לגיא ולכולם

• פותח הנושא manew
  • פורסם בתאריך

manew

New member
לגיא ולכולם

גיא ידידי שאלת שאלות והשתדלתי לענות על כולם כמיטב יכולתי ראיתי שלהודעה האחרונה שלי לא הגבת אולי הצלחתי לענות על כל השאלות בצורה מספקת אבל בטח לא הגבת בגלל שאתה סובר שעדיין כל התשובות שלי נובעות מהאמונה שקיבלתי בבית ובבית הספר אפילו שלמעשה כולם הם תשובות שעניתי לעצמי לאחר ששאלתי אותם שאלות וחקרתי לא פחות ממך עד שהוכחתי לעצמי בדרך שיכלית את הכל מה שרציתי כעת זה שתבדוק עד כמה הטענות שהצגת חזקות הכנתי כמה דברים שטענת שהם מוכחים ואתה מוזמן לכתוב לי את ההוכחות ולהיוכח שהם חסרות בסיס 1 טענת שאלוהים אינו קיים ושקראת הוכחות על זה מהם? 2 אתה מאמין שהעולם נברא במפץ גדול ושזה סותר את קיומו של האל הכיצד? שתי שאלות העומדות בבסיס שאלותיך אתה מוזמן לענות וכולם מוזמנים לעזור לו חיים נ.ב. אם עדיין יש לך שאלות אליי אתה מוזמן לשאול

אני יענה לך במקומו, טוב? ../images/Emo12.gif ../images/Emo13.gif

צודק, בחיים שלי לא ראיתי שום הוכחות לכך שאלוהים אינו קיים. אבל גם מעולם לא ראיתי הוכחות לאי קיומם של פיות, בתולות ים, דרקונים, טרולים גמדים ושדים!!! אז אולי גם בהם אני יאמין מעכשיו? אדוני היקר, כדי להראות שמשהו באמת קיים ואינו רק ייציר הדמיון של מישהו יש להוכיח את דבר קיומו ולא את אי קיומו! אם אתה טוען שלאבן שבידך יש כוחות כישוף אתה זה שצריך להוכיח לי שזה אכן כך ולא אני זה שצריך להוכיח לך שזו סתם אבן, ברור? לכן אם אתה טוען שיש אלוהים אתה הוא זה שצריך להוכיח לי את קיומו ולא אני זה שצריך להוכיח את ההיפך. אם אלוהים באמת היה קיים אז קיומו לדעתי לא היה סותר את המפץ הגדול כי אולי אלוהים הוא זה שיצר את המפץ הגדול כדרך לבריאה הייקום. אך לדעתי אלוהים לא קיים ומעולם לא היה קיים ולכן נישארתי רק עם המפץ הגדול, ואל תישאל אותי בבקשה איך הוא התחיל או מה היה לפניו כי אני לא יודע את התשובה. ועדיין זה לא מוכיח שיש אלוהים בשמיים בדיוק כמו העובדה שאינני יודע איך פועל מנוע של מכונית לא מוכיח שהירח עשוי מגבינה. משתמש

manew

New member
תשובה נחמדה

אכן חובת ההוכחה לגבי קיומו של אלוהים מוטלת עלי אבל כאשר אדם אומר לי שיש לו הוכחה לאי קיומו של אלוהים אני רשאי לבקש לראות את ההוכחה נכון? אני לא אכנס עכשיו להוכחת קיומו של אלוהים כי אני חיב ללכת עכשיו אבל אני רוצה עכשיו להבין את המשפט שאמרת "אם אלוהים באמת היה קיים אז קיומו לדעתי לא היה סותר את המפץ הגדול" איך קיומו של אלוהים סותר את המפץ?

תקרא שוב... ../images/Emo13.gif

תקרא שוב
אמרתי שבמקרה כזה ( בהנחה שיש אלוהים ) המפץ הגדול אינו (לא!!!) סותר את המפץ הגדול, אפילו הסברתי לך שיכול להיות שאלוהים הוא זה שיצר את המפץ כחלק מתהליך בריאת העולם, מבין? להסביר שוב?
משתמש בצלילים

manew

New member
קראתי..

וכנראה שלא הבנתי אותך כראוי ועדיין אתה חייב לזכור שהמפץ הגדול הוא השערה ותאוריה שנשמעת אמיתית ומקבלת חיזוקים מכל מיני ניסוים אבל אין הכרח שהיא האמת וייתכן גם שרוב הניסויים שמחזקים את תאוריית המפץ הגדול לא נבראו אלא לשם חיזוקו ואינם אלא מוטים לטובתו מתחילתם ועד סופם ואילו קיומו של בורא מחוייבת מעצם קיומנו ואם אתה מאמין בהשערה שאינה ודאית בשום צורה אתה חייב להאמין בקיומו של בורא שזה מוכח ומחוייב ללא שום ספק חיים אני אישית מאמין גם בבורא וגם במפץ

אין שם אפילו הוכחה אחת קטנה...

אנא הבא משם הוכחה אחת או שתיים שלטענתך קראת שם, אני לדוגמה סתם מסקרנות קראתי מאמרים רבים באתר הזה ולא ראיתי שם אפילו הוכחה אחת קטנה לקיומו של אלוהים. אנא אל תשאיר אותנו במתח, גלה לנו מה ההוכחות שפיספסנו שם...
משתמש בצלילים

למעלה