לדעתכם

majsbi

New member
לדעתכם

התנך כספר פנטזיה, מה אתם אומרים? כן או לא?(נמק והדגם) אני חשבתי על זה ויש דברים שמזכירים, אבל כמובן שלא ממש.

ממש לא

ספר מדהים לדעתי נכון שיש סיפורים כמו המבול של נוח, או אדם חווה והנחש, שזה נשמע קצת מוזר לפי מה שאני יודעת זה סיפורים שבאו להסביר מצב מסויים (למה הלידה כואבת, למה יש מים בכל מקום...) יש לזה שם שכחתי איך קוראים לסוג הזה של הסיפורים אני אוהבת את המקצוע הזה

איפי1

New member
לא נראה לי...

יש מצב שזה מעין סקיצה ל MMORPG הטוב ביותר שיהיה אי פעם, אבל לא נראה לי שאפשר לקרוא אותו כספר פנטזיה.

RichardSmith

New member
לא פנטזיה,

סיפורי עם/ סיפורי משלים. לא מאמין שבהכרח הסיפורים באמת קרו, לא מאמין לגמרי שדוד, שלמה ושאול באמת היו. יציאת מצריים היתה של עם אחר. הסיפורים נועדו להעביר את חוקי ההתנהגות לא בצורה יבשה של חוקים כי אם ע"י סיפורים שקל יותר לזכור. במקום להגיד: "אסור גילוי עריות" אומרים: "אמנון ותמר".

majsbi

New member
למה סיפור יצאת מצריים

היה של עם אחר? מאיפה הבאת את זה?

RichardSmith

New member
אין לי הוכחות ארכאולוגיות.

זו "הרגשה" לא מבוססת. היה שבט בדואי שיצא ממצריים עבר בארץ וסיפר לתושבים את הסיפור. עם הזמן הסיפור הפך להיות הסיפור של שוכני הארץ.

לא ספר פנטזיה, זה יותר כספר מנחה למה

מותר לעשות ומה לא. לפי דעתי זה ספר שחכמים כתבו כדי עם ישראל מאוחד ושהם יפעלו לפי נורמות (למשל כמו נורמה 2) ספיפיות, יתכן כי מה שמסופר באמת קרה אבל הכותבים שינו קצת את האמת כדי שהיא תשחק לטובתם.

למעלה