לדעתי, הפרדה בין בנים לבנות היא טיפשית

גיל110

New member
לדעתי, הפרדה בין בנים לבנות היא טיפשית

הרי אפשר פשוט לדרוש שישנו במקומות שונים בלילה, אבל להפריד סתם ככה? מטופש לטעמי ונוטף מאווירה דתית. מצטער, אבל לא הייתי מתקרב למקום שמציג הפרדה בין מינים במאה ה-21. מריח לי יותר מדי אפרטהייד בין מיני. ועם כל זאת, שיהיה בהצלחה למי שהולך לשם. אני אישית שמעתי מספיק סיפורים על הנוער שנמצא שם.. ואם לפרט, בנות שמתלבשות כמו פרוצות, כל האוכלוסיה במקום מקללת בלי הפסקה, והם כן לוקחים סמים אם הם באמת רוצים ופשוט בעלי המקום לא יודעים על זה. מקווה שלא ימחקו את ההודעה שלי ואנשים יראו עוד דעות.

תגובה להודעתך

שלום גיל 110, ההפרדה שישנה במקום היא למטרות שינה ופרטיות. אנו מאמינים שלצורך בטחון ופרטיות ישנה ההפרדה בבית וכולם מבינים ומכבדים אותה. לגבי שאר הערות שלך לצערי הרב אתה ניזון משמועות ועוסק בהכללות שאני לא מתכוון להתיחס אליהם. בית השנטי הוא בית חם לנוער במצוקה ואנו מקבלים את מי שרוצה לצאת ממעגלים בחייו ולעשות איתנו דרך למען חיים טובים יותר. מאחל לך כל טוב ושבת שלום הדר בית השנטי

גיל110

New member
בוא אני אספר לך סיפור בתור מתנדב משטרה

תפסנו פעם אחת נער על סמים. אחרי שהבאנו אותו למעצר הוא הגיע אליכם. בתוך פחות משבוע נתפס עוד פעם על סמים ואתם לא ידעתם על כך בכלל. ואז נתפס בפעם השלישית כשהוא ניסה למכור (בפעם השנייה והשלישית לא על ידי) ואז כבר הוא נכנס לכלא. זה היה יכול להיות לא בתקופה שלך אם לא שמעת, אבל זה היה. בכל מקרה, תמיד שווה לזכור שלכל כלל יש יוצא מן הכלל ושווה להגיד שהמקום לא מושלם, כמו שאתם מנסים להציג אותו. ואת מה ששמעתי שמעתי מבחור ששהה אצלכם. להגיד את האמת? אני רציתי להתנדב אצלכם, אבל היה לי נשק שהייתי לישוא וסביר להניח שלא הייתי מכניסים אותי להתנדב עם נשק, נכון? ואגב, אין לי בעיה עם הפרדה לצורך שינה, אבל במשך כל היום לשמור על הפרדה? זה ממש מסריח מאפרטהייד. אם אתם רוצים לשמור על ביטחון, תשכרו מאבטח או אדם חמוש, תאמינו לי מניסיון עם התעסקות עם נוער בעיתי, כל פעם שהיה עלי נשק חם והוא היה גלוי, הייתי בטוח. נשק מפחיד אנשים, ויכול לעבוד מעולה גם לכיוון שלכם. אבל להפריד בין המינים בטענה של "ביטחון" זה קצת פגיעה באינטלגנציה, הלא כן? ונקודה אחרונה למחשבה, ילד בן 15 שמכר סמים לילדים בני 9 ומי יודע, אולי הרס להם את החיים, למה מגיע להם לקבל בית חם אצלכם? אלה אנשים שהכלא מתאים להם, למה הם צריכים להינצל בידיעה אולי שהם מכרו זבל ממכר לבני 9 ואולי אף הרסו את משפחתם! לא כל אחד ראוי למידת הרחמים.

Jen74

New member
ילד בן 15 שמוכר סמים לבן 9

חשבת ל למה ילד בן 15 הגיע למצב שהוא מוכר סמים?

התיחסות שלנו לסמים

בית השנטי מצליח ב 78% להחזיר אצת הנערים לחיים רגלים הצלחה ןהכשלון זה של הנערים תפקידנו ליצור הזדמנו חדשה ושווה שיוכלו לחזור לשיגרה אני מתאר לעצמי שאותו נער זה אחד מ- 22% שכנראה לא הצלחנו איתו, בפעם הבאה תערב אותנו בזמן אמיתי , זה מאוד יעזור לנו ובמיוחד לנער אנחנו מתמקצעים בעזרה לנוער עם סמים קלים הבית הזה מתקדם ומתפתח בזכות מתנדבים תורמים ואנשים טובים בדרך, לגבי התנדבות הכל אפשרי אתה מוזמן להגיע לערב מתנדבים תירשם דרך האתר, אני יוסיף לינק שבת שלום

גיל110

New member
אוקי, אני מודה בטעות שלי

לא הייתי צריך להכליל. יכול להיות שאלה היו באמת סתם שמועות. חשבתי על כמה דברים שיכולים לעזור לכם שאני יודע שעזרו לי.. כשהייתי קטן, תמיד הקפידו שאהיה בחוג, והשתדלו שזה יהיה חוג לאומנויות לחימה. בין אם זה קרטה או ג'ודו, זה תמיד עזר לי. זה מיקד את האנרגיות, הוציא את האגרסיות, נתן לי סיבה להשקיע במשהו. אני חושב שאם תצליחו לארגן מדריך לאומנויות לחימה שיעביר שם שיעורים, זה יהיה נהדר. אישית, אני נהנתי בעיקר מהקפואירה שהייתי בה 3 שנים, אבל זה כי אני אוהב נורא אקרובטיקה, מה שלא נראה לי שיוכלו לבצע נוער שלקח סמים (צריכים שרירים נורא חזקים לזה, והסמים לא משפיעים הכי טוב על השרירים.. כנ"ל סיגריות). ודבר אחרון שעזר לי. כשהתחלתי להתנדב במשטרה, גיליתי עולם חדש - עולם הנשק. לא רק שזה פתח לי את מרחב הראיה, זה בעצם גרם לי לשקט נפשי. אחרי כל פעם שסיימתי מטווח, הרגשתי רגוע, הרגשתי מעולה. זה באמת דבר כיפי, ודבר חשוב להבין, שנשק יכול לשמש לעוד דברים חוץ מהרג, הרג והרג. והיום באמת יש מחקרים אם אפשר להשתמש במטווחים לגילאי 4+ ובכך להפוך אותם לאחראיים יותר, כמו גם לאנשים בוגרים יותר, כשיקבלו נשק למטווח, אם יוכלו לשמור עליו, לשמור על הכללים בידיעה שכל טעות עלולה לעלות בחיי אדם. אם אתם רוצים, אשמח לקשר אותכם לאחד המטווחים הטובים בארץ אם לא הטוב ביותר, שאני לא מגזים, 99% מהטווחים שם פשוט נהנים מהשירות. ודבר עכשיו שנזכרתי, אחרי שכתבתי את כל ההודעה, היא דרך חוקית שאפשר דרכה להעלים את התיק הפלילי, לתת יד לחוק ולקבל תעודת הוקרה מהמשטרה. לא אוכל לפרט על דרך זאת כאן, אך אם אתם מעוניינים לדעת עליה עוד, אשמח לדבר איתכם במסרים.

גיל110

New member
ודבר שמפריע לי בבית לאחר הסתכלות באתר

הוא, ואני מצטט "להדק את מכלול החומרים עליהם עומד הבית, באמצעות האמונה בכוח עליון.". להרבה יש השקפות עולם אתאיסטית, וטוב שכך, ואני לא רואה נכון לנסות להגיד להם שיש כוח עליון כשהם מאמינים שלא. האמת? זאת זכותם. יותר מזה, 90% ממדעני העולם הם אתאיסטים ואגנוסטיקנים, כנראה שאני רואה לנכון שמי שמנסה לחזק אמונה בכוח עליון ובדת אצל אדם מסויים כאדם חלש. תמיד צריך לזכור, איפה היה הכוח העליון כשאותו נער\נערה סבל\ה.

nadav641

New member
סתכלי ותביני

בואי נגיד שכל הילדים בבית לפנ יעוד שאמרו להם הרגישו שאלוהים שלח אותם לשם אני זוכר מתי שאני באתי לראשונה הייתי בהלם כאילו מכל הדברים שחלמתי עליהם אפילו דברים קטנים כמו יחס אוהב והרגשה של משפחה היה פה ויש פה עד ללא יודע מה לא חסר פה כלום ברוך ה' ובחיים לא יחסר ואני לא בנאדם דתי אבל אני גם חשוב שצריך לחשוב שהכל לטובה ושאלוהים עוזר לנו והוא באמת עוזר אין מה לעשות דבר כזה מדהים אולי האדם יכול לבנות וכל זה אבל צריך איזה דחיפה קטנה מאלוהים על הדרך ומי שבא לפה ושידבר רגע עם הילדים ויבין מאיפה כל אחד בא וידבר עם הילד ויראה את הבית יבין שיש פה איזה גסט'ה מאלוהים שפירגן לבית ולמריומה ולמיכאל ברוך ה' =] ואני חושב בלי אלוהים שגרם למריומה שיקרה לה מה שקרה לה ושהיא תפתח את הבית המדהים הזה ושבלי שיהא הייתה מכירה את מיכאל אז המצב שלכל מי שהיה פה היה בקאנטים מתחת לקרשים... איזה חפירה =]]] נדב =]

כוח עליון-הכוונה

הכבנה בכוח עליון: כל דבר שמשמש לכוח שיכול לעשות שינוי לאדם לחלק זה באמת אלוהים אבל לחלק זה קבוצה, לחלק זה חבר, כוח עליון בה כדי לעזור לך ולכל אחד זה משהוא שהוא מאמין בו, אמונה זה מעבר לעשיה, לדוגמא: אחרי שעושים מבחן מתחלים להתפלל שהתוצאה תהייה טובה, זה מתחיל שאתה לומד את החומר ממשיך לכך שאתה שוקד לפני המבחן , עשית המבחן ומשם מי הרגע של מסירת המבחן לבוחן נשאר רק להתפלל ,

מיכאל ומריומה

אתם מלאכים עלי אדמות עם חוכמת חיים והבנה ללב ולנפש, הלוואי שהמדרריכים היו מתנהגים לפחות כמוכם באצילות ורוגע, אתם משרים אווירה של ביטחון וכוח להמשיך הלאה בקשיים של החיים

תאנוש

New member
טיפשית? טיפשית למי?

תחשוב על מצב בו נערים ונערות מגיעים לשם, וגם ככה הם מבולבלים ואבודים, וגם ככה הם מתקשים למצוא לעצמם פינה שקטה... תוסיף לזה את ההורמונים של גיל ההתבגרות ואת העובדה שהרבה מאוד מנוער הנורמטיבי, ועוד יותר הרבה מאוד מהנוער הלא נורמטיבי, לא רכשו כלים להתנהגות מינית נכונה ותבין שאם לא רוצים להוסיף על כל הבלאגן של החיים גם הריון לא רצוי, אונס, ובכלל פעילות מינית - יש ליצור הפרדה! ובקשר לסמים, אתה שוטר, אתה בטוח מכיר את השמועות שיש על המשטרה על שוטרים שלוקחים שוחד, שוטרים אלימים וכו', אז זה אומר שכל השוטרים כאלו? אני בטוחה שלא. כנ"ל לגביי הנוער. זה שתפסת ילד על סמים לא אומר שכולם ככה. מי שרוצה להסתיר, יצליח לעשות זאת... להשמיץ מקום שלם בגלל ניסיון - שאפילו לא שלך!! - אלא ששמעת מישהו - זה חוסר אחריות (ועוד כמה דברים שמפאת כבודך אני לא אוסיף).

Jen74

New member
הפרדה בין נערים לנערות בגיל ההתבגרות

חשובה מאוד לפרטיות של כל אחד מהצדדים, מי יותר ומי פחות, אבל חשובה מאוד. כאישה וכאמא ובלי כל ניסיון מקצועי שהוא אני יכולה לומר שזה חשוב להפריד בין בנים ובנות , בכל בית בגיל הנעורים. אני גדלתי עד גיל 11 בבית שבו אחי הגדול קיבל חדר משלו כשהגיעו לגיל 10 בערך. אחי גדול ממני בשנתיים ויש אחות צעירה ממני בשלוש שנים. בגיל 11 וחצי נולד אחי הצעיר. כשהגעתי לגיל 12 קיבלתי חדר משלי. כמובן שהכל תלוי ביכולת של ההורים מבחינת גודל הדירה. הבת האמצעית שלי נכנסה השנה (כיתה ז') לפנימייה מוכרת וידועה ברמתה הגבוהה מכל הבחינות. במסגרת מגורים בפנימייה שכבת ז' מתגוררת במבנה המזכיר אכסנייה בת שתי קומות כאשר בכל קומה יש חדרים ל- 3 עד 4 ילדים ושירותים ומקלחות משותפים לכל קומה.הבנות מופרדות מהבנים בחדרים בקומה אחת, מלבד חדר אחד של בנים בקומת הבנות בשל מחסור בחדרים בקומת הבנים. הבת שלי עזבה את הפנימייה כעבור חודשיים וחצי בשל חוסר פרטיות לטענתה. עצם העובדה שגם הבנים הסתובבו חופשי בין החדרים בקומת הבנות הפריעה לה מאוד. אין לי ספק שהפרדה בגיל הנעורים בין בנים לבנות היא חשובה מאוד להתפתחות שלהם/ן.

ההפרדה בין בנים לבנות, בבית השנטי

אני מאמין של בית השנטי כמו במשפחה, אחים ואחיות חיים ביחד בסלון ובכל מקום ששיך לכולם, ההפרדה רק בחדרי שינה מקלחות ושירותיים, ששם חייב להיות הפרדה בין בנים ובנות, ונער או נערה שיעברו חוק זה לא יכלו להשאר בבית, זה עובד כבר עשרים וחמש שנה בהצלחה מרובה, הם ממש מרגשעם כמו אחים אחיות.

כמה נקודות...

אני מדריכה בבית השנטי, ההפרדה היא בחדרי המגורים ובמקלחות,, כל שאר אזורי החיים בבית שהם סלונים, מטבח, מרפסת וכו' הם משותפים לכל ילדי הבית והם נמצאים ומשתמשים בהם יחד ממש כמו בכל משפחה אחרת... אני מזמינה אותך גיל לבוא לבקר בבית ולהתרשם... אנחנו באמת בית חם ואוהב עבור בני נוער,, מקווה שהצלחתי להבהיר כמה דברים אם יש עוד שאלות אשמח לענות!!

al haboker

New member
...

אין הפרדה בין בנים לבנות מלבד החדרים, כידוע לי. בקשר לשמועות ששמעת, להכליל זה אף פעם לא דבר נכון לעשותו. יש שם סוגים שונים של אנשים, כמו סוגים שונים של בנות, כמו סוגים שונים של בגדים. מצחיק שאני צריכה בכלל להסביר את זה, רוב הנערות שמגיעות לשם (כמו גם הנערים), לא חונכו כראוי. גם אני לא חונכתי כראוי. הן לא יודעות, כנראה, בידיוק, איך להתנהג, ובעינהן של 'המתלבשות חושפני', כנראה זה נראה טוב. בבית השאנטי לא מתעסקים בלבוש או בצורת דיבור. אני לא בידיוק יודעת במה הם כן מתעסקים. אני כבר מברברת, הנקודה היא שיש שם סוגים שונים של אנשים. לא כולם כמו הסטיגמה בשמועות שמסתובבות לכיוונך. כתבתי בדף הקודם הודעה על החויה שלי משם, אולי זה יסביר טוב יותר. בקשר לסמים זה נכון. ובכלל, אם נער משם רוצה לעשות משהו שאסור, אם הוא באמת רוצה- הוא בהחלט יוכל.. וגם בלי הרבה פחד. אפשר להתעסק בשאלה האם אפשר באמת לראות כל דבר שנער שנחשב 'בסיכון' עושה, בלי שהוא בעצמו ירצה לעלות על דרך הישר, אבל זה לא לפה כבר, לדעתי. בכל מקרה, אתה מוזמן לקרא את ההודעה שלי ההיא.

TG GIRL

New member
גיל חשוב לי שתקרא את זה

אני חושבת שהפרדה בין בנים לבנות כלל אינה טיפשית במקום הזה. מגיעות לא מעט בנות לבית המקסים הזה, שעברו הטרדה או תקיפה מינית בעברן. ואני חושבת שזה חשוב למען השקט הנפשי גם שלהן וגם של מדריכי הבית שמישהי לא מגיעה מבית שהוא בעצם כלא, לאותו הדבר בדיוק. בית השאנטי הוא לא מקום להיכרויות ודברים כאלו. הוא מקום לחיות ולהשתקם בו. נרקמות שם חברויות נפלאות, וביום יום יוצא להיפגש שם אחד עם השני, בפעילויות או אפילו סתם בארוחת צהריים או על המרפסת. לגבי נוטף מאווירה דתית, אני טראנסקסואלית (בשינוי מין), והנה , גם לי היה מקום בבית. מעולם לא התייחסו אליי בצורה מגעילה או משפילה, או שפטו אותי בגלל חלק בלתי נפרד מהמהות שלי. גם נוער הומו/לסבי מקובל בבית הזה. וגם אנשים מדתות אחרות. זה לא העניין בהפרדה שציינת בין בנים לבנות. לילה מקסים, סתיו.

גיל110

New member
מה אני אגיד לך...

יש משהו בדבריך.. מודה שטעיתי, אבל חבר שדברים לא כתובים אצלהם באופן ברור יותר.

למעלה