לדווח שכר דירה ל- Trans Union? ועוד שאלות לגבי קרדיט

randomuser

New member
לדווח שכר דירה ל- Trans Union? ועוד שאלות לגבי קרדיט

שלום,
לאחר שהגעתי לארה"ב לפני פחות משנה והזנחתי את העניין של בניית היסטוריית קרדיט (עשיתי תשלומים בעיקר בדביט), הגיע הזמן לטפל גם בזה. כרגע אין לי קרדיט-סקור למיטב ידיעתי ואין לי כרטיסי אשראי אמריקאיים.

יש לי כמה שאלות בעניין אפשרות של דיווח תשלומי שכר דירה ל- TransUnion:

1. אני משלם את שכר הדירה שלי אונליין באופן אוטומטי באמצעות חברת RentPayment אשר למיטב הבנתי מופעלת על ידי Yapstone. הם מציעים אפשרות לדווח את תשלומי שכר הדירה החודשיים ל- TransUnion ואני תוהה אם כדאי לי להשתמש בזה? האם יש חסרונות?

2. מה קורה אם אני מדווח זמן מה ואחר כך מפסיק (נניח עובר למשכיר אחר שלא עושה שימוש בשירות זה). האם ציון הקרדיט שלי ייפגע במקרה זה?

3. RentPayment מבקשים 4 ספרות אחרונות של SSN ותאריך לידה על מנת לדווח ל- TransUnion. איך אני יכול לדעת שזה בטיחותי?

4. לחילופין, שאלת אגב, מכיוון שאני אמור למסור רק 4 ספרות אחרונות של ה- SSN, איך TransUnion יזהו אותי? האם השילוב בין ספרות לתאריך לידה הוא אמין כמזהה ייחודי? תיאורטית יכול להיות שכבר יש מישהו עם תאריך הלידה הזה והספרות הללו...? (גם אם הסיכוי קטן מאוד)
 

randomuser

New member
שאלות נוספות בעניין בניית קרדיט

(שואל בהודעה נפרדת מטעמי נוחות)

1. בקשת קרדיט בבנק: כשהגענו לארה"ב פתחנו חשבון ב- צ'ייס ונאמר לנו שאפשר לקבל קרדיט קארד בתנאי שיש SSN ולפחות 10,000 דולר בחשבון. עברו כמה חודשים, סידרנו את התנאים הדרושים, ובינתיים התחלפה המדיניות ונאמר לנו שצריך להגיש בקשה לקרדיט כרגיל. היססתי אם לבקש כי אני לא יודע מה הסיכוי לסירוב ואני מבין שסירובים בהיסטוריית קרדיט זה דבר בעייתי? הפקידה בחשבון כמובן סירבה לתת ייעוץ כלשהו מכיוון ש- "כל מקרה לגופו" ואסור לה כנראה לייעץ בעניין. איך אני יכול להתקדם בחוכמה בעניין הזה ומה הסיכוי ש- צ'ייס באמת יסרבו לבקשת קרדיט? (יש לי הכנסה קבועה ממלגה ומעל 20,000 דולר בחשבון אצל צ'ייס כרגע).

2. לי וגם לאשתי כרגע אין היסטוריית קרדיט: האם אפשר איכשהו לבנות אותה ביחד או שכל אחד מאתנו צריך לעשות תשלומים חודשיים על משהו אחר באמצעות כרטיסי קרדיט נפרדים?

3. American Express – יש לי כרטיס אמריקן אקספרס ישראלי מזה מספר שנים אבל כמעט שלא עשיתי בו שימוש (אלא בעיקר במסטר-קרד ישראלי שיש לי). האם במצב כזה אפשר/כדאי להיעזר בהיסטוריה שלי כלקוח (לא מאוד פעיל) של AE?
 

liviur

New member
לגבי אמקס

התוכנית העברת כרטיסים לפה לא רלוונטית.
הכרטיסים בארץ לא מנוהלים על ידי אמקס עצמה אלא על ידי בנק פועלים.
כשניסיתי בזמנו בעיקר בלבלו לי את השכל ובזבזו לי זמן - עד שהגעתי למשהיא מהמחלקה המטפלת באמת שאמרה לי את זה בצורה מפורשת.
 

klemiki

New member
מניסיון שלי

לי סירובו בהתחלה , ממש בהתחלה ולא ראיתי השפעה.
צייס באמת על הפנים, ומאוד ברוקרטים , עד אימה!
נסה בדיסקוור, לי נתנו 1000$ אחרי שראו תלוש.
&nbsp
משם זה מתגלגל מהר, אחרי חודשיים כרטיס צייס דרך אמזון.
&nbsp
ואז אתה מקבל מכתבים אתה מאושר מראש, וגם יכול להגדיל את המסגרת דרך האתר ללא אישור מקדים.
 

Alfa156 GTA

New member
נשמע שלהגיע שם לכרטיס קרדיט נורמלי כמו בארץ זה פנטזיה....

 

liviur

New member
לא ממש...

Secured credit card וקצת סבלנות.
הלוואת רכב גם משפיעה לטובה.
&nbsp
ואחרי כמה חודשים אתה כבר יכול להוציא כרטיסים בסדר , ואחרי שנה - אם אתה מתנהל נכון - גם כרטיסים טובים מאוד.
&nbsp
אכלו פה את הראש המון על הנושא.
 

eladts

New member
זהו, שבישראל אין באמת כרטיסי אשראי כמו בארה״ב

מה שיש בישראל זה משהו בין כרטיס אשראי אמריקאי לכרטיס דביט.
 

liviur

New member
המוצר אשראי הכי קרוב הוא Charge card

למה שכרטיס אשראי משמש.
מגהצים ובסוף החודש הכל יורד.
מצד שני לכאלו אין בדיוק מסגרת אשראי קבועה.
&nbsp
והמוצר שהוא תשלומים בלי ריבית הוא מוצר נפרד מהכרטיס ותלוי בחנות
 
בישראל יש כבר מזמן כרטיסי אשראי כמו בארה"ב

(לצערינו). חפש "כרטיסי אשראי חוץ בנקאי".
 

Boston Guy

New member
פנטזיה? ממש לא. רק דורש סבלנות.

מעבר לעובדה שכולם מצביעים עליה כאן - שאין בישראל בכלל דבר כזה "כרטיס אשראי" במשמעותו האמריקאית - יש כאן בפורום אנשים רבים שמחזיקים בסטטוס אשראי שאנשים בישראל יכולים רק לחלום עליו. לכל אחד מהאנשים הללו יש ערימה של כרטיסי אשראי שכל אחד מהם מייצג קו אשראי (אמיתי) מסוג revolving. ואלו קווים שאינם secured, כלומר אינם "מגובים" בערבויות או שטר משכון נדל"ן.
לא נדירים פה אנשים שסך כל קווי האשראי הפעילים שעומדים לרשותם הוא בערך מצטבר של הרבה מאות אלפי או אפילו מליוני שקלים.
איך מגיעים לזה? לאט ובסבלנות.
 

Alfa156 GTA

New member
אמנם לא מיליונים

אבל בארץ מסגרת של 100 אלף גם בנקאית וגם חוץ בנקאית זה משהו דיי סטנדרטי היום.
&nbsp
&nbsp
 

liviur

New member
2 נקודות

1. תלוי למי זה סטנדרטי. לאנשים עם הכנסה גבוהה? כנראה שבבית אב ממוצע אין בעיה לקבל 2-3 כרטיסים של 40-50 אלף ש״ח ולהגיע לזה. זה לא המצב בארה״ב.
אתה תמצא פה המון פעמים אנשים עם הכנסה שנתית של 40-50 אלף דולר (או פחות) עם קווי אשראי גבוהים מזה. לפעמים גם על כרטיס אחד - קו אשראי של 30 אלף דולר ומעלה (וזה לא שמור ליחידי סגולה)
&nbsp
2. המוצר כאמור שהוא קו אשראי בארה״ב הוא שונה ומיצג קו אשראי שאתה יכול לנהל איך שבא לך - לא לשלם כלום חוץ מתשלום מינימאלי למשך המון זמן או לשלם הכל במכה לפני החשבון החודשי.
כמובן שהריביות הן קטלניות.
המוצר שאתה מדבר עליו שדומה יותר לCharge card מגיע לרוב בלי הגבלה על גובה המסגרת...
 

Boston Guy

New member
שוב - כרטיס אשראי בישראל אינו "אשראי אמיתי"

אתה אמור לשלם את כל ה balance בסוף ה billing cycle - מה שלא נכון במקרה של כרטיס אשראי אמריקאי.
אם הבנתי את אלפא נכון - ההשוואה שהוא עושה היא הרבה יותר מדוייקת. הוא התייחס ל"מסגרת אשראי בחשבון" - מה שפעם נקרא "אוברדראפט מאושר".
זה אכן יותר דומה לצורה שבה כרטיס אשראי אמריקאי מתנהל - כולל הריבית האכזרית.
 

liviur

New member
בבנקאות הישראלית יש למעשה 2 מסגרות אשראי

אחת לחשבון , אחת לכרטיס.
&nbsp
אני שיארתי שהוא מדבר על הכרטיס ולא על החשבון.
 

ilanvag

New member
נכון, יש שתי מסגרות נפרדות - אחת לחשבון הבנק (אוברדראפט),

ואחת לכרטיס האשראי.
&nbsp
חשבון הבנק, כפי שציין בוסטון גיא, מתנהל בדומה לכרטיס אשראי אמריקני. אתה יכול לשלם כמה שאתה רוצה; ועבור מה שלא שילמת (האוברדראפט בארץ, או החוב בכרטיס האמריקני), יקרעו אותך עם ריביות אכזריות.
&nbsp
לגבי כרטיס האשראי, זו אכן מסגרת נפרדת, וכבר לפני למעלה מעשור היו לי כרטיסים עם מסגרת של הרבה עשרות אלפי שקלים. אבל פה, שוב, המסגרת לא רלבנטית - עדיין צריך לשלם את מלוא החוב בסוף החודש (ולמעשה, "צריך" זו לא המילה הנכונה - החוב ייגבה מחשבון הבנק המקושר פעם בחודש, אין אם אתה רוצה לשלם, או לא). מסגרת האשראי בכרטיס האשראי בסך הכל נועדה לומר כמה אתה יכול להוציא בחודש נתון, עד שהכרטיס ייחסם לרכישות נוספות. זה ממש לא אשראי, במובן האמיתי של אשראי.
 
לאו דווקא

1. כמו שכבר ציינתי, יש בארץ גם כרטיסי אשראי "אמריקאים", זה נקרא כרטיס אשראי חוץ בנקאי (גם במקרה שהגוף המנפיק הוא בנק), ומתפקד בדיוק כמו כרטיס אמריקאי (מקבלים חשבון בסוף חודש שצריך לשלם ואפשר לפצל ולדחות תשלומים).
&nbsp
2. גם כרטיס אשראי ישראלי "רגיל" הוא עדיין כרטיס אשראי, כי בניגוד לכרטיס דביט אתה מקבל אשראי מיום הרכישה ועד לחיוב בסוף הBILLING CYCLE. בחלק מסויים מהכרטיסים (אני חושב שבכ.א.ל זה היה נקרא קרדיט?) יש גם אופצייה מובנית לפריסת החוב לתשלומים, מה שנותן לך אשראי לטווח רחב יותר. זה שזה לא מתבצע באותו האופן שכרטיס האשראי האמריקאי שלך עובד לא אומר שלא מדובר על אשראי.
&nbsp
 

boneguy

New member
לגבי כרטיס אשראי

ראשית, זה שיש לך חשבון בצ'ייס לא אומר שאתה צריך כרטיס שלהם - הם עוד ירדפו אחריך.

קח כמה אלפים ממה ששוכב שם כרגע ולך לכל בנק אחר שמציע Secured card. אתה תפקיד את הסכום, בתמורה תקבל כרטיס אשראי עם מסגרת בגובה ההפקדה (נגיד 3K).

עשה בו שימוש נכון כמה חודשים, ולאחר מכן ישחחרו לך חזרה את הכסף והכרטיס הופך לרגיל. תבדוק איזה בנק מציע את זה (נראה לי BOA, Wells Fargo וכמעט כל הגדולים, חוץ מצ'ייס).

אכן, לאמריקן אקספרס הישראלי אין ממש קשר לאמריקן אקספרס.

לגבי שכירות - אני לא יודע, אבל זה מעניין. באופן כללי מי שמבקש 4 ספרות טרחונוץ ותאריך לידה, אכן צריך לדעת עד כמה הם לגיטימיים. במקרה הזה נשמע לגיטי לגמרי - אין דרך אחרת לדווח עליך לרשויות האשראי בלי הנתון הזה. כמה בטוח - אי אפשר לדעת. כל יום אנחנו לוקחים סיכונים כדי לעשות את החיים שלנו נוחים יותר.
 

randomuser

New member
שאלה בעניין כרטיסי Pre-Paid: משהו כמו של דואר ישראל?

בלי קשר לעניין הקרדיט, אני שוקל גם את העניין של Pre-paid Card לצורך בטיחות בתשלומים באינטרנט וכדומה. כיום אני משתמש לצורך בזה בכרטיס ויזה דולרי של דואר ישראל וזה מאוד נוח. לא מסכן סכומים גדולים במקרה של אובדן הכרטיס או שימוש לרעה של מישהו במספר. קל לטעון מחדש את הכרטיס באמצעות העברה בנקאית מחשבון בנק בישראל, וכו'. החסרונות בהמשך השימוש בכרטיס של דואר ישראל הוא שאני צריך בכל פעם להעביר כסף מהבנק בארץ וזה לא מאוד פרקטי בטווח הארוך כי רוב הפעילות הכלכלית שלי בשנים הקרובות צפויה להיות בארה"ב. כמו כן, אם יש לי צורך בהגעה לסניף כדי לסדר משהו בכרטיס (קרה פעם) אז הסניף הקרוב למקום מגוריי הוא מעבר לאוקיינוס.
השאלה היא האם אתם יכולים להמליץ על כרטיס אמריקאי אמין ובעל פונקציה דומה? ואם אפשר בלי דמי אחזקה מוגזמים? עבור הכרטיס הישראלי אני לא משלם דמי אחזקה אלא רק משתמש בו כשצריך.
 

klemiki

New member
Chase liquid

כרטיס נטען דרך האפליקציה של צייס.
5$ לחודש, אין עמלות אחרות
 
למעלה