לדר´ שינברג מדליה אור

ציפלה

New member
לדר´ שינברג מדליה אור

קראתי שנית את מה שכתבת על מכשירי אינהלציה ולא מסתדר לי משהו בתשובתך. דברת על אידוי וריכוז התמיסה.. בנבוליזר שמנוצל בו זרם אויר בלחץ לדעתי מה שיוצא ממנו הם לא אדים (בריחה של מולקולות H2O ) אלא טיפות קטנות של נוזל. ככול שהטיפות תהינה קטנות אם הנוזל הומוגני אין סיבה שהתמיסה תשנה את הריכוז שלה,(אפילו אם זו סוספנסיה כגון:כולירצין באבקה שנמהלת במים) במכשירים המנצלים טכנולוגיה של גלים אולטרה סונים יתכן שקים מצב של בריחת מולקולות מים וריכוז התמיסה. תקן אותי אם אני טועה! תודה דליה

לדליה שלום רב,

בתשובה התייחסתי למכשירי אינהלציה מטיפוס Jet השכיחים יותר בארץ. מכשירי האינהלציה מסוג אולטראסוני פועלי במנגנון שונה. שם יש גביש הגורם לרטט בעת ההפעלה, רטט זה מועבר לפני התמיסה וגורם עקב כך לייצור התרסיס. תנודתיות מהירה זאת של חלקיקי התמיסה גורם להתחממותה במהלך האינהלציה. בנבולייזר מטיפוס Jet, זרם האויר הנוצר ע"י המדחס, מועבר בצינור ונפלט דרך פתח צר לתוך הנבולייזר גורם לזרם אויר מהיר לחלוף על פני הנוזל. אפקט זרימה זו, גורם מחד לתופעת ונטורי והיא יצירת כוח שאיבה המושך את נוזל התמיסה דרך הצינורית המיועדת לכך לתוך זרם האויר ההופך אותו לתרסיס. כמו כן, זרימת האויר על פני התמיסה מביא לקירורה (כמו שזרימת אויר מהירה בדרכי האויר בריאות בזמן מאמץ מביא לקירורם). קירור התמיסה ביחס לאויר שבמגע איתה, מביא להתאדות הממיס שבתמיסה לאויר, ועליית ריכוז המומס. בברכה, אמיר שינברג.

ציפלה

New member
לדר´ שינברג מדליה אור

תודה רבה, תענוג לקבל ממך תשובה! דליה צר לי לספר לך אבל היום איבדנו אבדה גדולה, דר´ רותי לנג הלכה לעולמה.

למעלה