לדר שינברג - ווסט לפיזיותרפיה?!

לדר שינברג - ווסט לפיזיותרפיה?!

לשמחתי אנשים גולשים ומגלים התענינות בפורום. לצערי, עדיין - מסיבות שאינן ברורות לי - ממעטים להשתתף באופן אישי (להערכתי, חלק גולשים באמצעות המחשב שבמקום עבודתם וע"כ הם יכולים להיות משתתפים פאסיביים בלבד). אני פונה אליך בשם מספר חברים שגילו עיניין בווסט כציוד עזר או כתחליף לפיזיותרפיה, בעקבות דיון שנערך בפורום בימים האחרונים. האם אתה יכול להסביר לחברים את מהות הווסט ואת היעילות שלו? האם אתה ממליץ על השימוש בו? אם כן, באילו תנאים? באותה הזדמנות אני מבקשת להפנות אותך לדיון שהתקיים בימים האחרונים. האם יש לך הצעה בנושא הנדון? בתודה ובתקווה שתהנה מהשתתפותך בפורום כיועץ הרפואי התורן.

ריקי שלום,

הווסט לפיזיוטרפיה או בשמותיו המדעיים: HFCWO - High Frequency Chest Wall Oscillation HFCC - High Frequency Chest Compression HFCWC - High Frequency Chest Wall Compression ECWO - External Chest Wall Compression HFTV - High Frequency Transthroracic Ventilation מוכר למעלה מעשר שנים. בערך באותה תקופה נסינו אחד מהמכשירים הנ"ל על מספר חולי סיסטיק פיברוזיס במרפאתינו, בהצלחה חלקית. יחד עם זאת הנסיון היה קצר מועד ויתכן וזו סיבת חוסר ההצלחה. מהראשונים שדחפו מוצר זה היה Warwick W. מארה"ב. החוקרים השונים דווחו על הצלחות טפוליות שהיו מקבילות לטפול בפיזיוטרפיה קונבנציונלית. אך ללא צורך בפיזיותרפיסט. למיטב ידיעתי יש לפחות מכשיר אחד או שנים בארץ שאנשים רכשו ביוזמתם, לאחר התייעצות אתנו. גם במקרים אלו, שוב למיטב ידיעתי, לא דווחנו על התלהבות גדולה. עקרון הפעולה של הווסט מבוסס על רטט מהיר המיוצר ע"י המכשיר ומועבר לבית החזה של המטופל בעזרת הוסט. נגרם רטט של דרכי האויר, שבעטיו הליחה הסמוכה לדופן דרכי האויר רוטטת ונעה כלפי חוץ. בכינוס הסיסטיק פיברוזיס השנה באורלנדו, הציג חוקר בשם לנדון מוונטורה קליפורניה, את נסיונו בילדים קטנים, תוך התגברות על בעיות טכניות בווסט על ידי שינוי צורתו. לדעתו הפיזיוטרפיה בעזרת המכשיר היתה מאד אפקטיבית, ואף הציג בפני את החברה המייצרת, The Vest שהחבר האחר בפורום הביא את כתובת האתר שלהם באינטרנט. כפי שהבנתי אין להם סוכנים בארץ. קבלתי מהם פרוספקט ואם מישהו מעונין אתן לו את כתובתם. אני כמעט משוכנע שישנן גם חברות אחרות המייצרות מוצר זה. בברכה אמיר שינברג

למעלה