לד"ר אופנהיימר- אשמח אם תרחיב לגבי המיקרוגל,
בהקשר למה שענה לי פיזיקאי בנושא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1248&msgid=113541667 מעתיקה שוב כאן למקרה שלא יעבוד הלינק: כל המולקולות רוטטות כל הזמן, ובגזים גם טסות לכל הכיוונים ומתנגשות זו בזו ובקירות המיכל. את הריטוט וההתנגשויות האלו אנחנו מכנים "חום" וככל שהריטוט חזק יותר והתנועה של המולקולות מהירה יותר, כך חם יותר. אפקט רזוננס קיים בחיי היום יום בקול, כך נוצר הקול בתיבת הקול שלנו, וכמובן במכשירים מוזיקליים. המיקרוגל עצמו פועל על אפקט רזוננס, במובן שהוא משדר בתדר שבדיוק מתאים לבליעה על ידי מולקולת מים כך שהמולקולות רוטטות יותר ויותר מהר, מתנגשות ומעבירות את האנרגיה של הרטיטה למולקולות מסביבן, וכך מחממות אותן. ברגע שההקרנה במיקרו נפסקת, נפסקת הזנת האנרגיה הזו למולקולות המים. בדיוק כמו שברגע שמכבים את האש נפסקת הזנת האנרגיה לסיר. תוך זמן אפסי, לפני שפותחים אפילו את דלת המיקרו, הרטיטה של המים נעלמה ועברה כולה לחום.
בהקשר למה שענה לי פיזיקאי בנושא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1248&msgid=113541667 מעתיקה שוב כאן למקרה שלא יעבוד הלינק: כל המולקולות רוטטות כל הזמן, ובגזים גם טסות לכל הכיוונים ומתנגשות זו בזו ובקירות המיכל. את הריטוט וההתנגשויות האלו אנחנו מכנים "חום" וככל שהריטוט חזק יותר והתנועה של המולקולות מהירה יותר, כך חם יותר. אפקט רזוננס קיים בחיי היום יום בקול, כך נוצר הקול בתיבת הקול שלנו, וכמובן במכשירים מוזיקליים. המיקרוגל עצמו פועל על אפקט רזוננס, במובן שהוא משדר בתדר שבדיוק מתאים לבליעה על ידי מולקולת מים כך שהמולקולות רוטטות יותר ויותר מהר, מתנגשות ומעבירות את האנרגיה של הרטיטה למולקולות מסביבן, וכך מחממות אותן. ברגע שההקרנה במיקרו נפסקת, נפסקת הזנת האנרגיה הזו למולקולות המים. בדיוק כמו שברגע שמכבים את האש נפסקת הזנת האנרגיה לסיר. תוך זמן אפסי, לפני שפותחים אפילו את דלת המיקרו, הרטיטה של המים נעלמה ועברה כולה לחום.