לדבר על רגשות

לדבר על רגשות../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

פחד ואהבה.
בספר הראשון של "שיחות עם אלוהים", בעמוד 15 מספר האלוהים של ניל על אהבה ופחד, ואני רוצה לצטט פיסקה: הדבר הראשון שמדאיג אותך לאחר שאמרת "אני אוהב אותך" הוא שמא לא תיענה באותן מילים. ואם אתה נענה באותן מילים, מיד אתה מתחיל לחשוש, שמא תפסיד את האהבה שזה עתה מצאת. כך נהפכים כל המעשים לתגובות – להתגוננות מפני הפסד – בדיוק כפי שאתה מבקש להתגונן מפני האפשרות שתפסיד את אלוהים. אז למה אני מביאה את הנושא הזה לדיון
מדוע אנו חוששים לומר שאנו אוהבים כאשר אנו חשים כך באמת ובתמים, מה מונע מאיתנו לחשוף רגשות, כאלה או אחרים
אני מכירה אנשים שלעולם לא אומרים את המילים הללו שחושפות רגשות, ולחלופין כאלה שכבר בשניה הראשונה שהם מכירים מישהו, אפילו וירטואלי בלבד, מרעיפים אהבה מלוא הכד, או לחלופין מתעלמים באופן מוחלט ממה שהם מרגישים שם בפנים ל"טוב" ול"רע". מה דעתכם
איך אתם מתנהגים עם רגשותיכם
בברכת שבוע קסום לכולנו

לקשמי

New member
ככל שמדובר בהתאהבות...

אז יש לי איזה קטע פסיכולוגי כזה שאני מצליחה להתאהב רק באנשים הלא נכונים. כאלה שמסיבה כזאת או אחרת לא יכולה לצאת לי איתם מערכת יחסים זוגית. ואז כשאני מתאהבת במישהו כזה, מן הסתם אני מסתירה את זה. אם כי אני לא ממש יכולה להסתיר. באיזשהו שלב רואים את זה עליי גם אם במילים אני לא אגיד כלום. לגבי רגשות אחרים, תמיד אני אמצא מישהו שארגיש מספיק נוח איתו כדי להגיד מה אני מרגישה.

mkarin

New member
me

אצלי מעטים האנשים שאני יכולה לומר להם שאני אוהבת אותם, ואני לא יודעת את הסיבה המדוייקת. אולי כי אני לא מוצאת מספיק אנשים שאני באמת אוהבת, ואולי כי קשה לי להגיד את זה. בכל אופן, הייתי רוצה להיות מסוגלת לומר את זה יותר פעמים, ליותר אנשים. ואולי זה בכלל טוב שאני שומרת את 'הצהרות האהבה' הללו לעצמי? הופך אותי לפחות פגיעה?

ש ו נ י

New member
אבל מה השאלה אני לא יודעת/מבינה

הרי כשהבנאדם אומר/ת אני אוהב/ת ישר זה הופך אותו יותר פתוח / חשוף לפגיעה מצידו של האדם השני יש אנשים שכשאומרים להם את זה הם מנצלים את זה כדי לפגוע באחר/ת אני חושבת שאם האדם "מרעיף" אהבה באופן שקרי, הוא עושה את זה ממניעים זרים. אם זה לא האמת שלו אני מאוד משתדלת לומר את המילים האלה אך ורק כשאני באמת מתכוונת לזה וזה.. לא יודעת, מחייב כזה אז אני - ובכן, בגדול אני די גלויה ופתוחה לגבי הרגשות שלי וקל לי מאוד להביע אהבה כלפי אנשים רק ש... מנסיון, כשמדובר בבני המין היפה ... לא יודעת, למדתי שאני צריכה להיזהר בזה וקרה לי כמה פעמים שדי נפגעתי מזה שמיהרתי להראות את הרגשות שלי (אבל רואים עליי ממילא, אז להסתיר אני לא יכולה בין כה וכה) ויצא חביתה בסוף אבל זה רק הנסיון שלי לא מחייב לאף אחד/ת הכי קל לי להביע אהבה כלפי ילדים ת'אמת כי הם נותנים ומקבלים בכזאת קלות ופתיחות ובכלל, רגשות הם מראים בשיא האמת וזה כיף גדול הלוואי ואני, וגם אחרים - ידענו לעשות את זה מבלי לפחד

make u happy

New member
רגשות.......

קודם כל שלום לכולם, אני די חדשה, וכותבת פה לפעמים
ועכשיו לדעתי: לי קשה מאוד לגלות את הרגשות שלי (בעיקר בעניינים שבינו לבינה) ולו רק בגלל הידיעה שתמיד תמיד יש סיכוי שיסרבו לנו.... ולצערי , זה קרה לי הרבה.... ואתם יודעים מה? הגעתי למסקנה שעדיף להסתיר את הרגשות האלה, במידה והם קיימים, עד שהצד השני מראה שגם לו יש רגש, שגם הוא מרגיש את אותו הדבר... ככה, לא נפגעים, ככה לא כואב .

למעלה