לגילה זילברמן - שאלה על בני בן ה-5

mayan40

New member
לגילה זילברמן - שאלה על בני בן ה-5

בני יהיה בן 5 בקרוב. יש לו כמה מצבי חרדה שאינני יודעת מה לעשות איתם? בערב יום העצמאות הלכנו לבמת בידור (עם בעלי והילד בן ה2.5) וכאשר התיישבנו והחלה מוסיקה מהבמה, עוד לפני זיקוקי הדינור, הוא נכנס לרעדות בגופו ובשפתיים, לא בכה, היה משותק ורועד וביקש ללכת לבית, אמר "אני לא יודע מה יש לי בואו נלך הביתה, בואו נלך" ניסינו להרגיע להסביר לחבק לעשות סיבוב ו-שום דבר לא עזר. בסוף נכנענו והלכנו לבית. במיטה הוא אמר שבאוזניים הוא שומע חזק חזק את הרעש הזה (והרעש מהמוסיקה לא היה כ"כ נוראי). דוגמא אחרת: כאשר נכנסים למעלית הוא תמיד נכנס אחרון, ועומד בפתח עד שכולם ייכנו שהוא יוכל להיכנס אחרון ע"מ שלא תיסגר הדלת, החשש שלו זה לא רק על עצמו אלא גם על אחיו שמתמהמה עד שהוא נכנס או עד שהוא יוצא. כאשר אני נכנסת לאוטו הוא בחשש כי הוא נכנס לפני והדלת נסגרה הרי, אם רק לרקע קל אתעכב עד שאגיע למושבי, הוא כבר יחשוש שהוא תקוע בתוך האוטו ולא יוכל לצאת. כמובן בבית אם יש חושך הוא לא יעבור באזורים חשוכים - מפחד. אם אנו שולחים אותו לעונש בשירותים (דבר שאנו מתכוונים להפסיק, כיוון שהבנו שזה לא בסדר. בכל אופן זה לא קרה הרבה פעמים), בכל אופן כשהכנסנו לשירותים לעונש הוא תמיד חושש שנכבה האור או שננעל הדלת, למרות שתמיד האור דולק והדלת חצי פתוחה. כשהיה יותר קטן אם שמע רעש של אופנוע מתקרב, גם כן היה פוחד, היום פחות או שבכלל לא. הכי מטריד אותי זה נושא ערב יום העצמאות והקושי שלא להנות עקב הרעשים החזקים. יש גם מצבים שאנו במקום קצאת הומה והוא רוצה לחזור הביתה ושואל מתי נחזור או בואו נחזור. ומתרץ זאת בכך שהשריטה כואבת לו או משהו אחר. אם אנו נוסעים ברכב, הוא שואל, עשית תאונה? לא תעשי תאונה, אני פוחד שנעשה תאונה (ואף פעם לא עשינו תאונה) מי צפצף? מה קרה פה? - מאוד עירני לגבי הנהיגה. בבית - אם לכמה רגעים אינו יודע היכן אני ומה אני עושה מיד הוא מחפש אותי או קורא לי לוודא שלא הלכתי. תודה על עזרתך אמא מודאגת.

מעיין

קודם כל- טוב שאת מודאגת כי באמת נשמע שבנך סובל וזקוק לעזרה. כואב לי לקרוא כי אני מרגישה שהוא מפוחד ושקשה לו. בגיל כזה, הטיפול הנדרש הוא כנראה טיפול משפחתי, כלומר, לא רק הילד הוא המוקד והסיבה לקשיים שממנו הוא סובל לא נמצאים רק בו (כלומר- הוא ילד שנולד עם מזג חרד או רגיש או שאינו יודע להתמודד עם דברים וכיוב'), אלא הרעיון הוא שהמשפחה כמיקשה אחת, קשורה להיווצרות הבעיה והיא רק מתבטאת דרך הילד הזה. גם אני מאמינה כך. הסגירה בשרותים כעונש והפחדים שלו ממקומות סגורים, נראים לי קשורים זה לזה, נדמה לי שאמרת את זה בעצמך נכון? כיוון שתחום התמחותי אינו ילדים והפורום לא מיועד לטיפול בחרדות של ילדים, אני ממליצה לך בכל פה לפנות לטיפול משפחתי כדי לעזור לילדך, בהקדם. תוכלי לפנות לפסיכולוגית או לע"וס המתמחים בכך או לפסיכולוג שמומחה בטפול בילדים. הפנייה יכולה להיות באופן פרטי או דרך קופת חולים. יש גם תחנות של טיפול במשפחה השייכות למשרד הבריאות או לעירייה. תוכלי לחפש בספר הטלפונים תחת "תחנה" או "מרפאה" או לשאול ב 144 או להתקשר ללשכת הבריאות המחוזית של משרד הבריאות בעירך כדי לשאול. אני מקווה שלא תזניחי את הטיפול במצב. הבעיה לא תעלם מעצמה וחבל, חבל על החרדות וההרגלים שבנתיים משתרשים בנפשו הצעירה של הילד כשזה הזמן לטפל בזה ולעזור לו להתגבר ולכם - ללמוד להתמודד טוב יותר כמשפחה עם דברים שקשים לכם. בהצלחה מכל ה
גילה

mayan40

New member
תודה גילה

בעלי חשב שלא צריך להתייחס לכל בעייה וישר לנסות לפתור אותה. האם אין שום דבר בדבריו, האם לא ייתכן ואילו בעיות של ילדים וחרדות אשר חולפות מעצמן כשהילד גדל, איך אדע שזה לא כך אלא עמוק יותר, אני מבינה מדברייך שטיפול משפחתי / פסיכולוגי יכול לבדוק זאת, זה מה שבאמת אנסה לעשות, אבל אני עדיין ברגשות מעורבים שייתכן והכל עניין זמני? או שזו רק אשלייה או רצון שלי?

אני סומכת על הרגשות שלך

אני מבינה שזה לא קל להביא ילד לטיפול, הסטיגמה, החשש שתפתח תיבת פנדורה, חוסר הרצון להודות שמשהו לא בסדר, בילד, שעשינו משהו לא נכון כהורים, הטרחה, ההוצאה הכספית... לפי ההתרשמות שלי ממה שאת מתארת, ושוב- אני לא פסיכולוגית ילדים ולא מכירה את המקרה לעומק, היא שכדאי לפנות לטיפול. כפי שאמרת- הטיפול עצמו יגדיר אם יש בעיה ומה גבולותיה. טיפול לא יכול להזיק וזה לגמרי הפיך- לא טוב לך, תפסיקי ללכת. אף אחד לא יחזיק אתכם בכח וזה גם לא חייב להיות תהליך ארוך. בהצלחה יקירתי!
והכי חשוב

א רויטל

New member
מימד נוסף

הייתי מציעה לך עוד תחום לבדיקה מנסיון אישי עם ביתי ונסיון מקצועי של מרפאה בעיסוק. לפעמים ילדים מגיבים בחרדה כאשר יש להם רגישות יתר באחד או יותר מהחושים כמו שמיעה או /ומגע תנסי להתייעץ גם בפורום ריפוי בעיסוק כאן בתפוז. ולפנות למכון המתאים

mayan40

New member
תודה לשתיכן

אני אכן אנסה גם לפנות לפורום ריפוי ועיסוק, ואכן עלה החשד שייתכן שיש לו רגישות יתר לנושא קולות. אולם זה דברים נוספים, הבוקר היה מעט קריר והחלון היה פתוח והוא אמר לי אמא אני רועד ומפחד מהרוח, אמרתי לו אבל אין רוח, בוא תעמוד בחלון ותרגיש את האוויר הנעים ותנשום עמוק, אח"כ הוא הוא אומר לי ומזכיר נשכחות אבל פעם היתה רוח וירד גשם חזק והמטריה של אבא נשברה - (הכל חששות חששות זכרונות ופחדים) אז עניתי לא בסדר אבל עכשיו אנו באביב ובקיץ ועכשיו כבר אין חורף. בהמשך ברכב הוא אומר לי יו איזה מזג אוויר, עניתי לו כן השמש עוד מעט תצא מאחורי העננים, והוספתי, בכוונה, אנחנו אוהבים גשם נכון? "למה" "כי גשם זה טוב לנו, זה משקה את הצמחים וכך גם לנו יש מים לשתות" ובזה זה הסתיים. אתמול ניסיתי לאתר את לשכות הבריאות עליהן דיברת ובהן יש טיפול כנראה בחינם אולם לא הצלחתי להגיע למקומות האלה, העבירו אותי ממקום למקום, עד שאחת הציע שאני אגש להתפתחות הילד במכבי והאמת שיש לי תור אליהם בסוף החודש - אני יזמתי פנייה, עקב התפרעות בבית - לפעמים - וחוסר רצון להתרכז וללמוד, אז כמובן ישר חששתי ב- HDHD. בכל אופן ייתכן ושם אקבל את אותו טיפול נדרש גם לנושא הפחדים האלה שיש לו. רויטל, תוכלי לשתף אותי מנסיונך הפרטי, מה אצלכם היה? ומה עשיתם? תודה.

א רויטל

New member
נסיון להגיב

כל פעם שניסיתי להגיב הוכתי ע"י הוירוס החדש שרץ ברשת. מקווה שהפעם אצליח.שוב הופיע לאהספקתי

למעלה