לדבר על זה

לדבר על זה ../images/Emo13.gif

אני די חדש פה ...אז תחילה אני רוצה לברך את כולם בברכת חיים יפים ומאושרים מעתה ואילך . לצערי התוודעתי למחלה לפני שנה בדיוק ..עברתי ניתוח קשה מאוד כולל טיפולים משלימים של הקרנות וכול"י. הייתי שמח לדבר עם אנשים שעברו/עוברים חוויות דומות ומתמודדים עם זה כיום .

yiska11

New member
ברוך הבא !!!!../images/Emo9.gif

קודם כל , יפה מאוד שאתה רוצה לדבר על זה - זה טוב!! דבר שני, אתה מוזמן לספר פה כל מה שעולה על רוחך. אני מוצאת שזה יעיל לגביי . מה היה לך ? איזה סוג גידול ? איך גילו לך אותו ? סיימת טיפולים ?

../images/Emo140.gif yiska

אצלי גילו את הגידול בדיוק לפני סוף הלימודים שלי לתואר שני . גידול סרטני מסוג adenocarcinoma ,כרגע עדיין בטיפולים ..אבל מתפקד באופן מלא . כולם פה מעניינים אותי אבל בעיקר החבר'ה היותר צעירים 20-30 שהסרטן הגיע להם בדיוק בזמן בו הם צריכים לפרוח . מה איתך ? מה את יכולה לספר לי על המחלה שלך ועל ההתמודדות שלך ?

מיליתו

New member
הי שמוליק

מה אתה לומד? אצלי, הפעם הראשונה היתה בגיל 14. הפעם השניה היתה בגיל 24 וחצי 0 בשנה האחרונה ללימודי התואר הראשון, ובחודש חמישי של הריון ראשון (שהסתיים רע, וכמעט גרם לי לזרוק הכל לעזאזל). איכשהו, אני עדין כאן. דווקא נחמד לי מאוד בחיים. אני לומדת לתואר שני נוירופסיכולוגיה קלינית, ומאוד נהנת מהלימודים, הולכת לחוגים, ובכלל פעילה למדי. אני נעזרת המון ברפואה משלימה, אני חושבת שזה עוזר לי להרגע ולהסתכל על החיים מנקודת מבט אחרת. זה גם נותן לי הרבה כוח. התאוששתי מהטיפולים בצורה מהירה וטובה הרבה יותר מהצפוי.

היי שמוליק

שמחה שמצאת את מקומך איתנו בפורום. אני מקווה שיש פה מה שאתה מחפש (ואולי גם מה שאתה צריך..) אצלי.. הגיע בזמן הפריחה, גיל 23 וזו היתה רק ההתחלה.. איך מתמודדים.. כל יום בנפרד. במבט לאחור לא ברור לי איך עברתי את התקופה הזו, זה כנראה הוציא ממני הרבה כוחות שלא חשבתי שיש בי, ובדרך גם למדתי דבר או שניים על עצמי, כך שבנוסף לעניין הסרטן, שיילך איתי עד סוף חיי כעננה בגודל משתנה, אז גם היה שעור לחיים שזה כנראה הבונוס (1+1 חינם!) מה איתך, מה אתה לומד? איפה היה הגידול שלך? איזה טיפולים אתה עובר?

yiska11

New member
אצלי גילו את הגידול הרבה לפני

שסיימתי את התואר הראשון ובכלל הרבה לפני שסיימתי את הבגרויות או אפילו בית ספר יסודי. טוב זה כי גילו אותו בגיל 7.5 . היה לי גידול בכליה הימנית (WILMS TUMOR)וקיבלתי במשך שנתיים וחצי טיפולים (שזה יחסית למה שנותנים עכשיו די הרבה). אני חושבת שהכי חשוב בשבילך זה מה אתה מחליט שתרגיש.זאת אומרת אם תחליט שאתה תהיה שמח עכשיו למרות הכל ,אתה תהיה שמח ותרגיש טוב על זה שאתה מנצח. מותר שיהיו רגעים של חולשות וזה די טבעי ( במיוחד כשחומרים כימיים מתערבים לך בחיים) אבל חשוב שתדע שאתה הולך לנצח כמו גדול ולהמשיך בחיים אח"כ מאיפה שהפסקת מנקודה הרבה יותר מחוזקת כשאתה יודע שאתה חזק ומסוגל להתמודד עם דברים !!!. אני רואה את הצד הטוב שבמחלה בכך שכל המשפחה שלי מגובשת בצורה מדהימה והיא יותר מגובשת ממשפחות אחרות שאני מכירה.בנוסף אני מרגישה שאני הרבה יותר חזקה וגם לוקחת דברים בפרופורציות הנכונות לחיים. זה גם גורם לך לעצור ולהסתכל על הדברים הקטנים וליהנות מהם. עכשיו סיימתי תואר בכלכלה (ראיית חשבון) ודי מרגישה כמו כל שאר החבר'ה. במה התארים שלך ?

elylan

New member
אחותי היא../images/Emo39.gif שרק התחיל לפרוח

בערך שבוע אחרי יום הולדתה ה20 נודע לנו שיש לה גידול ממאיר,סרקומה. כרגע היא עוברת טיפולים כמותרפיים, והיא מתמודדת עם הטיפולים, עם תופעות לוואי
נשירת שיער, בחילות.. כמו גיבורה אמיתית!!

שמוליק בוקר טוב

אני עברתי לפני חודשיים ניתוח מאוד קשה להורדת שני השדיים .וכעת אני עוברת כימוטרפיה הכי חזקה שיש אבל המצב רוח שלי מאוד טוב ואני שמחה בחלקי שאני עוד בחיים.החיים מאוד יפיםוצריך להנות מהם כמה שיותר .וכמובן שצריך להילחם בסרטן לא לבתר

ornusha

New member
הי שמוליק

אני גיליתי את המחלה חודשיים לפני סוף י'ב. הכול היה מתוכנן, ואז זה שבר את כל התוכניות. הודג'קין... ולא די בזה, המכה אצלנו הייתה כפולה. גם לאבא שלי היה סרטן (באותה תקופה). היום אני שנה וחדשיים (טפו טפו טפו) אחרי סוף הטיפולים, סטודנטית לתואר ראשון וחיה את החיים.

למעלה