לדר' קרני s/o/s

ilanas1

New member
לדר' קרני s/o/s

לדר' קרני שלום- אני בשבוע ה- 36 ויתכן שאלד בזירוז בימים הקרובים- טרם לידה אני מבקשת את עצתך במס' שאלות- יתכן שתאושר לי תרופת ivig כטיפול לאחר לידה בדקה ה-90 -מהן תופעות הלוואי הכרוכים בנטילתה (שמעתי על קרישי דם)ואיזה סיכונים אני לוקחת אם בכלל ? האם אוכל להיות רגועה בנטילתה- שאלה נוספת טרם לידה - איזו תרופה קבועה עלי לקחת אחרי הלידה. רקע- ב-95 אובחנתי ומאז אני מטופלת בקופקסון.אחרי 3 שנים הטיפול הופסק לשנתיים למטרת הריון ראשון. במהלך התקופה הראשונה הנ"ל מצבי היה טוב המחלה לא הורגשה כמעט בכלל. ב- 3/03 לאחר 3 שנים נוספות של טיפול הופסק הקופ למטרת הריון שני. מאז הלידה הראשונה ועד להריון הנוכחי ובמהלכו על כל שלביו מצבי הורע סבלתי מהתקפים שונים של חוסר שיווי משקל נימולים וחוסר תחושה ברגליים עיפות חוסר יכולת לתפקד פיזית ברציפות למרות הטיפול בקופקסון. האם הקפקסון איבד את יעילותו וצריך להחליפו? האם ההפסקות בטיפול תרמו למצב ? והאם הסימפטומים שציינתי הם לא המדד הנכון לחוסר יעילות הקופקסון ? אני חוששת מהחמרה נוספת אחרי הלידה ומתלבטת אם לחזור לקופקסון , או לשקול תרופה אחרת ואיזו. הפנייה ארוכה עמוסה ומבולבלת, אני מתנצלת ,ומקווה שתוכל לענות לי . תודה מראש על עזרתך, אילנה.

תגובות

לכל תכשיר יש תופעות לוואי וכך גם ל- IVIG. אין זה המקום לשטוח את הרשימה של תופעות לוואי אפשריות שכוללת בין השאר אפשרות נמוכה לארועים שכרוכים בקרישת יתר, תגובה אלרגית, כאבי ראש ועוד. צר לי שלא אוכל להמליץ לך לגבי המשך הטיפול היות שגם אם תארת את עברך הרפואי לפרטיו, הרי שאינני מכיר אותו מספיק כדי להמליץ אם צריך לשנות טיפול.

למעלה