לדור דקל המנהל

dj kobkob

New member
לדור דקל המנהל

כמה דברים קודם כל הפורום מעולה ואיכותי אתה מספק אחלה מענה ואחלה תשובות וזה עוזר . אני מתחלי בתחום מתעסק בעיקר במסיבות נוער חינות ודברים קטנים עד היום השכרתי הגברה והגעתי למסקנה שזה לא משתלם בכלל ולכן אני בשלבי חיפוש אחר ציוד וכו.. תכננתי לקנות זוג פיוניר 100 משומשים ומיקסר חדש או 2 ערוצים או 3 או משהו בסגנון אם תוכל להמליץ לי על חנויות והאם כדאי להשקיע בזה אשמח אם תחזיר לי תשובה בהקדם קובי

JohnnyD2006

New member
לקובי:

קוראים לי יוני,אני הייתי רוצה ליצור איתך קשר - וואלה אחי אני חתיכת פדלאה שאין לה את הרצון לצאת ולחפש מקומות עבודה כאלה(מועדונים ודאנס ברים..) הייתי שמח אם תשאיר את הפרטים שלך(כתובת מייל או מסנג'ר...) תודה - Johnny

דור דקל

New member
היי קובי

עד כמה שידוע לי אין חנויות יד שניה אבל לא מעט מתפרסמות כאן אצלנו בפורום (או בלוחות) פלטות למכירה. כדאי לעקוב. לגבי השאלה האם זה משתלם - זה עניין של כמות העבודה שאתה מקבל, מה הסכום שאתה לוקח וכמובן האם אתה רואה את עצמך מתפרנס מהתחום בעתיד. הייתי מציע לך בתור התחלה פשוט לקחת דף ועט ולרשום כמה אירועים אתה צריך לעשות בכדי 'לכסות' את הסכום של הפלטה. אם כיסת - שווה. חוצמזה - תוכל גם אתה להשכיר את שלך וכך להגדיל את כמות ההכנסות.

dj kobkob

New member
לדור

התכוונתי לחנויות שגם מתעסקות ביד שנייה למשל קילומבו מכורים משומשים או לוחות באינטרנט ואני לא עושה את זה בשביל לבסס מקצוע לחים כמובן שאם יצא מזה רווח אני אשמח וחשבתי על הרעיון של להשכיר הבעייה שבעיר שלי אנשים הורידו את המחירים למחירי הפסד {אתה יכול להשכיר פלטה של פיוניר ב150 ושל ברינגר ב120 }

דור דקל

New member
אם אתה

"מנסה את מזלך" כפי שאומרים - דע מראש שסיכוייך להצליך בתחום קטנים. ולא רק במקצוע שלנו, אלא בכל שוק שיש בו תחרות. אם אתה נהנה בינתיים ואתה לא מחשיב את עצמך כ"מקצוען" (כלומר איש מקצוע) אז מה רע ב-150 ש"ח? ברגע שתתחיל להתעסק בתחום ברצינות ותשקיע זמן וכסף - תוכל לדרוש יותר. ואם תהיה טוב גם תקבל יותר.

dj kobkob

New member
לדור2

רק שתדע שאתה נותן אחלה חוות דעת ורואים שאתה מקצועי אני בא בראש של להתפתח ולהצליח ולא רע יש לי ערך לכסף וככה אני מקווה להצליח אני עובד לבד מה שעדיף מאשר עם שותף כמובן שבכל דבר יש יתרנות וגם חסרונות תלוי מאיפה אתה מסתכל על זה תודה ואם תוכל להמליץ לי על רמקולים טובים ומיקסר יש כמה של ברינג 2 או 3 ערוצים ובוא נגיד שהמוכר בחנות נוטה להצביע על היקר [צפוי] אםת זה יעזור אני אשלח לך את הדגמים תודה בכל מקרה

דור דקל

New member
טוב

לגבי מיקסר זה עניין של נוחות - אני באופן אישי אוהב את הפיוניר 500 או 600 (כמה בנלי לא?) אבל יש הרבה די ג'יי מיקסרים אחרים טובים, כמו ווסטקס, נומארק ואחרים. בקטע הזה sunlight יכול לעזור לך-זו המומחיות שלו...
ואגב טיפ - אנחנו היהודים תמיד חושב שמנסים לדפוק אותו - אל תסתכל מה המוכר מנסה לדחוף לך - תסתכל על האם הוא בתקציב שלך והאם הוא עונה על הדרישות שלך...

arkasha

New member
הDJM600 הוא מיקסר תותחי

אבל גם המחיר שלו גבוהה בעננים ,ההבדל היחיד הוא שב 500 אין סמפלים. יחי ההבדל הקטן .

גיל 27

New member
זה לא ההבדל היחיד

ההבדל החשוב הוא שהסאונד של ה-500 יותר טוב מה-600. חוץ מזה אני ממש לא חושב שDJ מתחיל צריך ישר לקנות מיקסר PIONEER. אני היום בן 30 DJ להנאתי (וגם יש כסף טוב) ועד היום אין לי מיקסר PIONEER אני חושב שזה בזבוז כסף וחוץ מזה שלא מתאים לי מיקסר כזה. אני עובד בלי כל האפקטים והפוזה שיש במיקסר. אני יכול להמליץ לך על מיקסר של AMERICAN DJ שלושה ערוצים מיקסר עם סאונד מעולה וממש נוח לעבודה ועולה חצי מPIONEER . הדבר שאתה ממש לא צריך להתפשר זה ה-CD רק PIONEER 100 S . אני מקווה שעזרתי ושיהיה הרבה בהצלחה.

dj kobkob

New member
תודה עזרתם לי מאוד

ולא חשבתי להתחיל עם פיוניר זה באמת מוגזם חבר הציע לי לקנות קומפקט של pro dj הם טובים אני לא מכיר אותם בכלל וגם אנשים שמבינים אמרו לי שהם לא משהו אשמח לקבל חוות דעת

arkasha

New member
על הסידי אין מה להגיד

נגנים יותר זולים מCDJ100 לדעתי זה בכלל לא אופציה ה100 הם כמו סטנדרט בישראל וגם הם יחסית לוקחים את השוק פה בארץ, אם אני טועה נא לתקן . הכל תלוי מה אתה צריך ומה שיטת העבודה, לתקליטן(תלוי באיזה תחום הוא עוסק) אולי יש שימוש בסמפלים ובאפקטים למינהם שה600 מציעה,המבחר והעמידות שהוא מציעה הוא לכמה שנים,אולי גם בתוספת ה CDJ1000 MK2 או ה800ישפר את גיוון הביצועים. בנוגע למיקסר DJM שמעתי מאנשים שהצליל שהוא מפיק זה לא שיא האיכותיות אבל העמידות שלו ואיכות הרכיבים שממנו היא נוצר מביא אנשי התחום להיתגמש קצת בנוגעה לאיכות הצליל מול העמידות. מכיוון ואני לא איש מקצוע אלה רק חולם להיות אז תקנו אם אני טועה.

Sunlight Theory

New member
כן ולא

נתחיל ב-Pro DJ , בין אם מדובר ב-500 ובין אם מדובר ב-200 , אף אחד מהם אינו מומלץ כלל . אני זוכר שבזמנו כדי לרוקן את המלאי הייתי צריך למכור אותם במחיר הפסד , לא לדבר על איזו חגיגה הייתה עם האחריות (כמובן שכל לקוח זכה לאזהרה מתאימה בנוגע לאמינותם) . לגבי ה-DJM-600 , מהיכן המחשבה השגויה של DJ מתחיל או לא מתחיל? אולי להפך , אולי פתאום נקבע שדווקא קארל קוקס צריך להסתדר עם מיקסר פשוט ביותר אבל מתחיל זקוק לכלים רבים יותר כדי להגיע לאותה הרמה? לא רוכשים מכשיר לפי התחשבות באם המשתמש הוא מתחיל או לא . הפרמטרים לרכישה הם : תקציב , פונקציות דרושות (למשל אקולייזר 4 תחומים ולא 3 , למשל פילטרים , למשל סאמפלר , למשל קרוספיידר בעל רמת חיתוך המאפשרת סקראצ'ים ועוד) , איכות סאונד , עמידות ואמינות . ניתקלתי בתקליטנים רבים החל מאלו שדורשים רק פיטץ' ואפ-פיידרים עד לאלו שדורשים לפחות 4 נגנים , אפשרות סקראץ' , ג'וג ממונע או סמן ויזואלי , מערכות Loop , נקודות Hot Start , רזולוציות פיטץ' גבוהות , אקוולייזר מתקדם , פילטרים ועוד... חלק היו ברמה גבוה ביותר וחלקם היו צריכים לשקול מקצוע אחר , כך שאין כאן נושא של רמה (על אף שמי שמסוגל לעבוד נכון ומיקצועי ביצירתיות רבה עליו להיות ברמה גבוהה) . צר לי לאכזב אתכם : ה-DJM-600 כיום יורד מן איכות הסטנדרט ((לפחות בחו"ל החלה מגמת עליה ברכישה של ה-NUO5 מבית Ecler ודומיו , ומי שמרשה לעצמו ורוצה רולס רויס רוכש Allen & Heath) . מצד שני , הוא נותן לתמורה רבה אחרת (יחידת אפקטים נוחה המסנכרת אוטומטית את מחזורי האפקטית לערך ה-BPM בדיוק משביע רצון ומכילה אפקטים לא רעים יחסית , עיצוב נוח לשימוש מהיר ופשוט ועוד) . ובכלליות כדי למקד את השירשור הזה שאיבד את מטרתו : dj kobkob , מה הוא התקציב המקסימאלי שבאפשרותך להשקיע? שים לב , תקציב מינימלי מומלץ לציוד חדש יהיה : כ-4700 ש"ח לנגני קומפקט דיסק , כ-1280 עד 2250 ש"ח למיקסר , כ-3850 עד 4500 ש"ל לזוג רמקולים אקטיביים . הגדרתי כמינימלי היא לציוד באמינות סבירה ומעלה (על אף שהמיקסר ב-1290 ש"ח הוא ה-VMX300 , המיקסר הטוב ביותר של חברת Behringer , והוא מעט מתחת לסטנדרט של אמינות ועמידות) ובעל פונקציות בסיסיות ומעלה .

dj kobkob

New member
לSunlight Theory התקציב

שלי לא בעננים ורמקולים אין צורך אני מסודר וההורים לוחצי בקטע של הכסף למרות שזה הכסף שלי כולכם בטח מכירים את הניגון שחוזר על עצמו זה מה שתעשה בחיים ולא שווה להשקיע עד שהם באמת רואים ששווה על קומפקטים 3000 מצאתי מישהו שמוכר ב3000 ועל מיקסר800 950 גג בגלל לחץ מההורים תודה עזרת לי מאוד

Sunlight Theory

New member
פירוט נוסף

דרוש פירוט נוסף לגבי הרמקולים שהסתדרת איתם כביכול (נסה לפרט כמה שיותר , כל פרט מהבאים שתשיג יעזור : עוצמה חשמלית ב-RMS , עוצמה חשמלית ב-Peak , התנגדות חשמלית , קוטר מתמר הוופר , קוטר מתמר הטוויטר , רגישות , רמת לחץ קול ממוצעת \ רמת לחץ קול שיא , תגובת תדרים וכל אחר שתמצא בספציפיקציות או לחילופין - פשוט תעשה חיפוש באינטרנט ותתן לנו קישור לעמוד הספציפיקציות) . לגבי הקומפקטים יד שנייה , אני מניח שמדובר ב-CDJ-100S מבית Pioneer (אם לא , בבקשה ציין באיזה מכשיר כן מדובר) . לגבי המיקסר , המומלץ ביותר בתקציב של הוא ה-VMX200 מבית Behringer בעלות של כ-880 ש"ח . אך אם אפשרי מבחינתך להשקיע עוד כ-400 ש"ח , שווה לכ-1280 ש"ח , תוכל לרכוש את ה-VMX300 מבית Behringer . שני המיקסרים נחשבים נמוכים מרמת הסטנדרט (לאיכות , עמידות ואמינות) , אך מצד שני הם המובחרים ביותר של חברת Behringer בקטגורית ה-DJ וישביעו את רצונך היטב . עדיף ה-VMX300 מסיבות מגוונות , אך העיקרית שבהן שמטרידה היא שב-VMX200 לא ניתן לשמוע את השפעת ה-"אפ-פיידרים" באוזניות (במילים פשוטות : תהיה חייב למקסס במערכת הסטריאו , כך שלא תוכל לנגן בשעות הלילה) בעוד שב-VMX300 ניתן (ואז תוכל לנגן בכל שעה , היות ותוכל לשמוע באוזניות) . שבת שלום!

dj kobkob

New member
חשבתי על ברניגר djx400 העתק של

הפיוניר אני לא ממש בטוח שהוא משהו אתה יכול להמליץ לי על עוד מיקסרים בטווח המחירים של ה vmx300 והמליצו לי על dx052 של ברנינגר

Sunlight Theory

New member
אני מבין את הסקרנות שלך

אבל כתבתי בבירור : "ה-VMX200 וה-VMX300 הם המיקסרים המובילים של חברת Behringer בתחום ה-DJ" . המסקנה היא שכל מיקסר אחר של חברת ברינגר שתציב כנגדם , יהיה פחות טוב . ה-DX052 , נהגתי רבות לשבח אותו לאלו שמחפשים סקראצ'ים קלים במחיר נמוך . 2 החיסרונות הבולטים שלו : 1. אין אקוולייזר לתחום התדרים האמצעי , 2. בדיוק כמו ב-200 לא ניתן למקסס באוזניות (להזכירך , ניתן לשמוע את 2 הערוצים , אבל ללא השפעת האפ-פיידר) . ה-DJX400 חביב מאוד . אין לו חסרונות ממשיים ביחס לשאר המיקסרים . אך אני באופן אישי נהנה יותר ונוח לי יותר למקסס על ה-VMX300 .

Raz male

New member
אני עובד עם gemini

ואני מאוד מרוצה... למרות שכמעט כולם קטלו אותם אני מוכן לקחת את הסיכון ניסיתי כמה וכמה קומפקטים ואת אלא אהבתי הכי הרבה

שלום אני בת דיגיי בבית כנסו

אז כך יום אחד עברתי בתל אביב וראיתי מהחלון כול מני דברים של דיגיי וכאלה נכנסתי וקנתי לי חצי חנות מכונת אפקטים קומפקטים רמקולים מיקסר פטפונים והכל היום יש לי פינת עבודה שכוללת הכל אני לא עובדת בזה זה סתם בשביל לשחק עם זה קנתי את זה ואני לא כולכך מבינה איך עושים קטע על שיר שאני משמיע עם מישהו יכול לבאו ולהסביר לי בתשלום אני מוכנה צרו איתי קשר

Sunlight Theory

New member
שלום לך

בבקשה קיראי : כאן . לאחר קריאה בקישור לעיל שיוביל אותך לקישורים נוספים )והכוונה היא שתיכנסי אליהם ותיקראי אותם , כמובן) , אם בכל זאת לא הסתדרת , צרי קשר בהודעה פרטית . על ההודעה לכלול : גיל , אזור מגורים בארץ , רקע בתחום (בראשי פרקים) , מה גודל ההשקעה הכספית אותה את מעוניינת להשקיע בלימוד , הציוד שיש לך (רצוי כולל דגמים) וכל פרט אחר שאת מוצאת לנכון לציין . בהתאם לפרטים , אתאים לך את המורה שיראה לי הטוב ביותר בשבילך . שבת שלום .

למעלה