לדר´ שנברג ריקי והשאר- מדליה אור

ציפלה

New member
לדר´ שנברג ריקי והשאר- מדליה אור

אני קניתי לבתי ווסט לפזיו לפני מספר שנים. בתי לא הסכימה להשתמש בו. א. הוא מאד הרעיש (הקומפרסור אז שקל 60 ק"ג, היום הוא קטן בהרבה ויתכן שמרעיש פחות) ב. היא טענה שחם לה מאד בתוך האפודה מפלסטיק מכוון ומכשיר מסוג זה מחירו 17000 $ הוא לא נרכש בארץ!! ולא מוצדק בעיני לרכוש אותו. שנים רבות ניסיתי למכור את המכשיר ללא הצלחה למרות שהצעתי אותו ברבע מחיר. בסופו של דבר הוא נקנה ע"י תורם למשהו עם מחלה אחרת. אילו מחירו היה שווה לכל נפש, לא היה רע להחזיקו בבית. בכל מקרה יש לו יכולת לרטוט ולנער את בית החזה בעוצמה רבה.

ווסט - המשך, וגם שלום לדליה ולכולם!

כמה "הגיגים" והערות - 1. אולי תוכלי למצוא פיזיותרפיסט/ית שמכיר את הווסט ויוכל להביע את דעתו. אם איני טועה, אחת ההערות המרכזיות כביקורת נגד הווסט הייתה שהפעילות שלו היא אחידה ואינה לוקחת בחשבון את הבעיות הספציפיות של הפרט המטופל. 2. משפחות שלהם יותר מילד אחד, ובוגרים העסוקים במישורים שונים (לימודים, עבודה, טיפול בילדיהם וכו´) מגלים עניין רב בווסט, ואכן אינם רוכשים אותו בגלל מחירו הגבוה. כך שאם יימצא פתרון יעיל וגם זול - הוא בודאי יתקבל בברכה רבה.

jasmine38

New member
ה"ווסט" הערת ביינים

שלום למתדיינים ב"ווסט" לפני כשנתיים, נערכה פגישה בשניידר, בו ה"ווסט" עלה לדיון. ענת דמרי (הפיזיוטרפיסטית- הזכורה לי לטוב), העירה לגבי, התאמתו למשתמש הספציפי, ובמיוחד לגבי דפורמציה/עיוות של בית החזה, האופייני לחולי CF. דומני שגם נאמר משהו, על תופעות לוואי בשימוש לאורך זמן. (אני לא שולט בנתונים, כי אני שייך למגזר ה"הורים צעירים", הנושא היה רחוק מליבי, ולא הפנמתי אותו). * אם זכרוני אינו מטעה אותי, "ציפלה" היתה בפגישה, ואף שאלה שאלות נוקבות. אולי דליה אור תוכל לשפוך אור, (יצא לי חרוז) על הדיון ההוא. ** הערה של מציצן** יתכן והווסט (במחיר הגיוני) יכול לסייע בהפחתת הצורך בפזיוטרפיסט, אך לעולם, לא יהיה במקום. יש להתייחס אליו ככלי נוסף ליעילות הטיפול. יסמין - קשוב לדיון של הוותיקים והמנוסים

ציפלה

New member
לריקי ולכולם מדליה אור

מה זה כולם בעלי "הגיגים" אז גם לי יש הגיג, אם את יודעת שמות של בוגרים שמעונינים לבדוק את הווסט א. האם ניתן להשאיל מהמשפחה בירושלים את הווסט לערב אחד ב. אפשר להפגיש את המעונינים עם הווסט להתרשמות וניסוי ג. יתכן שרחל ברגר יכולה לבקש מרבי (RABI ) פקהוז שיגייס תרומה לאיגוד מכשיר אחד שבוע טוב לכולם דליה

גמ

New member
טוקסידו

לא כ"כ הבנתי מתגובתך עד כמה פרודוקטובי היה הטיפול מלבד כל התחושות. כמה "טיפולים" הספקתם לעשות (סדר גודל)? האם הצלחתם להתרשם מרמת הטיפול? אוקצור , האם לכם זה עזר?

לדליה בוקר טוב ויום טוב - גם לאחרים

1. יש להניח שנוכל להשאיל את הווסט, אך כדי שנוכל לעשות זאת באמת רק לזמן קצר נצטרך לערוך את המפגש שאת, לפי מה שהבנתי, בודקת אפשרות לארגן -בירושלים. 2. יש לי מעט מידע על בוגרים המעוניינים בווסט. נכון לעכשיו מספרם קטן, אך ברור שזה פונקצייה של חשיפה למכשיר ושל עלות... 3. הצעתך לגבי התרומה אינה מש ברורה לי (מה נעשה אם מכשיר אחד?), אך הדפסתי את תשובתך והיא כבר מונחת על שולחנה של רחל ברגר. ג, והגיג"""" - מאוד נחמד שהפורום פעיל, אבל עדיין נשארנו מספר המשתתפים הספור והקבוע...

למעלה