לג בעומר - תהיות

לג בעומר - תהיות

בעיר בה אני גרה יש מגמה של צמצום מדורות כדי להקטין את כמות זיהום האויר.
אני מאוד בעד אבל משום מה אנחנו לא מצליחים לתאם בין הוועדים של כל הכיתות.
זאת נראית לי מטרה כל כך חשובה. אפילו יש בתי ספר שעושים מדורה בית ספרית.
קשה לי להבין הורים שלא נרתמים למאמץ.
סליחה שאני שיפוטית...

schlomitsmile

Member
מנהל
אני מאד בעד איכות הסביבה, ובכ"ז העניין המרכזי בחוויית ל"ג עומר, הוא "החבר'ה סביב למדורה"
ולפני זה "אני והחבר'ה אוספים קרשים".
מה שמזמן הפריע לי בחג הזה, שבילדותי מאד אהבתי אותו,
הוא שהמבוגרים השתלטו לילדים על המדורה.
הם מארגנים הכל.
הרעיון של מדורה בית ספרית אחת,
עם כל החיוב בו מבחינת איכות הסביבה,
מוציא לדעתי את הטעם מהחג לגמרי.
זה נהיה 'אני ומלא ילדים והורים שאני לא מכיר
מתארחים במדורה שהמבוגרים ארגנו'.

יש כ"כ הרבה דרכים לאורך כל השנה
לדאוג ולתת דוגמא חינוכית לדאגה לאיכות הסביבה,
לא חייבים להקריב את מה שנשאר מל"ג בעומר, יום אחד בשנה...
אפשר לתת הנחיות לגבי מה לא כדאי להכניס למדורה,
מה מזהם את האויר במיוחד.

מגי 336

New member
מסכימה איתך

לי יש זכרונות טובים מלג בעומר... מדורה שאליה היינו מכניסים "בטטות" ואוכלים כשהמדורה היתה הופכת למעגל רוחש גחלים.
היה כיף, עם החברים הטובים, דווקא מהשכונה ולא מהכיתה.

הבנות הגדולות שלי גם הן חגגו את ל"ג בעומר עם חברים וחברות
באזור פתוח שהוקצה לכך על ידי הרשות.
עם הבן כבר היתה מדורה כיתתית, שאכן ההורים ארגנו, הביאו את האוכל, הכסאות, השולחנות...

מסכימה עם שתיכן אבל...

לצערי מה שהיה פעם לא יהיה היום.
זה לא שאני לא סומכת על הילדים שלי אבל משהו בדור הזה התקלקל. בעיר בה אני גרה כל הזמן מדברים על התופעה בלג בעומר של זריקת חתולים חיים לאש. סליחה?????
אני לא מאמינה שאני כותבת את זה.
אש זה דבר מסוכן. כשזה מתערבב עם אלימות וכוח ומוסר קלוקל ורצון להרשים זו בעיה. זה נכון שאנחנו יכולים לחנך בתוך הבית שלנו אבל מה שקורה במדינה שלנו זה רחוק מזה מאוד. זה נכון שכל דרך מתחילה בצעד קטן אבל שימו לב למציאות.
החברה שלנו היא כבר לא מה שהיתה פעם.
הנוער שלנו שונה.
הערכים עליו הם גדלים, לצערי הרב, הם אחרים.
זה דור השפע. יש לו יתרונות וגם יש לו חסרונות ברורים מאוד ואני חושבת שזה מפחיד לשחרר דווקא בלג בעומר.

מגי 336

New member
עינת... את צודקת אבל..

כל אמא צריכה להכיר את הילד שלה ואת החברה איתה הוא מסתובב..
מי החברים, לאן הם יוצאים, האם הם "יושבים על הגדר" ושותים או שהם יוצאים לבאולינג / סרט / מסעדה ?

אם כל הורה יהיה בהשגחה ובמודעות מלאה עם הילדים שלו, אני מאמינה שהמקרים שתארת יתמעטו והלוואי ויעלמו מהעולם... נורא לחשוב שילדים חושבים על מעשים כל כך מחרידים ונפשעים.

הם חושבים על דברים

אפילו יותר גרועים מזה. דברים שאנחנו לא מסוגלים להעלות על דעתנו אפילו. לא תמיד זה רוע אפילו הם פשוט בודקים איך העולם עובד, הם לא חושבים כמו מבוגרים.
הבעיה היא שכשיש כזה שפע כמו בעולם שלנו היום הם לא מצליחים להבין את המילה מוסר, או שלמישהו יש פחות או שצריך לתרום ולעזור, הם לא מבינים את המונח חוסר ואז המונח שיעמם נכנס לתמונה ובגדול.
סתם דוגמא אני רואה את זה כועד בכיתה. במקום שיעשו פעילויות גיבוש שיש להן ערך עושים פעילויות גיבוש סתמיות שאפילו לא מגבשות כמו סרט ופיצה במקום כל הכיתה להתארגן כדי לארוז חבילות מזון לנזקקים.
תגידו לי אתם מה יותר מגבש ולמה יש יותר ערך?
אנחנו עסוקים בלגרום להם להנות ולהיות מאושרים והרבה פעמים בדרך אנחנו שוכחים שמה שאנחנו עושים יכול לגרום להפוך.
אני חושבת שאושר ענקי וסיפוק ענקי יכול לנבוע מכיתה שלמה שאורזת חבילות יחד. עדיף על להסתובב בקניון ולחבל במכשירי כספומט (שום דבר ממה שכתבתי אינו המצאה...)
אני רואה את הקשר בין שני הדברים כל כך ברור.

מגי 336

New member
הרבה תלוי בהורים.

וגם במשפחה הגרעינית והמורחבת, לקבל דוגמא טובה מהבוגרים במשפחה, זה משהו שמביא לכך שגם אם החברים מתכוונים להשתטות, הילד יידע שמדובר במעשה לא רצוי ולא נכון ולא יסכים לו.
פשוט לתת דוגמא על ידי התנהגות..

אני רואה למשל משפחות שמבלות בפארקים, בחיק הטבע, משאירות לכלוך וזוהמה אחריהן, ואני לא מתפלאה שלילדים אחר כך לא איכפת, לא מהסביבה ולא מאיך הם מתנהגים עם אנשים אחרים או עם חיות...

כשההורים מהווים דוגמא ומחנכים את ילדיהם לדרך נכונה, גם הילדים נעשים לאנשים חיוביים...

אם את בוועד הכיתה, אולי תתני (מלשון התנייה) את הבילוי בסרט+פיצה, בכך שבבילוי הבא תעשו משהו התנדבותי, או טיול בחיק הטבע שגולת הכותרת בו תהיה שמירה על איכות הסביבה...

מגי 336

New member
לא, אנחנו לא חיים בבועה..

אבל מנסיון אני יכולה לומר שכשהילדים מקבלים דוגמא, לא רק מההורים - גם מהמשפחה המורחבת, מהדודנים הבוגרים, מהחברים של ההורים,
אז הם בהחלט גודלים להיות בוגרים אחראים וחיוביים..

schlomitsmile

Member
מנהל
זה נכון, אבל בגיל מסוים במיוחד הדוגמא של החבר'ה שוקלת יותר מזו של המשפחה.
לכן איש אינו מחוסן מפני תופעות שליליות שפושות בחברה.

אין לנו שליטה

על המשפחה המורחבת.
הילדים שלי עוד קטנים אבל אני מאמינה שההשפעה של הסביבה תגיע גם אליהם יום אחד...

schlomitsmile

Member
מנהל
לשחרר ולהזניח הם שני דברים שונים מהזוית שלי אני רואה שתי התנהלויות הוריות
שלדעתי מזינות את מה שאת מתארת:
מצד אחד נכנסים לילדים לוריד,
לא נותנים להם להתנסות בעצמם בדברים,
מכניסים להם הכל לפה ובכך לוקחים מהם את האפשרות
ללמוד אחריות ועצמאות,
ומצד שני- הזנחה, ילדים שמסתובבים בעדרים כמו חתולי רחוב, וההורים עסוקים בקריירות שלהם או לא יודעת במה
ואין להם באמת מושג מה הילד עושה.
קראתי איפשהו שבימינו הזמן הממוצע שהורה מקדיש לילדו
הוא 14 דקות ביום

זה מחקר הזוי

אני לא מבינה איך ההורים האלה לא מבינים שהם מפספסים בענק את כל הילדות של הילדים שלהם.
בדיוק השבוע שמעתי אבא לילדה בת 17 שאמר שבשנים הראשונות הוא לא ראה ממטר ועבד מאוד קשה ולא השקיע בזמן איכות עם הבת שלו והיום היא לא ביחסים איתו כמעט בכלל והוא משייך את זה לזה...

schlomitsmile

Member
מנהל
יתכן מאד שהוא צודק הורה לא יכול להופיע משומקום ולהפוך לדמות משמעותית עבור הילד.
זמן איכות זה נחמד, אבל יש גם קשר בין כמות לאיכות בהקשר זה לדעתי.
לשחק עם הילד חצי שעה בשבוע זה להיות דוד, לא אבא.

בעיניי חשוב גם הצד השני- לתת לילדים הזדמנות
לחוות אחריות ועצמאות.
ומכאן בעצם התחלנו, זה הקשר בעיניי לל"ג בעומר

כשאנחנו ארגנו בעצמנו את המדורה- מאיסוף עצים,
עד אוכל ותכנית אמנותית, למדנו עבודת צוות, תכנון פרויקט ומימושו.
בתוך זה היתה גם אחריות, התחשבות בזולת, ועוד ערכים ומיומנויות
וגם כייף של אקשן והתרגשות מהגשמת הפרויקט שלנו,
שהרחיקו אותנו ממעשים כמו אלה שתיארת.

אולי הכי חשוב

אבל גם הכי קשה...
לי מאוד קשה לשחרר אותם... אני מבינה את החשיבות אבל אוהבת לשמור אותם קרוב לחבל הטבור...

rinamlo

New member
בחמישי ערכנו מדורה

אני ארגנתי את ילדי הגן סה״כ היינו 10 ילדים וההורים, בקשתי להביא קרש קטן כל משפחה, רעות ואני הגענו ראשונות כדי לתפוס והקמנו מדורה על מדורה שכובתה, הרעיון היה שתהייה מדורה סימלית ואכן היה מוצלח מאוד, המדורה אחרי שעה כבתה לבד אנחנו דאגנו לכבות סופית עם מים שהכנו מראש, הילדים וההורים נהנו מהחוויה וזאת הכוונה.

למעלה