לדעת להעריך

לדעת להעריך

לפני כשבוע יצאתי משגרתי הביתית (שמירה כמובן) לאסוף את ביתי מהגן. בשער הגן נפגשתי עם כמה אמהות מפטפטות ודנות בנושא רופאי נשים והריון. היו שסיפרו שהלכו לרופא סתם בתירוצים כמו נפלתי בבית וכ"ד רק כדי לראות ולשמוע את העובר. עוד הוסיפה אחת בחוכמה - איזה כך להיות בשמירה ועוד שמשלמים לך משכורת. כאשה ואמא שחוותה הריון ראשון קל מלא חוויות עד הלידה ולידה קלה כעסתי לשמוע את הבורות. נכון שאולי תגידו שאין לשפוט דאגה של אמא אבל מצטערת זה ממש מזכיר לי את תקופת הטיפולים והרצון להיות אם שהיתי שומעת על ניסיונות של חודש והופססס בהריון. נ.ב - שאלה באיזה שבוע מתחילים לחוש התקשויות בבטן. זכור לי מהריוני הראשון אך נראה לי ששבוע 20 מוקדם מידי אולי משהו לא בסדר? איתכם מיטל של שי

ביטנונת

New member
מסכימה איתך לגמרי

לגבי הבורות של אנשים. גם אני בשמירת הריון. הריון 2 כאשר הראשון עבר ללא בעיות מיוחדות רק ילדתי בשבוע 35. לכן ההריון הזה הייתי במעקב ומשבוע 26 אני בשמירה בגלל התקצרות של הצוואר. נשים לא יודעות להעריך הריון תקין ונורמלי, כנראה עד שלא נכנסות לשמירה. זה מלחיץ וזה נורא. נ.ב- בקשר להתקשויות בבטן, אני מרגישה כבר משבוע 18. אני יודעת שיש כאלו שמרגישות מהשליש השני וזה תקין.

צודקת

ואני זוכרת כמה הרתיח אותי לשמוע על נשים שהצליחו להוציא שמירה רק כדי לקבל חופש מן העבודה ובפועל בילו בקניון (בשעה שאני שכבתי 12 שבועות במיטה). מרגיז. מצד שני, קשה לצפות מאנשים לפרופורציה אמתית. שלא ידעו. אם יש לך התקשויות, פני לבדיקה. לי היה הריון עם התקשויות משבוע 16. כדאי לטפל בזה, או לפחות לעקוב.

איך מטפלים בהתקשויית

אומנם ההתקשויות לא רבות בערך 5 פעמים ביום במיוחד ששלפוחית השתן מלאה. הרופא אמר לי לשתות המון וכך אני עושה 3 ליטר ביום רצה כל 5-10 דקות לשירותים . הסביר לי גם הרופא שההתקשויות יכולות להיות מהדילול שעברתי לפני שבועיים. בקיצור אני לא יודעת מעבירה את הימים בדאגה אבל יחד עם זה לא נותנת לעצמי להישבר אני בטוחה שהכל יעבור בשלום והעוברית המקסימה שלי תיוולד בריאה וחזקה. באינטרנט וספרים קראתי שהתקשויות בסביבות שבוע 20 הם דבר נורמלי. מאוד מבולבלת איתכם מיטל

ביטנונת

New member
אני מקבלת פרסולט

אלו כדורים שאמורים לעזור במניעת צירים מוקדמים ע"י הרפייה של שריר הרחם. צריך להיות במעקב אחרי אורך צוואר הרחם ופתיחה ואם יש התקצרות נוספת מעלים את המינון ולהיפך. לי היתה התקצרות נוספת (עכשיו 1.9 ס"מ) והרופא העלה לי את המינון.

למעלה