וזה שיעור שאני לא מוכנה ללמוד, אני בלי נדר, שלא אזדקק, לא אגור אצלם. אם ילד שלי חו"ח יתפקר, ויבחר לנהל חיים שאין להם קשר לחיי, זו ללא ספק זכותו. אבל אין לי שום רצון לראות את זה כל יום מול העינים שלי. זכותי, הלא כן? אם אתם מחפשים דירה בזול לשכור, אני חוזרת על המידע. בחריש משכירים דירות בכמאה מאתים דולר. לא רע, לדעתי.

עציון

New member
ציפי. איפה זה חריש? אני מחפש

לעבור לישוב קהילתי קטן, נחמד ולא באיזור המרכז. אפשר לקבל מידע?

ציפי ג

New member
אמא של מוריה צודקת

קצת מאחורי קיבוץ ברקאי, קמה העיר חריש שכוללת עד היום רחוב וחצי. בעיר חריש מתגוררים בנחת קבוצה של גרעין תורני, קבוצה של ערבים מג´ואריש, ערבים שמוצאם מאום אל פאחם, קבוצה של עולים חדשים, וגם מעט ישראלים שהתאכלסו במקום. לאחר שהגיעו הערבים למקום, היתה עזיבה רצינית של המקום על ידי היהודים. אפשר לרכוש במקום דירה בכ 40,000$. אפשר לשכור דירה במקום במחירים מצחיקים. סה"כ יפה שם מאוד. הלואי והייתי יכולה לעבור דירה לשם.

עציון

New member
חריש? זה הישוב שהתפרסם בגלל

העתירה של תושב ערבי? או.קיי. תודה על ההצעה. באום אל פחם הדירות הרבה יותר זולות וגם שם מקבלים בחינם ערבים. אני בעד ישוב קהילתי קטן, משהו כמו חרשים בגליל שממש ממש התלהבתי ממנו כאשר ביקרתי שם. צמוד לבית ג´אן.

ציפי ג

New member
זה היה קציר

לא אמרתי שלכל אחד יהיה טוב שם. אבל אמרתי שלמי שקשה למצוא שכירות במחיר סביר, שם הוא יוכל למצוא. אני לא יודעת עליך, ועל הסביבה בה אתה מתגורר, אבל בסביבה שאני מתגוררת, גרים מספיק נוצרים בשביל שאני עוד מעט אתחיל להרגיש חיה מוזרה.

עציון

New member
בסביבה בה אני גר יש רק יהודים

והסביבה בה את גרה מלאה בנוצרים ולכן ברחתי משם לפני 10 שנים שראיתי שהם מתקרבים ומתקרבים ומתקרבים....

omizu

New member
בוקר טוב

אני צריכה בבקשה להבין מספר דברים איך זה שבחורה ללא ילדים קטנים כבר שנה לא עובדת? יש עבודה בחנויות וזה משמרות יש מלצרות יש נקיון בתים ויש עוד נכון שכולנו רוצות יותר שכר ושיהיה הוגן אבל לא לעבוד בכלל?! כל מטען שיווצר היום עם ההורים שלו ישאר לשנים וחבל!

lolooo

New member
And now, if TAPUZ will let me

Some content to the message... I don´t think you have a choice-with the financial situation. But - you probably need to be more firm with your mother in law. If I understand correctly (and please correct me if I´m wrong) you´re from an Anglo sacson culture, which means you got a real shock from the average Israeli. You should start standing out to her - not on issues like the birthday present, but on the real issues. Everytime she makes one of her remarks - answer it! You can still be polite,and never argue with her, but don´t just nod your her. The way I see it, she´s insolted because you don´t argue with her.

omizu

New member
מוזר הוא

שדוקא אם היא ממוצא אנגלוסכסי אז היא מודעת לכך שרוב הילדים עוזבים את הבית ומסתדרים ולהבדיל מאיתנו הישראלים אין תחושה שההורים חייבים להמשיך לדאוג לחיי היום יום של ילדיהם מעבר לגיל מסויים אלא אם כן חלילה המצב באמת מצריך זאת. נראה לי שמה שמתחיל היום מלא לברך ליום הולדת מתוך בחירה ולא מתוך טבעו של האדם עם הזמן ילך ויחמיר. כן, עוד שוק מלבוא ממוצא אנגלוסכסי היא החוצפה שקיימת בארץ של לבחור מתי להתנהג על פי כללי נימוס בסיסיים ומתי להשתמש בכללים אלו על מנת לפגוע באנשים, היכולת להיות נחמד ומנומס לכל אדם שני ברחוב אבל לפגוע בקרובים זה מותר. אולי הזוג צריך לבוא בגישה של השוני ביננו גדול מדי, אני יכולה גם להבין את הצד של האם בתור דתיה למרות שאנוכי חילונית לגמרי, לא כל אחד פתוח להבין דרכו של אחר ומאחר וזה ביתה אין לכפות עליה לקבל אתכם כפי שאתם. אם אתם בריאים אזי עליכם לדאוג לעצמכם ולמען הזוגיות שלכם הקשר עם ההורים צריך להיות על בסיס ביקורים ולא על מחיה משותפת ואולי עם הזמן הדברים יזרמו. אההההההההההההה, הוצאתי הכל.

למעלה