לג'סטין יש OCD

שרון193

New member
לג'סטין יש OCD

שלום, אני חדשה בפורום. אני בת 15 וגילו לי OCD לפני שנתיים. חוץ מזה אני אוהבת את ג'סטין וגיליתי השבוע שגם לו יש OCD!!!! (כנסו לקרוא) לא יודעת מה תחשבו על זה ואם זה מסוג הנושאים שמדברים עליהם פה, בכל מקרה מבחינתי זה שהוא אמר את זה זה ענק. והוא לא מתבייש ואולי יעזור להוריד את הסטיגמה של אנשים על כאלה עם OCD (ובמקרה שלו גם ADD שזה קשור להתנהגות*.

תודה על המידע ../images/Emo8.gif

מי שלא הבין : OCD היא מחלת אובססיה . בנאדם אשר חולה במחלה זאת אובססי לדבר כלשהו לדוגמא ניקיון [אובססיה],ואינו רגוע עד אשר חפציו או ביתו לחלופין נקיים עד הסוף .[קומפלסיה] חלק מאובססיות אלו מלוות גם בחרדה לדוג' :בנאדם שכל הזמן נועל את דלת ביתו מחשש שיפרצו לו או משהו , אבל חוזר שוב ושוב על הפעולה למרות שכבר נעל פעם אחת .. כאילו בא כל המן אל הדלת ובודק שנעל . בוויקפדיה יש דף על הנושא , מבינים שם יותר טוב . בכל מקרה , ג'סטין יוכל לטפל בבעיה בתרופות או פסיכולוג / פסיכיאטר . ד"א המחלה נפוצה מאוד .. המון אנשים חולים בה וודעים זאת לאחר איבחון ,והרבה כנראה חולים בה ולא יודעים .

שרון193

New member
אומרים שזאת מחלה של אנשים מוצלחים...

אז זה הופך גם את ג'סטין וגם אותי לכאלה :) חיפשתי עוד דברים שהוא אמר על זה ברשת אבל לא היה משהוחוץ ממה שכתוב בכתבה שקשה להתמודד עם זה. ואם אתן לא מבינות משהו על OCD, שזה בכלל לא רק לשתוף ידיים וכזה, אתן מוזמנות לשאול אותי.ץ

יש לי שאלה קצת אישית , תעני רק אם את רוצה ..

מה ה-OCD שלך ? מצטערת אם השאלה קצת אישית .. אם לא תרצי לענות זה בסדר
ד"א :אני לא חושב שזה מחלה של אנשים מוצלחים דווקא
יש המון סלבס שחולים בזה ,אבל באיזשהו מקום לכל אחד יש אובססיה כלשהיא . סבתא שלי לדוגמא .. כל הזמן דואגת-והמון ! לא דאגה נורמלית או משהו .. היא מתקשרת מלא פעמים ביום לכל אחד מהילדים שלה .. בחום איימים היא פוחדת שנתקרר ,היא לא נותנת לנו ללכת לבד [גם לנכדים הגדולים
] וכל הזמן דואגת . כאילו כל סבתא דואגת ואולי זה לא נשמע מיוחד אבל כל המשפחה שלי עדה לדאגנות יתר שלה ..

שרון193

New member
הOCD שלי

אין בעיה תרגישי חופשי...הOCD שלי בעיקר מתבטא בנקיון וסדר שמאוד חשוב לי שכל הזמן יהיו והרבה במה שמגדירים 'מחשבות טורדניות'. דוגמא: אני חושבת על זה שאאולי השארתי בגד לא מקופל בחדר ואני יכולה לחשוב על זה שוב ושוב ושוב ושוב וזה לא יוצא מהראש שלי כל היום!!! ברור שעכשיו זה יותר טוב כי אני מטופלת ויש לי שיטות להרגיע את עצמי וכולי. מה שאת מספרת על סבתא שלך ממש נשמע כמו OCD!!!! למרות שאני יודעת שיש כל מיני הפרעות של חרדה שלא כולן הן OCD. קראתי על זה הרבה באינטרנט (אם תרצי אני ישלח לינק). ולגבי המוצלחיםן - שמעתי כמה פסיכיאטרים שאומרים שכדי להצליח אתה צריך להיות אובססיבי אז הגיוני שהמוצלחים הם אובססיביים|!!!

ואם גם אפשר לשאול..

איך גילית שיש לך את הOCD? אני מתכוונת שהלכת לרופא או משהו? כי איך בן אדם אמור לדעת שבאמת יש לו את המחלה? איך בודקים את זה?

זה לא מחלה,זו פשוט אובססיה

למי מאיתנו אין אובססיה למשהו או לאהיתה אובססיה למשהו. זה שנתנו לזה שם באנגלית לא הופך את זה לקשה יותר ... הוא חי עם זה וטוב לו ככה....אז לא שופטת אותו

זו לא סתם אובססיה ..

זה מלווה לפעמים בחרדות והמחלה מטופלת ע"י כדורים וטיפולים אצל פסיכולוג / פסיכיאטר .. תקראי את מה שרון רשמה בהודעות שלה .

שרון193

New member
זה לא סתם.....

זה מאוד קשה!!!! מי שיש לו יודע שזה לא משהו שהוא סתם אלא קשה בהכל, בלימודים, עם חברות, עם ההןרים - בכל דבר!! ברור שהוא יטפל בזה וזה משהו שאפשר אבל זה מאוד לא נעים וגם הוא אמר את זה

למעלה