לדעתי זה הכל עניין של לחץ ושל הרגל

RobinhooDw

New member
לדעתי זה הכל עניין של לחץ ושל הרגל

לדעתי ברגע שתפסיקו להיתקע ותירגעו הכל יהיה נורמלי הרי אין סיבה שלא אני חוזר ומציע לכם לעצור כשאתם נתקעים ולא להאמץ שוב שריר מיותר אני לא מגמגם כי אני רגוע אני לא מאמץ את השרירים שבדרך כלל אני מאמץ כדי להגיד מלה שבה אני נתקע תנסו גם אתם אין לכם מה להפסיד!

elanc10

New member
הבנו כי זה עוזר לך, הבהרת זאת יותר

מפעם אחת, אנו מאושרים בשבילך,ואין טעם להמשיך ללחוץ כי זה הופך לנידנוד. כתוב את התזה שלך למכוני מחקר רציניים החוקרים את הגימגום עשרות שנים. אם הם ימצאו כי יש בדבריך טעם, תהיה אדם עשיר מאד ומפורסם מאד. יש כאן אנשים מבוגרים שעברו הרבה טיפולים מסוגים שונים, חלקם רציניים חלקם ע"י שרלטנים,לכן חבל שרצונך הטוב יהפוך לנידנוד מציק.

סאמיה

New member
זה טוב שזה עוזר, אך האם אתה אומר

מלים שהם היו קשים אילו היית מגמגם. האם אתה שם עצמך במקומות שהיה קשה לך לדבר קודם? זה מאד קל לומר אין לי גמגום אם אני לא מדבר עם אף אחד וסתם יושב כל הזמן לבד.

shuky63

New member
מה שאתה אומר לגבי עצירה כשנתקעים

הוא נכון עקרונית.היה נהדר אם הייתי יכול לעצור ל3-5 שניות לעשות הרפיה ולהמשיך לדבר.מצד אחד זה נראה מוזר לעצור לכמה שניות אבל זה חוסך התקעויות להרבה יותר זמן.הבעיה היא שבשניה של ההתקעות אני בכזה חוסר שליטה(פניקה ליתר דיוק) שאני לא מצליח לארגן את עצמי לעצירה של כמה שניות וממשיך לדבר כמו תקליט סרוט.

RobinhooDw

New member
לא לכמה שניות פשוט לא להילחץ

העיקרון הוא לא להילחץ לדעת שאם תיתקע לא תצטרך להיתאמץ. הלחץ היום יומי הזה הוא לא טוב! תירגע החיים אחרי הכל הם לא צריכים להיות סיוט ואם לא תגיד את מה שהיה לך להגיד כלום לא יקרה. אני לא רוצה להיות קרציה אבל אין הרבה מקומות אחרים להגיד את מה שיש לי להגיד זה חשוב לי להעביר את המסר.

elanc10

New member
אמרת שאתה בן 16 ?, החיכוך שלך עם

הסביבה הוא נמוך ואתה בודאי גר עם משפחתך התומכת. אין לך את הנסיון שצברו כך אנשים עם עשרות שנות גמגום. חכה כשתתגייס לצבא ותהיה ביחידה קרבית שבועות עם אותם אנשים שחלקם לא יסבלו אותך, ויתחילו לחקות אותך ולהתעלל בך,אני מבטיח לך ששרירי הבטן לא יעזרו לך. אולי שרירי האגרופים אם תשכיב את מנהיגם על הריצפה. חכה לקבלה לעבודה או ללימודים כאשר כמה משפטים יקבעו את עתידך ולא תוכל להירדם שבועות לפני כן. איני רוצה לייאש אותך,אבל בתור ילד בן 16 , תבין שנסיונך בעולם ובחיים הוא מצומצם מאד. אתה חי בחממת הוריך ועדין לא נאלצת להכנס למלחמת הקיום כאשר יש לך משפחה וילדים להאכיל וראיון יקבע עם תאכיל אותם או לו,אני יכול להבטיחך שכל שרירך יתכווצו. בטחונך העצמי עומד ביחס הפוך לנסיונך, כך זה בכל התחומים, תמיד ילדים מנסים להסביר למבוגרים כי הכל פשוט. לסיכום, באמת מאחל לך הצלחה והלוואי ויסתבר שגילית את הסוד האולטומטיבי לטיפול בגימגום. אבל קצת צניעות לא תזיק, עוד 10 שנים תבין כמה שטעית. הלוואי ואתבדה.

RobinhooDw

New member
elanc ניסיון בגמגום? היה לי לא מעט

אני לא יודע למה אתה כואס כלכך אולי זה בגלל שהיה לך מאוד קשה, אני מבין אותך אחרי הכל גם אני גמגמתי וגם אני סבלתי, אבל להגיד שאין לי ניסיון? כי אני בן 16? +10 שנה זה לא מספיק ניסיון? אני יודע איך זה ששונאים אותך רק בגלל שלך קשה לדבר ושלא מבינים את המאמץ שאתה משקיע רק כדי לנסות ולהשפיע אליהם לטובה. רק שתדע שאני הייתי פעם הילד הכי שנוא בכתה הילדים היו מתייחסים אלי כמו לזר שלא קשור בכלל לכתה, לשבת לידי אף אחד לא רצה, בשיעורים הייתי תמיד לחוץ שלא ישאלו אותי חס וחלילה שאלה וללכת הביתה תמיד הלכתי לבד סבלתי אולי 4 שנים ותמיד חשבתי שזה איזשהו פגם בי. האמת היא שברגע שהפסקתי לגמגם ולהילחץ כך גם קיבלו אותי יותר והתייחסו אלי יותר בכבוד. ועכשיו אני אולי בין הילדים הכי אהובים בכתה. אז לך יש מה להגיד כשאני מנסה לעזור לאחרים לא לסבול כמוני? אני בטוח שיש פה אנשים ששמחים שיש מישהו שרוצה לעזור.

elanc10

New member
יפה שאתה רוצה לעזור, לדעתי אין לך

נסיון הבנה ורקע בטיפול. איני יודע האם אתה שרלטן? נודניק משועמם? ילד תמים? אם אתה רוצה לעזור תלמד באוניברסיטה קלינאי תקשורת ותעזור. תסביר את עמדתך בפני פורומים רפואים ותזכה לתהילת עולם. למה לא תבקש להרצות על שיטתך לפני "אמבי"? מה שמציק לי בנדנוד הבלתי פוסק שלך שישנם מגמגמים חסרי נסיון ורקע בטיפולים שניתן לקבל היום, חלקם יעילים יותר, חלקם פחות, הם קוראים את דבריך ונתלים בפתרון הפלא שאתה מציע לבעית הגימגום,הכל כל כך פשוט! אתה תגרום להם למפח נפש. מגמגמים מנוסים שעברו כבר את כל השלבים כולל התלהבות משיפור רציני,אינם מתיחסים אליך ורואים בך עוד נודניק שיש לסבול כאשר גולשים. אני מניח שלא הבנת, כמו שלא הבנת את הערות הכותבים האחרים שמספיק להציף, ואנו נמשיך להקשיב לטעוניך שגמגום זה רק בראש שלנו ונשימה ושרירים פותרים הכל.

shuky63

New member
בגיל 15-16 גמגום יכול בהחלט לעבור

לבד.זו תופעה ידועה ונהדר שזה קרה לך.בדרך כלל אנשים בוגרים יותר כבר שקועים הרבה יותר עמוק בהרגלי הדיבור הלא נכונים שלהם וקשה להם לשנותם. טל,אתה צריך להבין שהאנשים פה בפורום כבר שמעו בחייהם כל כך הרבה אנשים טובים שאמרו להם את המישפטים האלה:אל תתאמץ,תרגע,תדבר לאט.רק לשמוע מישפט דומה ממישהו מעלה להם את הסעיף(גם לי דרך אגב אבל אני בתור מנהל הפורום חייב להיות מהאו"ם).אז תתיחס בהבנה ותמשיך להיות איתנו.

elanc10

New member
לשוקי,תגובותיך ראויות להערכה רבה

מעבר לפורום אני עובד בחברה עם לקוחות חוץ כבדים, יש לנו מנהלי מכירות רבים שתפקידם להגיד ללקוח "לא" ויתיחס כאילו קיבל "כן".נראה לי מנסיוני איתם שתוכל ללמדם והרבה. המשך כך. ד"א שמתי לב שלמגמגמים רבים יש כושר ניסוח מעולה בכתב. שנובע מהשקעתנו ורצוננו כי נובן בהיר וברור, בניגוד לקשיינו להסביר את עצמנו בעלפה.

elanc10

New member
רציתי לציין נקודה נוספת והיא תקופות

ללא גימגום,בצבא הייתי קצין חובשים, סיימתי את בה"ד בהצטיינות. היה לי רקע טוב ברפואה שנתן לי בטחון עצמי וכושר גופני מעולה עם סיבולת גבוהה,כלומר היו לי יתרונות אוביקטיבים על שאר החיילים מה שהעניק לי בטחון עצמי רב. הייתי מעביר מסדרים כולל קריאת שמות של מחלקה,ערכתי תירגולות מחלקתים ולא נתקעתי. כנראה שהסמכות משחררת מאד. רק בטכניון בשנה אחרונה היה לי קורס שדרש הרצאה עם משפטים מוגדרים שהייתי חייב לומר. פעם נתקעתי במשפט,הבחנתי במבטי הסטודנטים בי מה שגמר את בטחוני העצמי. המשך הקורס היה ממש סיוט עבור. מה שהתכוונתי לומר, שכנראה אין ריפוי מהגימגום, לכולנו יש תקופות יפות ותקופות גרועות, בסה"כ איננו מלקקים דבש.

RobinhooDw

New member
לסאמיה אני לא נמנע אף פעם מלדבר

אני מדבר הרבה יותר ממה שדיברתי פעם העיקרון הוא שאני יודע שאני לא אתקע, בעבר כל פעם שהיו שואלים אותי שאלה הייתי נכנס לפאניקה אבל עכשיו אין לי סיבה להיכנס לפאניקה. שאלה: אם הייתה מקבל מכה בראש ושוכח הכל, אתה חושב שעדיין הייתה מגמגם?

marlen

New member
נראה לי שכן

אם הייתי שוכחת- אין ספק שלא הייתי מגמגמת

RobinhooDw

New member
שלחתי לאמבי בקשה ואעשה הכל לעזור

שלחתי לאמבי בקשה להעלות ולהגיד את דעתי. ההבדל ביני ובין ובין "שרלטנים" הוא ששרלטנים עושים זאת רק לטובתם האישית. איזה טועלת יש לי? אני הפסקתי ואני רוצה שגם אחרים יפסיקו, אני מרגיש מכופח, כאילו שזה לא מגיע לי, למה זה קרה רק לי? מחובתי אני חייב לעזור! elanc אני לא רוצה לפגוע או "להציק" לך בשום דרך, אני יודע מה עברת ואין לי זכות להגיד לך מה לעשות. קשה לי לראות אדם סובל ואעשה הכל כדי לעזור. אין לי ספק שהידע שלי יעזור לרבים ואני בטוח שעוד תשמע עלי ועל מה שיש לי להגיד. מלבד אני חושב שתפיסת העולם שלך מאוד מוטעת, החיים לא קשים ולא צריכים להיות קשים, התפיסה הזאת שהחיים קשים נבעה מאנשים שלא סבלו ואינם יודעים מהו לסבול באמת. אם כי לאדם מגמגם או לכל אדם הסובל אין ספק שהם קשים. אולי אני ילד קטן שלא מבין כלום, אך בעניין הזה אני מבין, כמו שקילתי כך גם אחזיר.

marlen

New member
בנים, בנות

תגידו, למה יש יותר מגמגמים בנים מאשר מגמגמות בנות? מישהו יודע?

elanc10

New member
יש אחוז כפול של בנים

גמגום עובר בדרך כלל בתורשה וכנראה מדובר בגן "גברי" יותר שהופעתו תדירה יותר אצל גברים.

למעלה