לדיאטנית בפורום,

Ana1 9

New member
לדיאטנית בפורום,

האם זה נכון מה שרשמתי או הטעו אותי אנשים בבית: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=301&msgid=68707543
 

Ana1 9

New member
קצת פרטים

שאלו שם אילו דברים יש בבשר שאדם צמחוני צריך לצרוך אותם ודרך אילו מאכלים אחרים צמחוניים ניתן לקבל אותם, אמרו לי שזה לא נכון הייתי רוצה לדעת למה. תודה :)
 

אלי ו.

New member
תקנו אותך נכון שם

בקשר ל B12 בודאי שאין אותו בסובין. אין B12 זמין לבני אדם במוצרים מן הצומח (אלא אם כן תספו אותם) הדרך הפשוטה ביותר לא לעשות טעויות כאלה היא ללכת לאתר עם נתונים תזונתיים ולבדוק. www.nutritiondata.com משתמש בנתוני משרד החקלאות האמריקאי והוא האתר החביב עלי למטרה הזו. בקשר לתרד, הבעיה בו היא אכן החומצה האוקסלית הנקשרת לברזל ומונעת חלק גדול מספיגתו.
 

Ana1 9

New member
.

"אגב, דווקא דגים מסוימים עשירים במיוחד בויטמין B12: בסרדינים נמצא כמות העולה פי 4 על זו שמקבלים מבשר בקר במשקל דומה, והכמות של הויטמין הנ"ל בדג מלוח המוכר יותר כהרינג גדולה אף יותר. אך מטבע הדברים חלק גדול מהצמחוניים אינם מחובבי הדגים כיון שאלה שחו פעם בעליצות בים, ויש להם עיניים עצובות. ויש עוד מפלט אחד לצמחוניים כמקור עשיר לויטמין B12, וניתן לקבלו בשפע דווקא מדגני הבוקר. שוב בהשוואה למשקל זהה של בשר בקר אנו מוצאים ריכוז הגבוה פי 5 של הויטמין בסובין חיטה, ובריכוז הגבוה פי 3 בסובין שיבולת שועל או בריכוז זהה בפתיתים הידועים כברנפלקס. אך נראה שלא רבים מהצמחוניים מתחילים את שיגרת יומם דווקא בדגני בוקר, והראיה היא שאנו מגלים יותר ויותר מתבגרים צעירים, עם רקע של 5-7 שנות צמחונות, המגיעים לרופא המשפחה עם חיוורון פנים מאחוריו מסתתרת אנמיה עם ספירת כדוריות אדומות ורמת הימוגלובין נמוכים. במקרים קיצוניים יותר מוכרות בצעירים אלה תסמונות נירולוגיות כתופעות נימלול תת עורי, חישות מדומות (פאראסטזיות), ואף תלונות על "איבוד זיכרון", קשיי התרכזות, עייפות ועוד." זה כל מה שמצאתי.: http://www.tevalife.com/article.asp?id=974 לגבי המזונות המעושרים בויטמין B12 אני מודעת לזה שבקורנפלקס מוסיפים את הויטמין אבל בסובין זה כבר קיים מאליו.
 

אלי ו.

New member
נדמה לי שתפסנו את הפרופסור

בהעתקה של כתבה מתורגמת או לפחות את חלקה.
יש להבדיל בין סובין חיטה (wheat bran) לבין דגני בוקר של חברת קלוגז (Complete wheat bran) בסובין חיטה אין כלל B12 (ראי בקישור) http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c21Uc.html את דגני הבוקר המסחריים הנושאים שם דומה היצרן תיסף בויטמינים ומינרלים רבים, ביניהם B12 (ראי בקישור) http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c20Oh.html בכלל, ויכוחים מהסוג של "האם יש ויטמין/מינרל X באוכל מסוים" הם טפשיים כיום בזכות מאגרי נתוני מזון אמינים כמו http://www.nutritiondata.com/
 
נכון או לא נכון

הדברים נכונים בחלקם: B12 מקורו אך ורק במוצרים מהחי ולכן לא יימצא בסובין וכו'.מוסיפים אותו לדגנים ומזונות נוספים . ברזל אכן מצוי במזון בשתי צורות אחת זמינה יותר (במקור מהחי) והשניה פחות (במקורות הצמחיים) וזאת בשל ההבדל בצורה הכימית של מינרל זה במקורות המזון השונים.
 
למעלה