לדבר אתם יודעים אבל לעשות?

לדבר אתם יודעים אבל לעשות?

חברים יקרים אנו פתוחים לביקורת ועוד יותר אנו פתוחים להצעות קונקרטיות לקידום מטרותנו המשותפות. מי שמחפש תירוצים מדוע לא לתרום למאבק (התנועה פוליטית, גם ככה אני תורם מספיק וכו וכו) יוכל למצוא שלל תרוצים כדי להמשיך לקשקש ולא לעשות דבר מעבר לכך. מכתב האפודים הקרמיים של בלת"מ נועד כדי לנסות להפעיל לחץ על הממשלה והצבא שמאוד לא אוהבים שמשהו אחר עושה את עבודתם. זה הכל. אז תפסיקו להתבכיין ואולי תקחו כמה שיעורים בתקשורת. עם זאת, לתקשורת רצונות משלה ולא תמיד אתה כפרטי או כתנועה מצליח לחדור את מסנניה. לעיתים אתה בטוח שתפרוץ בגדול עם סיפור לאחר שכמעט כל העיתונאים הראו התעניינות מרבית ואש למחרת קם בבקר ומתאכזב שאין כלום בעיתונים. לעיתים אתה מוציא ידיעה לתקשורת בסקפטיות יתרה ולפתע מקריאים את מכתבך בחדשות ערוץ 2 ולמחרת מראיינים נציגים מטעמנו בכל אמצעי התקשורת. החוכמה בניהול מאבק ציבורי היא להבין שיש צורך באורך רוח, נחישות, התמדה והרבה סבלנות. אם תירה בהתחלה בכל התותחים הכבדים לא תישאר לך תחמושת להמשך. בעיה רצינית נוספת היא שבמהלך השירות אנשי מילואים רבים מתעצבנים על כך שגייסו אותם סתם, על התנאים, על האוכל, על מחסור באפודים קרמיים ועוד ועוד, והם מוכנים להישבע שהם יעשו רעש יפנו לכרמלה מנשה ועוד ועוד. אבל בפועל רובם ככולם עם סיום השירות חוזרים למשפחתם, לשיגרה לחיים ולא מעניין אותם שום דבר עד הצו הבא. ככה חברים לא נגיע רחוק. השגים יהיו רק עם תתחילו לדבר תתחילו להשתמש באמצעי התקשורת. ככל שהדרגה תהיה יותר גבוהה וככל שהמסגרת תהיה יותר אורגנית בהתייחס לריאיונות בתקשורת ולצעדים דרסטיים, כך יגבר הלחץ על הממשלה. אז אנא תתחילו לעשות ותפסיקו לבכות.

ניר נגר

New member
אני מצטרף לקריאתך. חבר'ה

מלחמה מורכבת מהרבה נצחונות גדולים והפסדים קטנים :)) העיקר שרוחנו לא תיפול ונמשיך לעשות את העבודה למען כולנו ולמען המדינה שלנו

helius

New member
סתם מעניין אותי לדעת

אם אתם מתכוונים לנסות את מה שהצעתי.

ניר נגר

New member
תזכיר לנו מה הצעת?

האם אתה מתכוון לקרוא לכלל החיילים לא לשרת אם אין עליהם אפוד מגן קרמי ביציאה לפעילות מבצעית?

helius

New member
חבל שאתה עונה בטמטום

כנראה שאתה לא מבין בכלל את רוח הדברים שאני כותב. גש למטה לשרשור בו כתבתי על המכתב הזה ותראה את הצעתי בקשר לליבי. חשבתי שבתור מנהל פורום אתה אמור לקרוא את כל ההודעות...

ניר נגר

New member
חבל שאתה עונה בטמטום!!!

גם ככה אני מנהל את הפורום הזה על חשבון זמני החופשי ובהתנדבות, נראה לך שכל מה שיש לי בחיים זה לעבור על כל עשרות ומאות ההודעות הכתובות פה? קצת דרך ארץ ושפה יפה! אני לא מבקש יותר מזה

helius

New member
והכל עובר עליך וקקא בידך

נו באמת מה אנחנו משחקים פה בקקי פיפי? ראשית אל תתבכיין על מה שאתה עושה בהתנדבות, בגלל זה קוראים לזה התנדבות. אני עשיתי ועדיין עושה הרבה דברים ללא תמורה ואני לא רואה טעם לבוא בטענות כשקצת קשה. זה חלק מהאחריות של הנושא בתפקיד ללא קשר אם יש תמורה או אין. שנית אתה כן מקבל תמורה מתפוז בצורת גלישה חינם. כל מנהל פורום בתפוז מקבל גלישה חינם (אני לא יודע איך זה עובד כשיש שני מנהלים) אז תעשה את העבודה שלך וזהו. חוץ מזה שאתם שני מנהלים אז בכלל אין לכם על מה להתלונן ואין שום סיבה שהתפקיד לא יבוצע כמו שצריך. בחרת להיות מנהל אז קח גם את האחריות הנגזרת מכך. אתה יודע מה, אם נפגעת מהמילה טמטום אז אני מתנצל, על אף שאני עומד מאחורי הדברים. תגובתך מעידה שאתה לא קורא את מה שיש בפורום ומכך אני מסיק שאין לך מושג מי הם האנשים שיש לך כאן, לטוב ולרע. לעצם העניין, אני מבין היחידים פה שלא רק מעלה ביקורת אלה גם מציע פתרונות. אז כדי שלא תתאמץ הנה לינק להודעה. גש

ניר נגר

New member
אני מתמלא באושר שאתה מנהל לי

הלו"ז לניהול הפורום, מה הייתי עושה בלעדייך, מה? אם נראה לך שאני פה בגלל הגלישה חינם אז המצב גרוע משחשבתי (דרך אגב אני עדיין פה על חשבוני..) אז ידידי אל תיכנס לי לורידים בעניין ניהול הפורום. ועכשיו בתפנית חדה משטויות לדברים רציניים, הרעיון שלך נראה לנו...מחר ב 02.12 תתקיים ישיבה של התנועה ואני אעלה את הנושא שם.

TJSBZ

New member
שחמט,

למה כל מי שלא מסכים איתך הוא בכיין וקשקשן? עלתה בדעתך שאולי הוא/היא פשוט חושבים אחרת? אשר לעניין עצמו, אני לא מסרבת לתרום למאבק. אני אתרום לו בכל הזדמנות, כשהמאבק יתאים לעקרונותי. אין מה לעשות, שחמט, לבקש ממילואימניקים גם לתרום כסף לקנות לעצמם ציוד בנוסף לכך שהם עושים מילואים נראית לי חוצפה שאין כדוגמתה. ואני חוזרת ואומרת: המערכת אוהבת מאד שעושים את העבודה במקומה. ליבי דואגת לרווחת חיילים במקום צה"ל; אמץ לוחם דואגת לחיילים הבודדים במקום צה"ל וכו' וכו'. אתה רואה את צה"ל מוחה? את משרד הביטחון קופץ בראש להגדיל ולעשות יותר? הם שמחים מאד והם ישמחו עוד יותר אם תקנו לעצמכם אפודים ואם אנחנו הנשים נוסיף למטלותינו הגיעה יומית למחסומים להביא לכם אוכל כדי שצה"ל יוכל לחסוך במטבחים.

ניר נגר

New member
כשהמאבק יתאים לעקרונותייך????

רק אז תתרמי לו בכל הזדמנות? אם אני לא טועה עקרונותייך הן לסרבנות, לא? לשבות! עד שכל דרישותינו יתמלאו...

TJSBZ

New member
קודם כל, ניר, אתה תורם למאבקים

שמנוגדים למה שאתה מאמין בהם? אני בספק רב. אם המאבק שלכם לדעתי מזיק למילואימניקים כי אתם בדרככם מטילים עליהם עול נוסף במקום להילחם למען הקלת העול הקיים, אני לא אירה לעצמי ברגל על ידי תמיכה. אתם קוראים באופן מפורש למילואימניקים גם לשרת וגם לשאת בעול המימון. אני בעד סירוב לבצע כל משימה כל עוד אין ציוד המאפשר את המשימה. שנית, לא, עקרונותי הם לא סרבנות. יש לי עוד כמה, תאמין או לא... ולשבות עד שהמדינה תמלא תנאים מינימליים זו לא סרבנות, זו הגינות בסיסית בכל חוזה. סרבנות היא תפיסת עולם, שאומרת לסרב לשרת גם בתנאים אפשריים, מתוקף היות השירות לא מוסרי. וגם זה מתחלק לכמה סוגים: סירוב לכל שירות, סירוב לשירות בשטחים.

ניר נגר

New member
חבל שאת לוקחת את 3 השנים שבהם

אנחנו פועלים למען כלל המילואימניקים ומסכמת זאת בצורה כל כך מעוותת...הטלת עול נוסף, נו באמת...אמרתי פעם אחת שהמטרה הייתה להעלות את העניין לסדר היום הציבורי, ואני לא מתכוון לחזור על זה ברביעית.

פלסטיק

New member
אני לא חושב שזה יעזור - מנסיון

בזמן חומת מגן אני הלכתי לקבץ נדבות למזון לחיילי צה"ל (הייתי במילואים). כמוני עשו עוד כמה מיחידות אחרות. פיקוד צפון שמח מאוד שירדנו להם מהראש עם הדרישות למזון ושאנחנו מסתדרים לבד. לבנות על הבושה של צה"ל זו תמימות די קיצונית שגם אני חטאתי בה.

אין מה להשוות

טוב, אני קרוב לייאוש. נראה לי שכמה חברה פה הולכים עם הראש בקיר. נו באמת, מה ההשוואה לשנור של אוכל יותר טוב (יענו פיצות וכאלה מול הלוף המגעיל). מדובר פה על גימיק תקשורתי!!! מה כל- כך קשה להבין??? בלת"מ לא באמת מאמינים שהם יכולים לגייס את מיליוני השקלים החסרים לצורך רכישת אפודי מגן על ידי איסוף כספים מתקבולי המילואים של 5% שעוד עושים מילואים במדינה הזאת. הרעיון היה להעלות את הנושא לסדר היום הציבורי. אולי כבר די עם הקישקושים שלכם???

פלסטיק

New member
קיבוץ נדבות לחיילים רעבים../images/Emo70.gif

לא מדובר על שיפור מזון קיים, מדובר על חיילים רעבים במוצבים לאורך הגבול ומפקדי המוצב מסתובבים בקיבוצי הסביבה ומקבצים נדבות לאוכל. הרבה חיילים נמצאים בסכנה הרבה שנים בגלל מחסור בהסעות, זה שכנע את צה"ל לדאוג להסעות? נאדא, כלום, אפס. אסרו על טרמפים ונתנו לאזרחים לדאוג להסעה לחיילים "כי אין תקציב". אני הייתי מוכן לתרום למשהו אחר: לכל מילואימניק שיסרב לצאת לפעילות שנדרש לה אפוד מתאים 1. לממן לו את הפסד ימי העבודה אם יגיע לכלא 2. לממן לו עורך דין תאמין לי שזה יעניין הרבה יותר את צה"ל

ניר נגר

New member
אתה צודק! גם כך כשבאים לגיוס אתה

משלם 50 ש"ח על " כיבוד" שכולל לחמניות ושוקו ולמסיבת סיום קו...ויש את החבר'ה שהולכים "לקבץ" נדבות אלצ כל מיני גורמים פרטיים. צה"ל לא מתבייש, נהפוכו

פלסטיק

New member
אני התכוונתי ללחם ומרגרינה

אפילו את זה לא היה רק אחרי שהסברתי לפיקוד צפון שאני מכיר טוב מאוד את הטלפון של נקח"ל ושל כרמלה מנשה (שיקרתי) הם בכלל חשבו שאולי במקום לזרוק מזון לפח בפיקוד אולי כדאי לספק אותו לחיילים. גדוד שיצא לג'נין ב"חומת מגן" קיבל בתחילה 7 מלפפונים (ספרתי, בחיי) בתור אספקת המזון. זה נשמע כמו בדיחה רעה אבל זו היתה עובדה.

למעלה