לגיטריסטים מביניכם שמנגנים ג'אז..

DrunkGoat

New member
לגיטריסטים מביניכם שמנגנים ג'אז..

יש לי שאלה. רציתי לדעת איך מלווים סווינג בגיטרה. מנגנים את ההרמוניה של השיר? באיזה גרוב? אותו דבר לגבי לטין. הייתי שמח לקבל דוגמה (בתווים או בהקלטה, או מה שלא יהיה) לליווי סווינג ולטין בגיטרה.

קניידעל

New member
אתה תתפלא

הליווי סווינג המקובל הוא למרבה הפלא חסר גרוב לחלוטין אתה מנגן את האקורדים בפריטות קבועות כלפי מטה על כל ביט כמובן שמותר לאלתר על זה, אבל הנגינה המקובלת בעבר היתה בדיוק כזו.

giladsh

New member
זה רק סוג אחד של ליווי!

סוג הליווי שציינת אכן קיים והיה נפוץ מאוד בעבר, אך כיום משתמשים בו הרבה פחות, וזה קורה בעיקר כשהגיטרה היא מלווה יחידה (רבעים- תחושה של walking bass מבחינה קצבית). כשמנגנים עם בס ותופים (שלא לדבר על פסנתר), אין טעם להעמיס ולהכפיל את הבס מבחינה קיצבית ולכן הליווי הוא חופשי בהרבה ומורכב מאקורדים הנופלים על הביטים ובעיקר על האוף ביטים, באורכים משתנים, לפי בחירת הנגן, בהתאם לתחלופת האקורדים (ורצוי- בהתאם למנגינה אם יש, או לסולו המנוגן...). בקשר לגרוב- אין דבר כזה בסווינג- "חסר גרוב לחלוטין". גם לרבעים יש גרוב ובסווינג נהוג להדגיש את ה-2 וה-4 בתיבה (ב-4 רבעים כמובן) ואם מדברים על שמיניות- את האוף ביטים.

תנסה להשיג מינוס 1

זה דיסקים של קטעים שהורידו להם את הסוליסט, כך שנשארה רק הרית'ם סקשן. משם תשמע מצוין איך מלווים כל מיני סגנונות.

כמובן שכחתי

תשמע איך כל הנגנים הגדולים מנגנים וזה יביא לך מושג כללי על איך מלווים.. יש אינסוף דרכים וגישות כמו למשל כל הקטע של אקורדים פתוחים של פט מתיני, או הולכות מינוריות וכאלה.. תשמע כמה שיותר קטעים, זהלא יזיק לך בכל מקרה.

DrunkGoat

New member
העניין הוא..

שאני לא גיטריסט, אני רק רוצה לדעת באופן תאורטי. אני באסיסט. אני לא הולך לנגן את זה. העניין הוא שרציתי לכתוב משהו, וכמובן שרציתי להוסיף ליווי גיטרה. בינתיים עשיתי פריטה חסרת גרוב (שלמים). נניח, בבאס אני יודע את הגרוב\תבנית ריתמית של כל הסגנונות - סווינג, ג'אז, לטין, באלאד וכו' וכו'. אני רוצה משהו שיהיה מקביל נניח ל-"walking bass".

shykedmi2

New member
יש לי תשובה שהיא די ראש קטן, אבל...

אני חושב שאתה צריך להקשיב לעצמך ולראות מה נותן לך את הגרוב. אם אתה בא לרשום משהו, וזה לא תפקיד ידוע שאתה מוציא מאיפשהוא, ואתה ממציא אותו, אז תקשיב לעצמך, והגרוב יבוא לבד. אין סיבה שלא תמצא אותו. זו דעתי (בתור מישהו שמתמקד בעיבודים בד"כ).

זה ממש לא ראש קטן, להפך

הגיע הזמן שאנשים פה יתחילו להשתמש באזניים שלהם (מצטער אם זה נשמע עצבני) השאלה ששאלת כל כך גדולה ומסובכת שאי אפשר לענות עליה במשפט או אפילו בשיחה, עובדה שאנשים לומדים את זה שנים אצל מורים לא? מעבר לזה, בתור מישהו ש"קצת" מתעסק בתחום, אני לא רואה שום סיבה לכתוב ליווי לגיטרה בתווים אלא אם זה חייב להיות כתוב או איזה תרגיל או עיבוד לביג בנד. אורי.

shykedmi2

New member
אגב, גם בביג בנד לא רשום תפקיד -

רשומים האקורדים בד"כ, ואם יש ברייק ממש חשוב, אז הוא רשום. וגם אם הם רשומים, הם בדרך רשומים באמת כשלמים, אבל שום גיטריסט בר דעת לא ינגן שלמים ככה. אני מציע לך פשוט לרשום את האקורדים ולתת לגיטריסט לנגן, אלא אם כן יש לך תפקיד ממש ספציפי שחשבת עליו. אבל עושה רושם שאין לך.

דווקא כן,

בהרבה ביג בנדים וקומבוים גדולים נוטים לרשום תפקיד מוגדר, גם אם התפקיד הוא רבעים שלמים. (גם בתזמורות למיניהן), נכון שלא בכולם, ונכון שיש מקום לאינטרפטציה אישית, אבל לא תמיד. אורי.

Cruvi7

New member
תוריד כמה דברים לגיטר פרו

מ-Mysongbook.com. יש שם כמה דברים שלי עזרו. או שתקח אורגנית עם מקצבים, ותקשיב.

למעלה