.
"אגב, דווקא דגים מסוימים עשירים במיוחד בויטמין B12: בסרדינים נמצא כמות העולה פי 4 על זו שמקבלים מבשר בקר במשקל דומה, והכמות של הויטמין הנ"ל בדג מלוח המוכר יותר כהרינג גדולה אף יותר. אך מטבע הדברים חלק גדול מהצמחוניים אינם מחובבי הדגים כיון שאלה שחו פעם בעליצות בים, ויש להם עיניים עצובות. ויש עוד מפלט אחד לצמחוניים כמקור עשיר לויטמין B12, וניתן לקבלו בשפע דווקא מדגני הבוקר. שוב בהשוואה למשקל זהה של בשר בקר אנו מוצאים ריכוז הגבוה פי 5 של הויטמין בסובין חיטה, ובריכוז הגבוה פי 3 בסובין שיבולת שועל או בריכוז זהה בפתיתים הידועים כברנפלקס. אך נראה שלא רבים מהצמחוניים מתחילים את שיגרת יומם דווקא בדגני בוקר, והראיה היא שאנו מגלים יותר ויותר מתבגרים צעירים, עם רקע של 5-7 שנות צמחונות, המגיעים לרופא המשפחה עם חיוורון פנים מאחוריו מסתתרת אנמיה עם ספירת כדוריות אדומות ורמת הימוגלובין נמוכים. במקרים קיצוניים יותר מוכרות בצעירים אלה תסמונות נירולוגיות כתופעות נימלול תת עורי, חישות מדומות (פאראסטזיות), ואף תלונות על "איבוד זיכרון", קשיי התרכזות, עייפות ועוד." זה כל מה שמצאתי.: http://www.tevalife.com/article.asp?id=974 לגבי המזונות המעושרים בויטמין B12 אני מודעת לזה שבקורנפלקס מוסיפים את הויטמין אבל בסובין זה כבר קיים מאליו.