~לדעתי האישית~

גנגי

New member
~לדעתי האישית~

דיברנו על כפילויות לפני כמה ימים, והנה במעריב מסופר על מעצבת העל דרורית ורטהיים, שאומרת משפט יפה כזה (מצורף ההקשר): "ורטהיים עצמה סירבה לשוחח עם עיתונאים, הסתפקה בהודעה כתובה שפרסמה באמצעות איש יחסי הציבור שלה, ואמרה כי הוא מעוניינת להמשיך לשמור על פרטיותה. ''אודה על כיבוד הפרטיות האישית שלי ושל משפחתי'', נאמר בהודעה שפרסמה." כאילו, בניגוד לפרטיות הציבורית שלה.

מוגג

New member
לדעתי אני, באופן אישי

הביוט האלגנטי של דרורית רק מדגיש בעייה אמיתית. בעידן הריאליטיוי, בלוגי המרשתת וראיונות חושפניים לצורך קידומכירות, יש טשטוש ברור (..) בין האישי לציבורי. אני מניח שגם למורן אייזנשטיין ולדודו טופז יש תחום של פרטיות אישית שאינם חושפים בפני הציבור. בכיצור, אני מאמץ בעשר ידיים את הביוט הפרטי של גב' ורטהיים ואולי אף אשקולעשות בו שימוש באופן אישי.

Drorrrrrr

New member
זה כמו שיש אנשים שאומרים

"בוא הנה לפה!" בוא לפה לפה
מקודם שמעתי אמא צועקת על הבן שלה שיבוא הנה לפה
.

לא מסכים

היא חילקה את הפרטיות לשתי קבוצות- אילו היה זה ביטוי חשבוני היה נכתב כך: אודה על כיבוד הפרטיות (האישית שלי + של משפחתי) "האישית" אינה כפילות, אלא באה להדגיש: גם שלה, וגם של משפחתה- כלומר, אילו היתה אומרת "שלי ושל משפחתי" היינו אומרים "האם אינך שייכת למשפחתך?"- על כן אמרה "האישית שלי"- כי הפרטיות שלה נפגעת יותר מכל במקרה הזה, אבל "ושל משפחתי"- גם המשפחה שלה נפגעת בצורה כלשהי בפרטיותה. אמנם אפשר גם בלי המילה "האישית" להגדיש זאת, ורק לומר "שלי ושל משפחתי", אבל היא עשתה הדגשה מיוחדת, כנראה היא יודעת למה (ואם מישהו יאמר שזו פליטת פה- אל תשכחו, אדם מדבר מהרהורי ליבו, היא דיברה על רגש ולא על שכל ועל כן יש להתייחס למשפט כזה ברצינות מלאה).

למעלה