לגיא בן-צבי

נגה2222

New member
לגיא בן-צבי

אוקי, "נכנעתי" לגבי מי המקלחת. (לשתיה אמשיך להשתמש במים מינרליים), ותודה על תשובותיך עד כה! אבל, אם כבר אני קונה את 2 הפילטרים הללו בארץ, אני רוצה שיהיו הכי טובים שאפשר להשיג בארץ. לא רוצה לחסוך על זה. אז אשמח מאד אם תוכל להגיד לי, תכל'ס, באיזו חנות בארץ (רצוי במרכז) כדאי לקנותם ו/או איזה פירמה לחפש. ולגבי פילטר הפחם הפעיל. בקובץ המצ"ב (בעמוד 6), כתוב שיש 3 סוגי פילטר פחם. האקטיבי-Granulated, בלוק, ומטריקס שהוא פטנט שלהם. אז איזה כדאי? (וגם שיהיה בעל תקן של NSF). (הייתי רוצה להזמין את פיורווטר מחו"ל, אבל הבעייה שצריך להחליף לעיתים תכופות את המסנן, כל שצריך להזמין 'סטוק'.) כמו כן, איך לפתור את הבעיה שהפילטר פועל פחות טוב במים חמים? (עמוד 8) הם מציעים, לטהר את מים לפני שמחממים אותם. אבל אומרים שגם יש בעיה עם פילטר המקלחת (עמוד 10 למטה)/ חשבתי להתקין לפני שהמים עולים לדוד"ש, אבל אז הבעיה שהפילטר לא יהיה בנקודת יציאת המים, וכל הזיהומים שבצנרת עצמה (בין הדוד"ש לראש המקלחת), לא יסוננו. אפשר לפנות אלי גם במייל הפרטי

guybz

New member
הי נגה

אני קונה פילטרים של פחם פעיל בהום סנטר. את הסוג הכי פשוט. האמת אנחנו לא מרכיבים במקלחת אלא רק במי שתיה. לי נראה שהם מנפחים את הענין. ההבדל בין כן מטופל על ידי פחם פעיל ללא מטופל הוא ההבדל המשמעותי. אחר כך בין הסוגים השונים נראה לי שולי. בכל מקרה לשים פילטר בודד בכניסה לדוד החימום נראה לי פתרון שיפתור את בעיית הכלור אבל מפל הלחץ יהיה כל כך גדול שבקושי יזרמו מים. לכן צריך יהיה לשים מספר פילטרים במקביל. כלומר אילו אני הייתי עושה את זה הייתי שם שלושה או ארבעה פילטרים של פחם פעיל רגילים מהום סנטר (או כל חנות DIY אחרת) במקביל בכניסה לדוד המים, כלומר לפני המקום שבו המים מתפצלים לדוד ולמים הקרים, אם יש כזה מקום. האמת גם אז אני לא בטוח שהספיקה היתה מספיקה, זה תלוי בלחץ בדירה שתלוי בקומה שבה אתם גרים בין השאר. לגבי התקנת הפילטר בראש המקלחת- לא יודע. נראה לי שיכולת הספיגה של הפתרון הזה מבחינת נפח היא קטנה מאד. כמה פילטר כבר ניתן להתקין מעל הטוש? מצטער שאין לי יותר מידע.... גיא

razgalili

New member
הכל מקלחת לא מסוננת

ניתן לקלות כמות כלור מהעור וכלי הנשימה המקבילה לשתיה של שמונה כוסות מים. גיא, תתקין פילטר על המקלחת. אפשר להריח את ההבדל.

למעלה