מתכון למאפה קליל וטעים,
 
מאפה בטטות יוגורט ורוזמרין.(ההכנה מאוד קלה, רק שההסבר קצת ארוך.)
מכינים בצק פריך,בכמה שניות :
מכניסים למעבד- המזון:
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס אחת קמח
ביצה
1/2 כפית מלח
 
הכנת הבצק:
מפעילים את מעבד- המזון עם להב-הפלדה, לאחר כמה שניות מתקבלת תערובת פרורית, ואז מוסיפים לתערובת ביצה אחת,
וממשיכים לערבל כמה שניות,עד שנוצר גוש בצק .(במידה והתערובת יבשה,
ולא מתגבשת לכדור בצק, יש להוסיף 2 כפות מים,ולהמשיך לערבל לכמה שניות.)
את כדור הבצק שנוצר,מהדקים ועוטפים בניילון –נצמד, ומקררים שעה אחת במקרר.
 
להכנת המלית:
3- 2 בטטות,לבשל בסיר מים עד לתחילת הריכוך,(לא רך מדי, כדי שנפרוס לפרוסות.)
2 בצלים בגודל בינוני,פרוסים ומטגנים ב-4 כפות שמן-זית.(לטגן עד שהבצלים שקופים.)
כף רוזמרין-טרי ,לטחון דק .
2 ביצים
גביע יוגורט.
לתיבול מלח ,ופלפל-שחור
 
לאחר שהבצק התקרר לו שעה במקרר,
זה הזמן לחמם את תנור אפייה -180 מעלות חום.
 
ומכינים את המלית:
1.פורסים את הבטטות המבושלות והקלופות ,לפרוסות שלמות ,בעובי של חצי ס"מ.
2.טורפים בקערה ביצים, שמנת, רוזמרין, מלח ופלפל.
3.מרדדים את הבצק לעלה דק, ומניחים אותו בתבנית מלבנית ,
מהדקים אותו מעט לבסיס ולדפנות התבנית.
על הבצק מפזרים בצל מטוגן ,
מעליו מסדרים יפה את עיגולי הבטטה.
ועליהם יוצקים את בלילת -הביצים.
ואופים בתנור כחצי שעה - עד שהמאפה אפוי.
 
מאפה טעים במיוחד- לאוהבי הבטטות.
בארוחות חלביות ,אני הכנתי 2 תבניות ,ולא נותר פירור.