לדעת יותר

שאמאן20

New member
לדעת יותר

שלום אני בן 20 והייתי רוצה לדעת מה זה בעצם דמיון מודרך וNLP אם תוכלו לענות ולהגיב אני אשמח. תודה!

breuven

New member
שלום וברוך הבא

NLP זו שיטה לעשות שינויים בתהליכים שונים: בנפש, בניהול קבוצות, בתהליכים חברתיים ובצם כמעט בכל תחום. היחודיות של השיטה - בפיתוח "שפת תכנות" מיוחדת: בוחנים איך המציאות משתקפת במוח בצורת תמונות דמיוניות, קולות פנימיים וזכרות תחושות להן יש מטריצה יחודית לכל חוויה ספציפית. לאחר שמבינים "איך זה עובד " אצל אדם ספציפי - אותו אדם יכול לשנות את התהליך בהנחיית מנחה NLP. זה כמובן בקצרה. NLP זה אומנות וגם טאוריה מפותחת מאוד. דמיון מודרך זה אחד מהכלים ש-NLP משתמש הכוונה במדיטציה מכוונת לפטרון בעיות בהנחיה של מנחה.

אתה מוזמן גם לאתר של המרכז הישראלי

למצוינות וNLP www.icnlp.co.il כאן תקבל תשובות לשאלות הנשאלות הרבה בברכה מיכאל

מצא

New member
דמיון מודרך.

כל אחד מאתנו משתמש בחיי היום יום בדמיון.כשאנחנו מתכננים את סדר היום שלנו למשל, אנחנו חווים בדמיוננו מצב שעדיין לא קרה.כשאנחנו נזכרים בחוויה מעברנו,אנחנו חווים אותה שוב דרך מראות,תחושות,צלילים,כשאצל כל אחד מאתנו החוויה עוברת דרך החושים שדומיננטים לו. בתהליך של דמיון מודרך המטרה היא ליצור קשר עם עולם הדמיון היחודי למונחה /מטופל ופה ניתן להשתמש בטכניקה של ה n.l.p ,כשדרך עולם הדימויים ניתן ליצור תקשורת עם תת המודע.דימויים אינם "מאיימים" הם מאפשרים בדרך עקיפה להגיע לרבדים מאוד עמוקים,מכאן ל"משל" הבינו מימים ימימה את משמעות המשל, וביטויים שאנו משתמשים בהם בחיי היומיום, כמו "זה כמו עצם בגרון" או "אני בעננים". הדרך להגיע לתת המודע, היא דרך "הרפייה",שזהו מצב תודעתי איטי יותר,שבו גלי אלפא פעילים,כמו בשינה,מדיטציה וכד'.וכשמונחה/מטופל נמצא בהרפייה,מתחיל דו שיח דרך עולם הדימויים עם תת המודע. יום טוב
עידית.

למעלה