לדעתכם מגיע לפושעים סיכוי לשפר את חייהם בזכות הגנבה?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הפרשה הצליחה לעורר גלים ברשתות החברתיות ובציבור הצרפתי, כשהשאלה שנותרה פתוחה היא האם הסיפור יסתיים בשיתוף פעולה מפתיע או בתיק פלילי.

boriska1

Well-known member
הפרשה הצליחה לעורר גלים ברשתות החברתיות ובציבור הצרפתי, כשהשאלה שנותרה פתוחה היא האם הסיפור יסתיים בשיתוף פעולה מפתיע או בתיק פלילי.
אחד לא מוציא את השני. גם וגם.

פולגאר

Well-known member

לדעתכם מגיע לפושעים סיכוי לשפר את חייהם בזכות הגנבה?​

לא צריך להיסחף ולתת להם טייטל של פושעים, מדובר בהומלסים שחייהם בזבל, תרתי משמע.
ההצעה של בעל הכרטיס להתחלק ברווחי הזכיה נראית לי הגיונית מאוד ומקווה שיהיה להם את השכל להסכים לה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא צריך להיסחף ולתת להם טייטל של פושעים, מדובר בהומלסים שחייהם בזבל, תרתי משמע.
ההצעה של בעל הכרטיס להתחלק ברווחי הזכיה נראית לי הגיונית מאוד ומקווה שיהיה להם את השכל להסכים לה.
אכן לא צריך להסחף

גנב, אינו פושע?!

nothing but the truth

Well-known member
כל גנב נקרא גנב, דין פרוטה כדין מאה

את מערבבת בין אשמה לבין ענישה (או בין פסק דין לגזר דין). כל גנב נקרא גנב (גם לפי מה שהרינגטון כתב) השאלה אם כל הגנבים יקבלו את אותו עונש.

ומי שגונב אוכל כולל מטרנה מגיע לו התחשבות?

במקרים מסוימים כן. קוראים לזה נסיבות מקלות. העונשים בחוק (ברוב המקרים) הם עונשי מקסימום ולשופט יש שיקול דעת להחליט על עונש מופחת בהתאם לנסיבות.
מבחינת קביעת האשמה - הגנב אשם (אף אחד לא אומר שהוא זכאי) אבל מבחינת העונש שיקבל - בהחלט יכול להיות שונה בין מקרים שונים.

Harrington

Well-known member
מנהל
תלוי איזה גנב, הומלס הוא פושע צעצוע, עושה זאת בכדי לשרוד, בדיוק כמו מי שגונב אוכל מסופר.
בשביל לשרוד גונבים לחם וחלב ואם גנבת כרטיס אשראי, קונים איתו לחם וחלב. רכישת כרטיסי לוטו היא מותרות, לא הישרדות.

Harrington

Well-known member
מנהל
לדעתי לא "מגיע" להם. אני גם חושב שהמציע (ה'נגנב') מציע זאת רק כדי לא לאבד את כספי הזכיה לחלוטין ולאו דווקא מהתלהבות יזומה לחלק את הכסף. תכל'ס גנבו ואין כל "מגיע" שייהנו מהמעשה הפלילי שעשו.

עם זאת, היה והבן אדם (ולא הרשויות) מתרשם שמדובר בהומלסים מסכנים, מוכן לוותר להם על הגניבה ממנו וגם להתחלק איתם, זאת כמובן צריכה להיות זכותו המלאה לעשות כן. אבל "מגיע" כאילו זה דבר מתבקש, זה לא.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לדעתי לא "מגיע" להם. אני גם חושב שהמציע (ה'נגנב') מציע זאת רק כדי לא לאבד את כספי הזכיה לחלוטין ולאו דווקא מהתלהבות יזומה לחלק את הכסף. תכל'ס גנבו ואין כל "מגיע" שייהנו מהמעשה הפלילי שעשו.

עם זאת, היה והבן אדם (ולא הרשויות) מתרשם שמדובר בהומלסים מסכנים, מוכן לוותר להם על הגניבה ממנו וגם להתחלק איתם, זאת כמובן צריכה להיות זכותו המלאה לעשות כן. אבל "מגיע" כאילו זה דבר מתבקש, זה לא.
הומלס, בן טובים, גנב הוא גנב.

משתפרת1

Well-known member
לדעתי- לא.

למעלה