לדעתכם

Harrington

Well-known member
מנהל
1.סער מתאים להיות שר הבטחון?
בהחלט יתכן. יש לו את הנסיון הראשוני. אבל אנחנו לא בימי שגרה וזה תפקיד שיהיה קשה לכל מי שייכנס אליו ולא משנה כמה נסיון יש לו. אחת השאלות תהיה כיצד יתמודד סער עם המרד (להשקפתי) של הפיקוד הבכיר של זרועות הבטחון (ובעיקר צה"ל) נגד הדרג הממונה. זה יותר עניין פוליטי מבטחוני, אבל יש לו השפעה בטחונית מכרעת להצלחת המשך המלחמה בדרום.
2.האם זה הזמן להחליף שר ביטחון?
אידיאלי זה בוודאי שלא. אמנם לטעמי ראוי וסביר להרחיק את גלנט מהתפקיד לאור התנהלותו (הגלויה, גם מעבר לפרסומים של הבעיות איתו 'מאחורי הקלעים'). אבל ללא ספק היה עדיף אלמלא זה היה נדרש. עם זאת, המלחמה בדרום די תקועה (לתחושתי) ובהחלט יתכן שראש נקי שייכנס למערכת יוכל לטלטל אותה באופן שייעל את המערכה/ת לטובה.

שמלת תחרה1

Well-known member
בהחלט יתכן. יש לו את הנסיון הראשוני. אבל אנחנו לא בימי שגרה וזה תפקיד שיהיה קשה לכל מי שייכנס אליו ולא משנה כמה נסיון יש לו. אחת השאלות תהיה כיצד יתמודד סער עם המרד (להשקפתי) של הפיקוד הבכיר של זרועות הבטחון (ובעיקר צה"ל) נגד הדרג הממונה. זה יותר עניין פוליטי מבטחוני, אבל יש לו השפעה בטחונית מכרעת להצלחת המשך המלחמה בדרום.

אידיאלי זה בוודאי שלא. אמנם לטעמי ראוי וסביר להרחיק את גלנט מהתפקיד לאור התנהלותו (הגלויה, גם מעבר לפרסומים של הבעיות איתו 'מאחורי הקלעים'). אבל ללא ספק היה עדיף אלמלא זה היה נדרש. עם זאת, המלחמה בדרום די תקועה (לתחושתי) ובהחלט יתכן שראש נקי שייכנס למערכת יוכל לטלטל אותה באופן שייעל את המערכה/ת לטובה.
יוהווו הרינגטון. איזה נסיון יש לסער?

פולגאר

Well-known member
ליברמן דוגמה?
יש לך גם את עמיר פרץ.

הערה: שמת את תגובתך כאילו אני כתבתי אותה, כי אני לא כתבתי את המשפט "דיבר באופזיציה, ובקואלציה היה בובה" כי גם בקואליציה היה נמר של נייר (תזכורת: תוך 48 שע' ... :-):)

שמלת תחרה1

Well-known member
יש לך גם את עמיר פרץ.

הערה: שמת את תגובתך כאילו אני כתבתי אותה, כי אני לא כתבתי את המשפט "דיבר באופזיציה, ובקואלציה היה בובה" כי גם בקואליציה היה נמר של נייר (תזכורת: תוך 48 שע' ... )
איך מתקנים? אפילו לא יודעת איך זה נגרם.

נערך לאחרונה ב:

פולגאר

Well-known member
איך מתקנים? אפילו לא יודעת איך זה נגרם.
כנראה, כתבת משהו והתחרטת עליו, לכן סימנת אותו, מחקת ולא שמת לב שסימנת גם את תגובתי ואז העדבקת את תגובתך וזאת אפשר לדעת על פי גודל הגופן ששונה מהשאר.

נערך לאחרונה ב:

palmony1951

Well-known member

סוגיה שלומדים בישיבות :ROFLMAO: :D:LOL:;-) (אם בכלל)|חרדי|

פולגאר

Well-known member
1.סער מתאים להיות שר הבטחון?
2.האם זה הזמן להחליף שר ביטחון?
מי שהכי מתאים לתפקיד שר הביטחון הוא וינטר.
אם היו ממנים אותו, האויב היה מורתע וכידוע, הם מבינים רק כוח והיו נסוגים, לרבות החזרת החטופים.

Harrington

Well-known member
מנהל
מי שהכי מתאים לתפקיד שר הביטחון הוא וינטר.
אם היו ממנים אותו, האויב היה מורתע וכידוע, הם מבינים רק כוח והיו נסוגים, לרבות החזרת החטופים.
אין כל סיבה להאמין שוינטר יהיה טוב בתפקיד (יותר מאחרים או בכלל). בכלל התנהגות הצבא כלפיו על בסיס התנהגותו שלו, הימין רואה בו מועמד מתאים. אבל לאיש אין שום נסיון בתפקידים רלוונטיים לתפקיד הזה. היותו מפקד שטח מעולה ככל הנראה, לא מכשיר אותו לתפקיד העל הרחב הזה.

mיטלמן

Well-known member
מה הפרוטקציה הזו על הבוקר?
אני מבקשת, את כל דעות הכותבים בתפוז בנושא,
כולם יודעים ומבינים ובטוחים ושוכחים למה הם בתפוז ולא בבור בקריה.

ריקי זו אני

Well-known member
טעות יסודית - במדינה דמוקרטית (בעיקר) -
אני ממש לא ממעיטה בחשיבות במשרה שהיא המשנית בחשיבותה למשרת ראש הממשלה. יחד עם זאת צריך להבין שהמערכת נבנתה על מדרגים. במדרגים רטש הממשלה מוביל בכל התחומים והשרים שמונו על ידו מחוייבים לעבוד בתיאום ובהרמוניה מולו... ואם אין אמון/תיאום/הבנה וכו'. זכאי ראש הממשלה לפטר שר. שר לא יכול לפטר ראש ממשלה. לפטר ראש ממשלה יכולים שניים: היועמ"שית או הבוחרים.

האם זה אידאלי לפטר בימים אלה שר בטחון? ודאי שכן. את שר הבטחון הזה היה צריך לפטר עד ב11.10.23. מכתב ב8/10 תוקף
ביצוע המהלך 48 שעות.
לטעמי מכמה סיבות:
על טבח שעשו בנו מגיע לשר הבטחון (ולא רק...) צל"ש או טר"ש...
העובדה ששרת כל חייו בצבא ההגנה לא הוכיח את עצמו... לא ביום הרע הזה... לא בהכנת הצבא..., לא בתוכניות מבצעיות ביום שאחרי ועוד. ר"ל 0 איזה יחוס לניסיון של האיש מעברו... לשאלה הראשונה... גדעון סער הוא לא הכוס תה שלי..., פוליטית כמובן. אישית, לא נתקלתי בו אלה באולמות הכינוס של מרכז הליכוד... אבל
1. המטכ"ל, הרמטכ"ל... הבכירים האחרים חייבים לדעת שיש עגלון אחר. חושב אחר...ואם יעמוד על דעתו העקרונית אזי בעל אידאולוגיה שונה. שר בטחון 100% אזרח... ולא כליברמן שהפך לשפנפנו של המטכ"ל...
2. עמיר פרץ דוגמא לא ראה בכלל... בהיותו 'אזרחי' התישב מעל למטכ"ל מרוקאי... (מה שברק לא מצא מתאים לעליון...), כיפת ברזל... כנגד המטכ"ל...
דוד בן גוריון שר בטחון אזרחי... בנה צבא, פרק פלמ"ח, התמודד מול מרד גנרלים... ןבעיקר עיקר - ניצח.
לוי אשכול... שנה צבא למלחמה. לא משנה איך ומה... עד היום מתגעגעים להישג. משה דיין? לקח את התהילה ונפל ללא מצנח ליום כיפור 73...

Harrington

Well-known member
מנהל
העובדה ששרת כל חייו בצבא ההגנה לא הוכיח את עצמו...
למעשה בדיוק להיפך. מי שהגיע דרך הצבא לדרגים הגבוהים בו, הסיכוי שלו להיות שבוי בקונספציה גבוה מאלו שלא עברו את מסלול הפיקוד הבכיר. גלנט הוא דוגמה מצוינת (אך רק אחד מיני רבים) לכך.

נסיך.333

Well-known member
זה לא הזמן לפטר את גלנט, הזמן הזה היה כבר לפני 10 חודשים, וכל יום שהוא מכהן הוא גורם נזק.
לא הבנתי, שר אי אפשר להחליף אבל ממשלה כן? הכוונה ששר הביטחון ימשיך לכהן גם בממשלה הבאה למרות תוצאות הבחירות?
אפילו אם מרץ תזכה להקים ממשלה?
טוב שאין צביעות פה..

למעלה