לדעתי הגישה של טראמפ לחזור לשיגרה, נכונה

CANADA101010

New member
תספר לנו אם אתה טרול או בוט שנדע להתייחס באופן שונה

תספר לנו אם אתה טרול או בוט שנדע להתייחס באופן שונה
 

JimmyGee

New member
אני בהחלט תומך בגישה של Trump לחזור לשגרה

כשזה מגיע לבוחרים שלו (במיוחד כאלה מעל גיל 50/60). שילכו ויתערבבו אחד עם השני.
זה יעזור מאוד לעולם ולארצות הברית ב Novebmer.
 

vinney

Well-known member
אני פה רק כדי להזכיר

שכשאני אמרתי משהו בסגנון אתה היית זה שנתת לי הרצאה שלמה על כמה שזה נשמע כמו הסתה...
&nbsp
כמו רבים אחרים בפורום - גם לך יש קשיים בראיית קורות התקועות לך בעיניים...
&nbsp
ולעניין - אל תאכיל את הטרול.
 

JimmyGee

New member

vinney

Well-known member
כלום, כמו שהכל היה בסדר עם מה שאני אמרתי.

הנקודה שלי היא שטרחת להמציא סיפורים מפה עד מחרתיים כשאני אמרתי את זה, אבל אין לך שום בעיה להגיד את זה בעצמך, וזה כבר לא בסדר.
&nbsp
רק רציתי להצביע על הצביעות, לא צריך לפתח את זה לדיון ארוך.
 

randomwinds

New member
"The future is not what it used to be"

האמירה הזו היא לפחות בת שמונים ואני בטוח שהיא מרובת שנים הרבה יותר ועוד עברה במוחו של הניאנדרטל הראשון שנתקל בעדר הומוספיינס

לעיניננו, צריך להבין את האסטרטגיה של הטקטיקה. הפתוגן המאוס הזה הוא כאן להישאר. וכמו שכולנו חטפנו שפעת פעם בחיים, נחטוף לבסוף גם את הדבר הזה.

עיקר המאמץ הוא למנוע הצפה של מערכת הבריאות, שחסרה כח אדם, ציוד ומקום. השיטה להשגת המטרה היא לנסות לשלוט בהתפשטות הוירוס ע"י 'ריחוק חברתי'. השאלה היא אם זו טקטיקה מעשית ולכמה זמן

כמו לכל בעיה, ישנם 3 דרכי פתרון. הראשון, להעלים את הגורם. בעיקרון זה אפשרי, עשו את זה לאבעבועות שחורות, לחצבת. הבעיה שזה יקח לפחות שנתיים אם לא יותר.

השני לנטרל את הגורם. הוירוס ניפלט בהבל פיו של אדם אחד ועובר באויר אל הסובבים אותו. מכאן שיש שלוש דרכים לנטרל. האחד, לחסום את הפליטה שלו מהאדם הנגוע, השני לחסום את הקליטה בקרב הסובבים והשלישי להרחיק בין המדביק למודבק הפוטנציאלי כך שהוירוס לא יגיע מאחד לשני. זה בערך מה ש 'ריחוק חברתי' אמור להשיג.

ויש עוד דרך להתמודד עם בעיה. וזה לחיות איתה. וזה מה שניצטרך לעשות בסופו של דבר עוד חודש או חדשיים. אלא אם נחליט להמשיך בבידוד עד שימצא חיסון, אם בכלל.

הענין הוא זה: ראשית, הריחוק החברתי נותן מענה חלקי בלבד מצד אחד ומשבש מאוד את שגרת החיים.

אני רוצה להאמין שכל אחד מאיתנו מחליף תחתונים פעם ביום. אני מניח שלכל אחד יש לפחות 10 זוגות תחתונים.

כיסוי פה רב שימושי מבד הוא לא יותר יקר או מסובך ליצור מזוג תחתונים והוא, לדעתי הרבה יותר יעיל מריחוק חברתי שביננו, לא ממש מתבצע כהלכה. אני מציץ ב https://www.flightradar24.com/. טיסה B6391 יצאה מבוסטון לטמפה לפני חצי שעה. טיסה מבולטימור נוחתת. לי זה נראה קרוב חברתי לא רחוק חברתי. על זה מתווספת צפיפות בסופר או בתור למשרד הרישוי

באיזה שהוא שלב נצטרך לחזור לשגרה כלשהיא. כלומר לחיות עם הבעיה. במפציץ האגדי B-24 יש יותר ממיליון וחצי חלקים. במלחמת העולם השניה יצרה פורד אחד כל 63 דקות. כמה קשה ליצר ventilators? ואולי לא קשה. זה רק יקר מידי לבתי חולים. האם עדיף לשלם על בידוד חברתי במקום להכין כח אדם, מקום וציוד לקליטת זרם המטופלים שממילא יגיעו, לצייד אוכלוסיות פגיעות בהגנה אפקטיבית ובמתן שרותים חייוניים על מנת למנוע מהם חשיפה ובמקביל להפיץ כיסויי פנים מבד לכל השאר?
 

randomwinds

New member
וכמובן רק בריאות ואריכות ימים לכל מי שתומך במי שזה לא יהיה

 

vinney

Well-known member
זה לא יקר לייצר מכונות הנשמה

זה גם לא יקר מידי לבתי חולים. זה פשוט פוגע ברווחיות להתכונן למקרי קיצון, ומערכת הבריאות בארה״ב היא מערכת מונעת רווח.
&nbsp
גם במלחמת העולם השניה פורד לא התחילו לבנות מפציצים על היום הראשון, לקח זמן להתאים את פס הייצור, להדריך את כוח האדם (שרובו בכלל גויס לצבא, אז היו צריכים להביא, רחמנא לצלן, נשים לפסי הייצור האלה!!!), ובינתיים?
&nbsp
בסופו של דבר הכל יחזור לשגרה, ואנחנו נראה יותר מיטות בבתי החולים, יותר ציוד, ומוכנות למצבי קיצון יותר גדולים מהשפעת העונתית לה היינו רגילים עד עכשיו
&nbsp
הבעיה היא - מה קורה עד אז?
&nbsp
כי כשחדרי מיון מלאים, מחלקות מלאות, חדרי טיפול נמרץ - כולם מלאים באנשים שחולים בקוביד הזה, אין אפשרות לטפל לא בכל החדשים שבאים עם הקוביד, ולא באלה שבאים עם דברים אחרים, וזאת הבעיה שמנסים לפתור עכשיו.
&nbsp
כשנהיה בטוחים שלבתי החולים יש מלאי מיטות וציוד מספיק כדי לטפל בעומס הרגיל פלוס בעומס החדש שנוצר מהמחלה החדשה - ניתן יהיה לחזור לשגרה. עוד שנה-שנתיים גם יגיע החיסון, והעומס החדש גם הוא יתיל לרדת. אבל יקח לפחות כמה חודשים לבנות את הנפח החדש שנדרש למערכת הבריאות.
&nbsp
ופה השאלה מה עושה הממשל הפדראלי. הממשל הפדראלי יכול להוביל את המאמץ הזה, למממן אותו, להשתמש ביכולות ובמערכת הרכש והלחץ על ייצרנים שיש לו כדי להביא את הציוד הנדרש. או הממשל יכול לעשות את מה שהוא עושה עכשיו - לזרוק את המדינות לכלבים, לתת להן להלחם אחת בשניה על הציוד, לתת ל״שוק חופשי״ להרוויח ממלחמת המחירים על הציוד הנדרש, ועל הדרך לשדוד את הקופה הציבורית כדי לתת כסף לחברות הגדולות שהשקיעו את כל הרווחים שלהם בזמן הלכלה הצומחת של השנים האחרונות בהעלאת מחירי המניות שלהם במקום לדאוג לרזרבות מזומנים ולתוכניות עסקיות למקרי חרום.
 

Ani15

New member
שתי הערות

כיסוי פה שיושב על הפה שעות ארוכות ומתמלא בלחות וחמימות הוא צלחת פטרי פר-אקסלנס, וגם אם הוא יחסום את הקוביד הוא יטפח זיהומים מחיידקים שבדרך כלל עוברים אצלנו בפה ונשטפים לקיבה (פירוק אכזרי בחומצה, נוסח טרמינטור) או החוצה. ואם הוא רב שימושי ולא מוחלף ומכובס היטב לעתים קרובות, חלי-על-האללה.
&nbsp
מכונות הנשמה זה ציוד יקר אבל לא בלתי אפשרי במחירו (כמה עשרות אלפי דולרים החתיכה), הבעיה היא שהוא לא עמיד באחסון כי יש לו הרבה חלקים מתחלפים (צינורות, מסכות וכו') שעשויים מפלסטיק דק וזול (כי יש להחליף אותם לעתים קרובות, דא) ואלו מתחרבים תוך כמה חודשי אחסון. מכיוון שאי אפשר לחטא אותם כראוי אין אפשרות לייצר כאלה עמידים לאחסון. מכאן שלהכין ציוד מראש זה רעיון נחמד אבל לא לגמרי ישים.
&nbsp
הפתרון לטווח קצר הוא כנראה בדיקות ממש נרחבות (זה לא זמין עדין בכמויות עצומות אבל זה נראה כמו הבעיה הכי פתירה בטווח קצר) שיאפשרו לבודד את מי שמדבק גם לפני שהוא יודע את זה. הפתרון לטווח ביניים הוא כנראה פרוטוקול טיפול יעיל לחולים (קוקטייל תרופות אנטי-ויראליות קיימות, אל תנסו את זה בבית) שנמצא בבדיקה בימים אלה ממש וכנראה ייכנס לשימוש בחודשים הקרובים + פרוטוקול לחיסון חלקי של צוותי הבריאות (בוסט של מערכת החיסון, זה לא באמת חיסון, קיים ומאושר לשחפת, לא בטוח שזה יעיל כאן וזה בבדיקה). לטווח ארוך, חיסון ותרופות ייעודיות, כמו שכתבת.
 

randomwinds

New member
ריחוק חברתי הוא לא פתרון לטווח ארוך

הנקודה היא שמסכות פנים זולות יותר מהנזק שריחוק חברתי גורם. ריחוק חברתי לא ממומש ביעילות. אנשים ממשיכים להידחק בתחבורה ציבורית, בסופרים ובטיסות פנים.

לא צריך לחבוש את אותה מסכה כל היום. אם אנשי צוות בחדרי ניתוח חובשים אותן זמן ממושך אז כניראה שהסכנה לא כזו גדולה

אכן הרחבת הבדיקות בצורה ניכרת אבל גם לבישת מיגון, ובנוסף מציאת פתרונות לאוכלוסיות פגיעות, הם אולי דרך עדיפה. Paul Romer, הוא חתן נובל לכלכלה, הוא לא איש רפואה. הוא העלה רעיונות דומים הבוקר ברדיו. ה POLITICO קורא לזה ה MIDDLE GROUND מבין האפשרויות. כל אלה דברים שצריך להתחיל בהם מיד כדי שנוכל לחזור לאיזו שהיא שגרה בחדשיים הקרובים

MIDDLE GROUND? — NYU’s Paul Romer and Harvard’s Alan M. Garber: “Social distancing is an emergency measure that will save lives but brings economic activity to a near-halt. … To protect our way of life, we need to shift within a couple of months to a targeted approach that limits the spread of the virus but still lets most people go back to work and resume their daily activities.”
 

KallaGLP

New member
טוב לדעת שהעולם כמנהגו נוהג וכלום לא השתנה בפורום.

 
למעלה