לדארמה

קומרון

New member
לדארמה

חדשה לגמרי, השעה 2.30 לפנות בוקר, לא מבינה כלום כמעט, קראתי קצת באתר, תירגליתי פעם אחת בלבד. הדברים שקראתי לא היו ממש זרים, שמעתי אותם בכל מיני הזדמנויות שונות, מכל מיני אנשים, הכאן ועכשיו, להרגיש את החיים, להניח, להסתכל פנימה לגלות את האני האמיתי, הכל מאד הגיוני, נשמע ממש נכון,אפילו something to long for, to desire ,אבל איך עושים את ההפנמה הזאת איך בדיוק ה"אסימון נופל"?. בתרגול????? זאת התשובה?

blind dog

New member
לתרגל

לתרגל ולתרגל ולתרגל, ולתרגל ולתרגל ולתרגל ולתרגל, ולתרגל ולתרגל ולתרגל, ולתרגל... (להמשיך עד אינסוף או עד שהאסימון נופל [אין אסימון...] ואז עוד קצת) אפשר גם ב-ZENDO בתל אביב נתי

blind dog

New member
מצטער

מצטער שלא אהבת, אולי משהו יוכל לתת לך תשובה שכן תאהבי נתי

dream2

New member
קומרון ../images/Emo39.gif

מקוה שזה יעזור במשהו In this world how many pople really want practice? Many people fight day and night , and all day exercise their desire,their anger thire ignorance .When you lose this body then you have nothing you can take with you . When this body disappears, what will you take with you ? what will you do? Where will you go? you dont know,right? If this "dont know" is clear, then your mind is clear,then also the place you go is clear.Then you understand your job,you understand why you were born into this world.When you understand that ,then you can become ahuman being התרגול עוזר לmind שלנו להגיע ל " dont know" מה שקשה הוא לא רק להגיע אליו אלה לשמור עליו מרגע לרגע זה האני האמיתי שלנו. ולכן אנחנו כל הזמן מתרגלים האם התרגול נעשה בצורה נכונה או לא זה לא חשוב העיקר להמשיך לנסות ולנסות כל הזמן. יעל

זהו

New member
תודעה צלולה

כשהמיינד רך וצלול, הכל אפשרי! אנחנו לא צריכים "לעזור" לקארמה שלנו. הדברים פשוט באים והולכים. אנחנו לא נהיים אדישים, להיפך. אנו מגיבים ממקום אחר, ה"זה" (זה שאי-אפשר להסבירו במילים) אוכל, ישן, מגיב, ותמיד ממקום פתוח ורואה הכל. ברגע שאנו מאבדים את זה (רוב הזמן...) חוזר שוב הסבל להשתלט עלינו, ואנו גורמים סבל לאחרים. אז הלוואי שכולנו לא נהיה קשים בתגובות שלנו. אביחי

darmha

New member
קומרון היקרה../images/Emo13.gif

תודה על התעניינותך.. את שואלת לגבי התרגול. אולם לי יש שאלה אליך: מה זה תרגול? איתך בדרך יובל

קומרון

New member
תרגול = שיטת למוד

שיטת לימוד באמצעות שינון וחזרות של תרגילים מעשיים, כדי להשיג שליטה ומיומנות. בתרגול גם קיים המצב של ה-clear mind (כאשר יש שליטה ומיומנות). ובכל זאת צריך אמונה שלמה, כוח רצון עז, ואהבה עזה כדי להגיע ליכולת הזאת של התרגול היומיומי (לאו דווקא התרגול הספציפי של הזן) אז איך בכל זאת עושים את זה? ובבקשה שהתשובה לא תהיה "פשוט עושים" כי לא עושים...צריך עוד משהו...

darmha

New member
../images/Emo42.gifתרגול זה לא באמת תרגול

קומרון היקרה, תרגול זה לא באמת תרגול. כשמדברים על תרגול יש שני סוגי תרגול: פנימי וחיצוני. חיצוני זה מה עושים? ופנימי שואל איך עושים? המה הוא הצורה החיצונית, חשוב להבין שלכולם יש תרגול חיצוני. אם תסתכלי על החיים שלך או של האנשים סביבך תראי שלכל אחד יש סדר קבוע שהוא חוזר עליו: לישון, לקום, לאכול, לטפל בגוף, לעבוד, טלוויזיה, טלפון, לישון לקום וחוזר חלילה.. אם תסתכלי טוב גם תראי שכולם, אבל כולם גם מתרגלים תרגול פנימי... תרגול של המחשבות שלהם, של החרדות שלהם, של הכעסים, של הציפיות ועוד ועוד. זאת ועוד, התרגול המתמיד הזה גם נותן למה שמתרגלים עוצמה בחיינו. עד שמגיע הרגע שאנו צועקים : די! חופש! אולם תרגול אמיתי הוא בעצם להפסיק לתרגל את התרגול הבלתי פוסק הזה. תרגול אמיתי אומר חופש. 100% לא לתרגל כלום. כשאנו לומדים איך 100% להיות בחופש אנו מביאים את החופש הזה לכל מצב ופעולה בחיים שלנו - אנו מכנים זאת השקט שבלב הסערה. נקודה נוספת שיש להבין היא שיש תרגול פורמלי ולא פורמלי. תרגול פורמלי זה מה שאת תארת במכתבך: סדרה של תרגילים מעשיים ידועה ומוסכמת שהחזרה עליה לאורך זמן מאפשרת לאדם לראות האם הוא 100% חופשי או שהוא עדיין מתרגל משהו, קשור למשהו, מחזיק משהו ואם כן - אז לשחרר את זה. אבל זה רק התרגול הפורמלי - התרגול הלא פורמלי הנכון הוא מרגע לרגע ללא תלות במקום או זמן "לא לתרגל" - "לא לתרגל" משמעותו רק לעשות את מה שעושים ובאנגלית JUST DO IT. אז את מביאה לחיים שלך שלמות. אז את מביאה לחיים שלך אהבה גדולה, אז את מאפשרת לעולם הזה סוף סוף לראות מי את באמת, וזה נפלא. אז התרגול הפנימי הוא להיות חופשי ב- 100% והתרגול החיצוני יכול להיות פורמלי או חיי היומיום. אז נוסחת התרגול היא פשוטה מאוד: כיוון ברור + לנסות = הארה אז אם יש לך דרך שאת מתרגלת פשוט תעשי אותה במאה אחוזים. מקווה שבכל מקום שאת נמצאת תפסיקי את התרגול במאה אחוזים תצאי לחופשי תהיי אישה גדולה ותסייעי לכל העולם הזה. איתך בדרך יובל

קומרון

New member
אשה גדולה

אני כבר אשה גדולה שמתחבאת מאחורי נסיונות בלתי פוסקים למצוא את עצמי ולהכיר באני האמיתי שלי שחבוי עמוק עמוק, אחרי שנים די ארוכות של "הזנחת האני" קשה מאד אחרי זה "לשבור את הדלת הקידמית" כדי להיכנס הביתה (מדבריו של זן מאסטר דוגן).עדיין, למרות תשובתך הניפלאה, קשה לי לדעת אפילו מהו הכיוון הברור הזה שאתה מדבר עליו, הכיוון , כפי שהבנתי הוא להיות ב100% של חופש, אבל מהו אותו חופש שאתה מדבר עליו, בשבילך, כפי הניראה זה דבר טריוויאלי, בשבילי החופש זו מילה זרה...מהו אותו חופש בתוך כל החיים האלה שלנו? קצת על עצמי, אני מתרגלת יוגה, די הרבה שנים, עושה את זה עם המון אהבה לפחות 3-4 פעמים בשבוע, אני חושבת שאילולא היוגה לא הייתי מגיעה לזנדו לתרגול (היחיד אמנם, אבל זה גם משהו..) ובכלל לא הייתי מגיעה לכלום, נכון שתרגול היוגה פתח בפניי עולם חדש, עולם פנימי חדש, אבל...אני רוצה עוד, כשאני מתרגלת יוגה, אני נימצאת במצב של אהבה גדולה, שלמות ובאמת בשקט נפשי מדהים, ובכל זאת אני מרגישה שזה לא מספיק, חסרה לי אולי ההדרכה, ההכוונה, משהו חסר, והדרך עדיין ארוכה. אני מאד מאד מודה לך על תשובתך.

darmha

New member
אשה גדולה באמת ../images/Emo141.gif

את אישה גדולה באמת, כבר חופשיה. מדוע המסע לחיפוש האני הטבעי והמקורי מהווה מחסום? את אומרת שאת מתרגלת מספר פעמים בשבוע - זה נפלא! כשאת מתרגלת יוגה 100% זה 100% חופש. אין פנים, אין חוץ. אין משהו חסר, אין שלמות. אין הארה ואין לא הארה יש רק את הרגע הזה, הרגע הזה הוא לא ריק, הוא מלא אהבה ורכות. זה התרגול האמיתי של היוגה. אולם התרגול הזה אינו תלוי רק בתרגיל זה או אחר. התרגול האמיתי של היוגה הוא תרגול של המיינד. אבל את כל זה את יודעת כי את מתרגלת כבר תקופה. אז השאלה היא איך להביא את זה לחיי היומיום? אני טוען שאת התשובה את כבר יודעת. אולם לא יכולה לבטא אותה במילים. בגלל זה באים לזן. כדי שהנקודה הזאת תתבהר פעם אחת ולתמיד. כדי שהנקודה הזאת תתבהר - הרגע הזה צריך להתבהר. כשהרגע הזה יתבהר כל החיים שלך יתבהרו. עבר הווה עתיד. אז מרגע לרגע - מה זה? אם תשמרי על הכיוון הזה בקרוב הרגע הזה יתבהר סופית. תפסיקי להתחבא, תתני לאור שלך לגעת בכל הדברים כולם, ותעזרי לכל העולם הזה. איתך בדרך יובל

darmha

New member
קומרון היקרה../images/Emo13.gif

אני מפנה אותך למאמר של "אלוהים, חיים ומוות לפי הזן". אמנם זו תשובה למישהו אחר אך נראה לי שזה יכול להתחבר גם אליך. איתך בדרך יובל

למעלה