לדוד 170

לדוד 170

יש לך משהו מעניין לחלוק איתנו או שאתה מתכוון לשים קישורים לאתרים כל החיים שלך. כל השאר לפחות מנסים לנהל כאן שיחות. למה שלא תפתח דיון על משהו אחר, לשם שינוי, מהוכחות? בסדר, כולנו הבנו, יש לך את כל ההוכחות שבעולם. רק מה? הוכחות זה כל מה שיש לך. לא דעות. לא רעיונות, לא כלום. אז במקום להשאיר כל פעם את אותה הודעה משעממת על נצחיות התורה אולי תשב ,תצטרף לאחד הויכוחים ותביע את הדעה שלך, כמו בן אדם נורמלי? אוקי? בכבוד רב, שם-חסוי שם-משפחה-מזויף-כלשהוא מי??

דוד170

New member
לא כתבת אם קבלת את ההוכחות

ולא אמרת לי אם אתה חילוני או דתי.

חילוני, לצערי/שמחתי מחק את המיותר

אבל בכל זאת מעניינות אותי דעותיך האישיות. אני חושב שרוב חברי הפורום יעריכו מאוד את דעתך האישית כאן בפורום, משום שההצפות שאתה יוצר כאן הן חסרות פואנטה ומעצבנות. נ.ב - בקשר להוכחות- קראתי כמה מהן ברפרוף (בעיקר אלו על מעמד הר סיני) ואני חייב לציין ש: א. המאמרים כולם מצוטטים ואף פעם אינם מתייחסים אל השאלה/הערה של האדם השני. ב. המאמרים מציגים רעיונות בצרות עין. לדוגמא, זכור לי ציטוט : " מה קשה כל כך להאמין שניתנה התורה לעיני 6000000 איש בהתגלות אלוהית" או משהו בסגנון, ו "אתה באמת חושב 6 מליון איש היו מאמינים להתגלות מזויפת". בכל אופן. משהו צרם לי בגישה...

דוד170

New member
תעבור שוב על הראיות. אתה מצטט אותי

לא נכון. וזה מראה שלא קראת בעיון. אם תקרא בעיון ויהיה לך שאלה אני בלי נדר יענה לך אם אני יודע ואם אני לא יודע אני בלי נדר אשלח למומחים שיודעים את התשובה.

אתה ממש לא הבנת אותי.

הראיות שלך לא מזיזות לי. מה שהצעתי לך זה פשוט להתכתב כאן עם אנשים בפורום (בתוך הפורום, לא במסרים אישיים). זה הכל. אתה רוצה- תקבל. מעדיף להמשיך עם ההצפות- בסדר, רק אל תצפה להתייחסות רצינית.

דוד170

New member
המסר שלי הוא שיש בורא לעולם. וניתן

להוכיח זאת. הבאתי ראיות לכך. אתה רוצה הוכחה מוחלטת תחזור בתשובה ותראה ממה שיש בורא. זה המסר הכי חשוב כרגע.

הבנו את המסר שלך

מעוניינים לשמוע את התגובות שלך.. מה דעתך למשל על פתיחת הקניונים בשבת? ועל התבטאויות הרב עובדיה? ועל היחס לעולים החדשים? ועל כוחה העולה של שינוי? ובכלל...

דוד170

New member
לא מענין אותי נושאים אלה.

אני לא מבין. מה השאלה ברור שלפי דעתי אסור לעבוד בשבת. על הרב עובדיה יוסף אתה יכול לשאול את חברי הכנסת מש"ס עליו כנס לאתר הכנסת ותפנה לאחד מחברי הכנסת של ש"ס. צריך להביא רק יהודים. שינוי צריך לרדת.

L7

New member
רוצה להוכיח שהכל חשוך-עצום עיניים

ותיווכח. רוצה הוכחה מוחלטת לקיום ה´- חזור בתשובה ותיווכח. העולם לפי 170.

3D man

New member
L7 ספק ההוכחה היתה מביאה מעשה.

מעבר לדיון בו אתם דנים כעת להשקפתי קח אתאיסט תביא לו "אלוהים" מול העיניים ימשיך לטעון שאין בזה הוכחה. וגם אם תוכיח לו - עדין ארוכה הדרך בין הוכחה לחזרה בתשובה. ושבוע טוב גם לך
חיפוש עצמי123-ממחשב אחר.

L7

New member
התגלות אלוהית אמיתית בפני אתאיסט

תתקבל ותיגרום לשינוי עמדה. לפחות סימנת מרכאות סביב אלוהים בטענתך המוזרה.

G o v er n o r

New member
הבורא מצוי בוודאות רק במקום אחד:

בג´לי אשר בין אזני מאמיניו, והבאתי ראיות לכך. אתה רוצה הוכחה מוחלטת? חזור בשאלה ותראה ממש שאין צורך ביציר-דמיון כזה...

המסר לא ברור! ../images/Emo163.gif

אם יש בורא עולם למה צריכים לחזור בתשובה? הרי זה ברור שהוא לא נתן את התורה בסיני, וגם לכ שאר בדתות לא קשורים עליו. אז יש בורא עולם ועליך לחזור בתשובה ולעזוב את האליל שקורים "תורה מסיני".

L7

New member
דוד האם אתאיסט איננו ראייה

לאי קיום האלוהים. מדוע שאלוהים ירשה למחוצפים כאלו להתקיים מדוע ברא אתאיסטים מלכתחילה? ומה צפוי לאתאיסט בעולם הבא?

דוד170

New member
כפירה

בס"ד אני מפריך לך עכשיו את הראיה שלך. פשוט בורא העולם קבע בתורה פסוק כו´: "ראה אנכי נותן לפניכם היום ברכה וקללה"...בפרשת נצבים פרק ל פסוק טו´:"ראה נתתי לפניך היום את החיים והטוב ואת המות ואת הרע...ובחרת בחיים"... הרמב"ם, בספר "מורה נבוכים" בפרק א´ וכן "בשמונה פרקים" פרק ח, ובתשובותיו כותב: "קרא את הדעות הנכונות חיים ואת הדעות הנפסדות מות, ורשות לכל אדם נתונה, אם רצה להטות עצמו לדרך טובה ולהיות צדיק הרשות בידו, ודבר זה עיקר גדול הוא, והוא עמוד התורה והמצוה...כלומר שהרשות בידכם, וכל שיחפוץ האדם לעשות ממעשה בני האדם עושה, בין טובים בין רעים, שפעולות האדם כולן מסורות לו, אם ירצה יעשה ואם לא ירצה לא יעשה, מבלתי הכרח שיכריחו עליו, ומפני זה היה ראוי לצוותו...ובחרת בחיים". הרמב"ם קובע כי הבחירה באיזו דרך ילך, נתונה רק בידי האדם, ללא שום הכרח או הטיה. הבחירה הינה חופשית מלחצים ונתונה רק בידו של האדם, עצמו. וזהו יסוד עיקרי בהשקפת היהדות. שתי דרכים אלו אינן צומת החלטה חד פעמי. הן ניצבות בפני האדם על כל צעד ושעל. בכל מעשה קטן או גדול הן עומדות מולו והוא צריך להחליט ביניהן: על ימין או על שמאל? אין לאדם אלטרנטיבות אחרות להחלטה, למשל אין דרך ביניים של אדישות!, קיימות רק שתי דרכים: או טוב או רע, יותר מכך גם אין לאדם יכולת או אפשרות להימלט מהחלטה!. נגזר עליו לקבל החלטה. תוצאות החלטתו יקבעו את גורלו, בקץ הימים, לשכר או עונש. משה מוסיף "ובחרת בחיים" זו עצה טובה, תחינה, בקשה, ציווי, איך שנרצה, בכך אין כדי להפריע לאדם להטות עצמו על ימין או על שמאל, כל מה שיבא בעקבות כך כולו על אחריותו. http://www.geocities.com/ariebenahum/parasha/ree.html אנחנו יודעים, אנחנו מכירים את הגמרא, סוף מסכת "סוטה", שהגמרא שם אומרת: "בעקבתא דמשיחא", הגמרא אומרת - הסימנים של זמן המשיח. הגמרא, לא כתבו אותה היום, לפני קרוב לאלפיים שנה: "חוצפה ישגה" - החוצפה תגדל. "היוקר יאמיר...", הגמרא כותבת שם בהמשך "מלכות תיהפך למינות )=כפירה(" - המושלים בעם ישראל יהיו כופרים בתורה, שונאי תורה. "בית ועד יהיה לזנות". הגמרא כותבת גם בהמשך "חכמת סופרים )ספרי קודש( תסרח. יראי חטא ימאסו" - בני תורה יהיו מאוסים בעיני אנשים. הגמרא אומרת בהמשך: "בן מנבל אב, בת קמה באימה". בסוף הגמרא אומרת, שורה אחרונה: "ואין לנו להישען אלא על אבינו שבשמיים". מה פירוש? כל אחד מבין מה זה ´אין לנו להישען,, נותן עצה: כשתראה את המצב הזה תדע לך, תבטח בקב"ה. אבל הזכרתי פעם רבותי, שימו לב כמה הדברים אמיתיים: http://www.breslov.com/international/kuntress_hebrew/Kun232.html

L7

New member
"הרשות נתונה"- רמייה של הדת

מאיפה אתה יודע שהרשות נתונה? אלוהים סיפר לך? מדובר בתרגיל לוגי בסיסי המכשיר מתנגדים לדתי ומתנגדים ליהודי. ולא יותר. מה יקרה אם תניח שהכל קורה לפי רצון האלוהים? וגם האתאיסטים קיימים כי כך אלוהים רוצה? (וביננו- כי כך אלוהים אוהב......אלוהים שונא חנפנים...)

דוד170

New member
מה שכתוב בספרי חז"ל. וההלכה זה מה

שבורא העולם אמר לנו לעשות. כתוב בתורה שצריך לשמוע לדברי חכמים בכל דור ולעשות מה שהם מצווים. ואם הם אמרו שהרשות נתונה זה מה שאמר בורא העולם. אם רצון אלוקים שתהיה כופר הוא לא היה שולח נביאים להזהיר להפסיק את העבירות.

למעלה