לדעתכם האם צריך

הדחף הראשוני שלי לומר שלא צריך

כי לא כתוב בשום מקום (מלבד מלכות יהודה וישראל) שיש עניין שישראל צריכים לשלוט. אבל לופוליאנסקי דוקא לא רע לדעתי..

odery

New member
אני לא סובלת אותו

הוא גלותי וכבד.חוצמזה שאיפשר לומר עליו שהוא ראש העיר של כולללם.ישבתי עם ברקת לראיון,הבנאדם מאד מאד הרשים אותי.

לב אiהב

New member
גלותי,זה אדם שפורק עול!זה כתוצאה

מהיצר הרע שמשתולל נורא בזמן הגלות.בפרט ב``שעות האחרונות`` של הגלות.אדם שומר מצוות קלה כבחמורה,הינו אדם שניגאל! אדם שהגאולה שלו כבר הגיעה!/tapuzforum/images/emo13.gif

לב אiהב

New member
צריך ראש עיר חרדי.``חרדי`` דייקא!

כזה שרק חוקי התורה קובעים לו,ולא חוקי המדינה במציאות שהם נוגדים את חוקי התורה.כזה ראש עיר,שלא ``בא לקראת`` כשזה נוגד את חוקי התורה.אבל זה לא יקרה עד שהמשיח יבוא.עד אז אנחנו בגלות בין גוים ובין יהודים.

אני תוהה מה הוא אמור לעשות כשיגיע למצב

של מחלוקת מעשית בין האשכנזים לספרדים או בין החסידים לליטאים.. אם אסור לו לבוא לקראת מישהו, או למצוא חן בעיני ציבור מסויים - הוא נועד לכישלון.

לב אiהב

New member
מותר לו,וחייב לבוא לקראת כולם,כשזה

לא נוגד את חוקי התורה!מה לא מובן? וכשנוגד את חוקי התורה,אסור!

דיברתי על מצבים שכל קבוצה חושבת

שדעת תורה היא אצלה. כלומר - מחלוקת בין הזרמים החרדים.

לב אiהב

New member
זה שאלה מעניינת מבחינה הלכתית

ראש עיר/שכונה/רחוב,מה דעת התורה בהרבה נושאים.מי קובע את הסדר במקום.האם רבו של אותו ראש עיר,או שמבחינה הלכתית יש מקום לדעות של רבנים אחרים,רבני הציבור או שהוא חייב לשמוע בקול רבו בנוגע למקום שהינו מנהיג.אני לא רב ולא פוסק,אך אני יודע שהתורה מתיחסת לכל שאלה שרק צצה,ויצטרך ראש העיר לשאול את דעת התורה בנוגע אליו!/tapuzforum/images/emo13.gif

למעלה