לדעתכם,

giba70

New member
לדעתי כן

אבל אני לא דוגמה... עוד מילים שמתחרזות: believer (believe her) liver (leave her) shiver quiver quicksilver beaver weaver fever
 

shellyland

New member
כן

וזאת לא שאלה של דיעה. קוראים לזה "חרוז משובח" = חרוז הבנוי על שיוויון של שתי תנועות ולפחות עיצור אחד, בתנועה השנייה (במקרה הזה יש שני עיצורים). דהיינו: i-ver. יש לנו התאמה של התנועות i ו-e ושל העיצורים v ו-r. חרוז מושלם אמור לקיים את שלושת תנאי החרוז: שיוויון עיצורים, שיוויון צליל ושיוויון טעם. חרוז משובח מספק אותם באופן חלקי בלבד, אבל הרבה יותר קרוב אליהם מיתר סוגי החרוז (חרוז עובר, חרוז ראוי, חרוז עי וכיו"ב).
 
נראה לי שזה חרוז ראוי

כי ה- i לא נחשבת. אני טועה? חרוז עובר- דמיון באות אחת שבסוף המילה ובתנועה שלפניה (בדד-נחמד) חרוז ראוי- דמיון בשתי אותיות ובתנועה אחת (נמלות-מסילות) חרוז משובח- דמיון בשלוש אותיות ובשתי תנועות (עדניך-שהרוניך-צפוניך) וגם river fever (לפחות באנגלית הישראלית ה-i וה-e נשמעות אותו הדבר) "לא תחרוז בשור ובחמור, הבא את השור אל ארץ המישור, ואת החמור אל הר המור". (נכתב על ידי אבן עזרא בעקבות הפסוק "לא תחרוש בשור ובחמור יחדיו")
 

קא זו או

New member
כן בהחלט- מדוע לא?

אלה חרוזים המבוססים על "שמיעה" ולא על הכתיב.שפה חיה ונושמת. זה היתרון של שפה שמדברים אותה על פני שפה שרק קוראים אותה בחגים או בתפילות ומשערים איך "מבטאים" את המלים.
 

קא זו או

New member
כן בעברית

סתו ו-סטו = חרוז? נפקחת לארך - עובר-אורח = חרוז? האם בשפות אחרות הם חרוז? אגב ישנה בעיה קטנה עם החרוז הזה והוא הטעם, שמשבש אותו קצת.
 

קא זו או

New member
המושלם נקרא "הומונים"

מה שבימה"ב קוראים לו "צימוד". אגב, חרוז מהסוג הזה לא חייב להיות צימוד, זו בעצם גם הגדרה של חזרה. ביאליק "לא זכיתי באור" - בית שני - שורה 2 ושורה 4 : ניצוך קטן - אך כולו שלי הוא/ כי ממני ובי הוא
 

sailor

New member
בעידן הפוסטמודרניסטי

חרוזים יש רק במחרוזת, לא?
 
למעלה